Profil Hodnocení (1195) Komentáře (760) Zajímavosti (2) Oblíbené filmy Oblíbení režiséři Oblíbení herci Oblíbené herečky Oblíbené seriály
Moje komentáře |
Bestione, Il (1974)
10.03.2010 |
| |
Na tento film jsem natrefil úplně náhodou a rozhodně jsem rád, že se mi tahle náhoda přihodila. Dvojice řidičů cestuje po Evropě a zažívá celkem vtipný příhody. Zároveň tak trochu oba hledaj svoje místo na světě. A když už to vypadá, že se jim podaří společně uskutečnit svůj sen, začne se jim to poněkud srát. Já nevim, jestli je to komedie nebo drama. Opravdu je dost obtížný tenhle film zařadit. Ať je to, co je to, mně se to líbilo. Herci v hlavních rolích jsou sice pro mě naprosto neznámý, ale ono to možná bylo dobře. Ze začátku bych si na jejich místě dokázal představit třeba sympaťáka Terence Hilla a nepřehlédnutelnou figuru Buda Spencera (písnička Oliver Onions - Dune buggy mi hned připomněla jeden z jejich filmů), ale ke konci by taková neporazitelná dvojka působila asi trochu jako pěst na oko. Ještě bych chtěl pochválit hudbu. Sice jsou ve filmu dohromady asi 3 písničky, ale pro mě docela chytlavý melodie "made in Italy". Pokud si vzpomenu na americký filmy o řidičích náklaďáků (např. Konvoj), tak je to samý brnkání na kytaru ála kotlíkáři bratři Nedvědové. Tady je hudba nesrovnatelně lepší. |
Já, robot (2004)
28.02.2010 |
| |
Ze začátku to vypadalo, že to snad nebude žádný bezduchý akční sci-fi, ale něco k zamyšlení. Jenom mi tam nějak nepasoval ten Will Smith. Jenže postupně se to zvrhne v obyčejnou střílečku, u který je vhodný mozek přepnout do režimu "stand by". Je to asi jak kdyby se někdo snažil kombinovat Blade runnera a Komando... Celkově mi to úplně špatný nepřišlo, ale pokud chcete vidět nějaký "inteligentní" sci-fi, pusťte si Blade runnera. Pokud chcete vidět Willa Smithe, jak střílí do robotů, klidně přeskočte první polovinu. Co se týče digitálních efektů, tak ty mi teda nepřipadaly nic moc. Sice jsem to poprvé viděl až teď v roce 2010 a za těch 6 let se úroveň triků zase hodně zlepšila, ale stejně mi to přišlo celkem slabý i na rok 2004. Slabý 3 hvězdičky... |
Super Size Me (2004)
15.02.2010 |
| |
Zajímavý je, že tento dokument měl na mě úplně opačnej efekt. Do McHovnaldu si jdu koupit jídlo jen v nouzi. V průměru tam zajdu tak maximálně 3× za rok. A důvod je, že mi ty jejich produkty moc nechutnaj. Vadí mi, že ve všem je list salátu, čínský zelí, okurky a podobnej sajrajt (zřejmě asi nejzdravější část celýho jídla). Takže si koupim třeba cheeseburger, vyházim z toho nejdřív okurky a pak to sežeru. Ale na některý ty věci, co žral Spurlock, jsem dostal celkem chuť. Jestli mě to mělo odradit od konzumace žrádla v McHovnadlu, tak tento dokument úplně selhal :-) Pokud budu hodnotit zábavnost, tak to byl průměr. Chvílema mi to připadalo skoro jak Jackass, ale do toho hromada nudnejch keců o školních jídelnách atd... Jinak Spurlock si zaslouží pochvalu, že to otestoval sám na sobě a né aby se jenom odvolával na názory nějakejch lékařů. Navíc ten jeho lékař teda vypadal jak Zdeněk Troška a pokud bych na takovýho doktora narazil někde v ordinaci, tak bych si od něj nenechal ani změřit teplotu :-) A ten "Troška" stejně celou dobu čet akorát nějaký čísla z rozborů krve a to mě fakt nezajímá. Jelikož tomu nerozumim, tak hlášky typu "cholesterol máte na 250" na mě moc velkej dojem neudělaj. Prostě je mi jasný, že jídlo z McHovnalda neni zdravý, ale překvapilo mě, že za 30 dní to udělá s člověkem až takovou změnu. Celkově pro mě z toho vyplynulo, že nejhorší ze všeho jsou ty přeslazený limonády. Takže podle mě by v McHovnaldu měli začít prodávat točený pivo, z hamburgerů vyházet všechny ty saláty a okurky a tim by se to vyřešilo. A já bych tam možná začal i chodit častěji :-) |
Avatar (2009)
12.02.2010 |
| |
Hlásim se k vypatlanejm kreténům (viz komentář uživatele Malarkey), co si Avatara stáhli na netu a podívali se na něj na PC. A udělal jsem dobře, že jsem do kina nešel. Jít na Avatara do kina, tak budu akorát nasranej, že jsem za něco takovýho platil vstupný. Blbost by to byla pořád, jenom bych tu blbost viděl v lepší kvalitě. Když tady čtu v komentářích hlášky typu "geniálně promyšlený", tak se musim smát. Hledat v tomhle něco geniálního je stejný, jako hledat genialitu v písničce Nasral Franta na Trabanta. Mně ten film naopak připadal naprosto nedomyšlenej. On je rok 2154 a "bombardér" funguje tak, že bombu dopraví na místo v podstatě po zemi. To bylo spíš jak kamikaze :-) Nebylo by třeba jednodušší tam tu bombu hodit z vejšky? A nebo tam střelit přímo ze základny pár raket s dlouhym doletem? Tohle se nedá brát vážně ani po lobotomii. Jinak samozřejmě jsem fandil lidem a né nějakejm modrejm opicím a hejnu přerostlejch papoušků. Myslim, že by měl Cameron natočit pokračování o tom, jak se lidstvo nasere, hodí jim tam pár atomovek a pak si bude v klidu těžit to unoblbium :-) Avatar mi připadal asi jako o trochu míň stupidní Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000. Těžko říct, čim to je, že Travolta s tim svym veledílem totálně vyhořel a z Avatara se stal kasovní trhák... 30% |
Annie Hallová (1977)
06.02.2010 |
| |
Zase jedna komedie z kategorie "jestli se nezasměješ, jsi blbec". Na začátku to bylo celkem vtipný. Třeba ta scénka ze školy nebo ten magor ve frontě v kině, tomu jsem se i zasmál. Jenže potom už akorát Woody Allen a Diane Keaton spolu kecaj o hovně a do toho je občas nějakej "intelektuální" pokus o humor. 20% |
Havaj (1966)
04.02.2010 |
| |
Film je o nějakym náboženskym fanatikovi a jeho soužití s domorodym obyvatelstvem na Havaji. Pro mě je takový téma naprosto nezajímavý a tim pádem mě film prostě nebavil. Asi tak první hodinu jsem to sledoval, druhou hodinu jsem na to občas mrknul jednim okem, jestli se tam náhodou neodehrává něco zajímavýho a poslední hodinu jsem vzdal a vypnul jsem to. Možná měl film nějakou geniální pointu, takže mu třeba svym hodnocenim křivdim, ale za to, co jsem viděl, si to zaslouží maximálně tu 1 hvězdičku. A tu dávám jenom za prostředí, kde se natáčelo, protože to bylo fakt pěkný. A potom ještě některý ty havajanky stály celkem za vidění. Teda až na tu jejich vrchní bábu, která vypadala jak hroch. |
2012 (2009) odpad!
01.02.2010 |
| |
Asi bych měl přestat chlastat. Ve střízlivym stavu by mě totiž nikdy nenapadlo se na tohle podívat. Emmerich to zase dokázal a natočil další čistej odpad. Rodinný problémy na pozadí globální katastrofy a do toho stupidní proslovy americkýho prezidenta (Danny Glover by měl dostat zlatou malinu) a všudypřítomná politická korektnost, že bych z toho blil. Největší sranda je, že Emmerich veškerý napětí a dramatičnost založil na tom, že asi tak každý 3 minuty někdo unikne v poslední sekundě jistý smrti, případně se letadlo o milimetry vyhne nárazu a podobně. John Cusack na mě působil dojmem, že ten i kdyby se potřeboval vychcat, tak to bude v sobě schválně držet do poslední sekundy, aby z toho udělal drama, jestli si cvrnkne do textilu nebo ne. Mimochodem v tomto filmu se kromě zkázy světa skutečně řeší i pomočování a to si fakt nedělám prdel. Doufám, že hodně dlouho žádnej film od tohohle kuřbuřta neuvidim. |
Lyžarská akademie / Lyžařská hlídka (1990)
30.01.2010 |
| |
Patřim mezi ty, co film viděli v dětství někdy na začátku 90. let. Dneska tento film běžel na MGM, tak jsem se schválně zkusil podívat. Bylo mi předem jasný, že z toho teď asi moc nadšenej nebudu, ale byl jsem fakt zvědavej. Co k tomu říct? Pokud v nějakym filmu podá nejlepší hereckej výkon ze všech pes, tak to asi mluví samo za sebe. Herci mi připadali jako banda naprostejch amatérů a všichni buď nehorázně přehrávali a nebo byli úplně neviditelný. Opravdu nechápu, kde takový "talenty" vyhrabali. Co se týče filmu, tak ten sází na poněkud lacinej typ humoru, kterej je založenej převážně na tom, že někdo jede na lyžích a nemůže zastavit nebo někdo někam spadne, praští se do koulí a podobně. Já to beru a rozhodně nepatřim mezi ty diváky, co potřebujou mít u komedie pocit, že sledujou "inteligentní" humor. Jenže tady je těch vtipnejch scén dost málo a většinu času na obrazovce akorát vidíte, jak někdo lyžuje. A koukat na lyžaře, to neni nic pro mě. Takže jednu hvězdu dávám za anglickýho buldoka, kterej snad jedinej dokázal zahrát to, co se po něm chtělo (Navíc já mam tyhle pejsky fakt rád, i když radši mam teda americký buldoky a do americkýho filmu by spíš pasoval americkej buldok, ale tak aspoň něco :-) a druhou hvězdu dávám za scénku s hledánim kontaktní čočky na sjezdovce. Nic víc jsem v tom filmu nenašel. A uživatelům, co tady píšou, že je to srdcovka z dětství, doporučuju, aby se na to radši nedívali nebo pravděpodobně přijdou o iluze jako já. |
Návrat do budoucnosti (1985)
28.01.2010 |
| |
Když mi bylo asi tak 10-12 let, tak jsem Návrat do budoucnosti viděl, ale vůbec nevim, jestli se mi to tenkrát líbilo nebo ne. Kromě toho, že tam Michael J. Fox jezdil na skejtu, jsem si nic jinýho nepamatoval. Po letech jsem se schválně zkusil podívat znovu a jen se mi potvrdil muj názor, že Zemeckis je Forrest Gump, pak dlouho, dlouho nic a pak to ostatní. Jakmile je u nějakýho filmu napsáno "rodinný", tak je to obvykle sračka a platí to i v tomto případě. Akorát mě zaráží, že tohle je podle čsfd 62. nejlepší film všech dob... P.S. Na další díly se radši ani nebudu koukat. |