Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 018)

plakát

Ďábelská lest (1996) 

Pokud znáte originál z roku 1955, je celkem zbytečný na tenhle remake koukat. Všechny ty překvapení a záhady, kam se ztratila mrtvola, už budete stejně znát. Tady se tvůrci pokusili akorát "vylepšit" závěr. Takže ve chvíli, kdy originál končí, se to tady ještě trochu zamotá a film dopadne tak trochu jinak. A podle mě to je změna k horšímu. Ten originální konec se mi líbil víc. Přesto oba filmy hodnotim stejně. Remake mi přišel přecejenom o něco svižnější.

plakát

Mořské panny (1990) 

Osudy nějaký rozvedený bláznivý ženský a jejích dvou dcer mě teda zrovna moc nezajímaly. Film je asi určen spíš pro ženský publikum. Ale dalo se na to koukat a sem tam jsem se i něčemu zasmál. Těžko tam najít něco, co by se dalo vyzdvihnout. Na druhou stranu mě nenapadá ani nic, co by bylo vyloženě špatný. Prostě takovej průměrnej film, kterej stačí vidět jednou.

plakát

Návraty (1972) 

V nějakym dokumentu o Josefu Šebánkovi jsem viděl ukázku z tohoto filmu. To jsem teda netušil, že ta krátká ukázka bude v podstatě skoro celá jeho role. Kdybych to věděl, tak bych se na to asi nedíval. Jako nebyl to vyloženě špatnej film, ale kromě tý krátký epizody, kdy Šebánek slaví narozeniny, tam nebylo nic jinýho, co by mě nějak zaujalo. 40%

plakát

Ricochet: Odražená střela (1991) 

Většina filmu mě docela bavila. John Lithgow v roli psychopatickýho záporáka to rozjíždí ve velkym stylu a hraje si s Denzelem Washingtonem jak kočka s myší. Ale nakonec se mu Denzel Washington postaví na odpor a od tý chvíle to začíná připomínat spíš parodii. A dementní finální scéna tomu nasadila korunu. Nějak nevim, jak mam tohle ohodnotit, protože zhruba 3/4 filmu jsou fakt povedený, ale závěrečná čtvrtina je zralá na odpad. Nakonec dám 3 hvězdy.

plakát

Této noci v tomto vlaku (1984) (TV film) 

Starý český kriminální a detektivní filmy mam rád a při hodnocení mam tendenci nad nějakejma chybama přivřít oko, ale tohle se mi teda moc nelíbilo. Sice hodinka se dala vydržet, ale nějak nevim, za co vůbec rozdávat hvězdičky. Celý je to strašně naivní, herecký výkony nic moc a hraje k tomu strašná, stále se opakující hudba. Na konci aspoň přišlo nějaký překvapení a trochu mě pobavily ty dobový reálie. Škoda, že je tam Vaculík neseřezal jako Steven Seagal. To by byla větší prdel. 40%

plakát

Horká hlava (1979) 

Neni to zrovna komedie, u který bych se válel smíchy, ale za vidění to stojí. První polovina teda byla výrazně lepší. Ve druhý polovině film začne hrát i na trochu vážnější strunu a pokouší se o nějakou kritiku společnosti, ale už to neni ono a moc jsem se už nezasmál. Zároveň, když už teda film chce vypadat vážně, tak nedává moc smysl, aby někomu začali najednou rozdávat auta, byty a pomalu se před nim všichni plazili po zemi, když sice dal 2 góly, ale ty neměly vůbec žádnej význam, protože se stejně hrála ještě odveta 60%

plakát

Pokoj (2003) 

Pro některý filmy by tady měla bejt nějaká zvláštní kategorie hodnocení. Jako objektivně je to po všech stránkách naprostej odpad, ale já se od toho nemoh odtrhnout a hned druhej den jsem si to pustil znovu. Tommy Wiseau podal asi úplně nejhorší výkon, co jsem kdy ve filmu viděl. K tomu je navíc nutný připočítat, že mluví a vypadá jako úplnej dement. Ale on je ten film celkově něco naprosto neuvěřitelnýho. Asi po 3 minutách jde Tommy Wiseau souložit s tou svou snoubenkou a najednou k nim do postele skočí nějakej jejich soused, všichni se začnou mlátit polštářema a pak ten soused řekne, že by se na ně rád díval. Následuje několik souloží, při kterejch hraje nějaká neskutečně sračkózní hudba. Pak tam pořád chodí na návštěvu matka tý jeho snoubenky a vede tam rozhovory typu: "Asi umřu, mam rakovinu. - To nic neni. To už dneska uměj doktoři vyléčit. - Já vim. Jsem si jistá, že se brzy uzdravim." Když někdo navrhne, aby si zahráli fotbal (americkej), tak to znamená, že si 4 lidi asi na 4 metrech čtverečních začnou házet s míčem a vedou u toho úplně nesmyslný rozhovory. Pro milovníky špatnejch filmů naprostá must see záležitost. Kam se hrabe Ed Wood, Coleman Francis a další. Tohle je úplně jiná liga. Škoda, že Tommy Wiseau nic jinýho nenatočil. Fakt nevim, jestli dát 5 hvězd, nebo odpad. Kdyby to šlo, tak budu hlasovat pro to, aby se film posunul v žebříčku těch nejrozporuplnějších (i když teď je na pěknym 2. místě). No odpadů je tu asi trochu víc, takže dám 5 hvězd. Jinak flashová hra, o který se píše v zajímavostech, je taky nářez :-)

plakát

Víkend na Zuydcoote (1964) 

Tohle je dost divnej film. Jsou to takový epizodky, který samy o sobě nejsou špatný, ale jako celek to nějak nemá hlavu ani patu. Navíc to celou dobu tak podivně přeskakuje od komedie k vážnýmu filmu a prostě to moc nefungovalo. Připomínalo mi to trochu Hlavu 22 a ani z jednoho filmu jsem zrovna dvakrát nadšenej nebyl. Hodně slabý 3 hvězdy. Pro mě zatim nejslabší Verneuilův film.

plakát

Supové silnic (1989) 

Já jsem tenhle film viděl, když mi bylo asi tak 16 let, a tenkrát se mi to fakt hodně líbilo. Ale od tý doby jsem na to už nikde nenarazil a název jsem zapomněl. Až nedávno jsem se na to dost náhodně proklikal. Takže jsem si film hned stáhnul, kouknul na to po letech znova a musim uznat, že i po těch letech mě to docela bavilo, což jsem teda moc nečekal. Je to sice takový laciný béčko, ale je to celkem zábavný, svižný, je tam dost akce, občas i trochu nějakej humor a má to i nějakou atmosféru. Sice nedává moc smysl, proč jsou v tom podivnym světě vraky aut tak strašně cenný, že jsou tam všichni schopný se kvůli nim navzájem pozabijet, ale je lepší prostě vypnout mozek a moc nad tim nepřemejšlet. Pokud to člověk bere s nadhledem, tak se tomu dá těžko něco vytknout. Dávám nakonec 4 hvězdy, i když objektivně si to asi ten film tak úplně nezaslouží.

plakát

Vražda prvního stupně (1995) 

To označení "natočeno podle skutečné události" je nutný brát trochu s rezervou. Tady měl Kevin Bacon ukrást blbejch 5 dolarů, ale ve skutečnosti ten týpek seděl za poněkud vážnější zločiny. Na wikipedii se píše, že byl bankovní lupič a že spáchal vraždu. To jen tak na okraj. Jinak film je takový standardní soudní drama. Viděl jsem už lepší filmy ze soudní síně, ale viděl jsem i horší. Jinak Slatera ani Bacona nepovažuju zrovna za nějaký herecký esa a svůj stín tady nijak nepřekročili. Celkově čistej průměr.