Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (999)

plakát

Rebel (2006) 

Kvalitou i obsahem přesně na pomezí obyčejné mlátičky a epického příběhu s hlubokým poselstvím. Nad vším ostatním ale ční výborná akce a Johnny Nguyen, který by si se svými bojovými schopnostmi zasloužil vícero filmů s hlavní rolí. 7/10

plakát

Kapka krve (2008) 

Nápaditě, atmosféricky a realisticky nakroucená krimi, od začátku do konce šlapající na plné obrátky a zvolna si pohrávající s žánrovými klišé. Režisér Dante Lam si brilantně poradil se slabším scénářem, který má na triku řadu nesrovnalostí (především nepolapitelnost a všudypřítomnost záporáka). Tomu zbývá k dobru pouze pevné jádro, jež se však pro změnu odkryje příliš pozdě na to, aby si jej divák náležitě vychutnal. Což je jen taková drobnůstka, mnohem výraznějším vyrušením a posunem od dokonalosti je neúplné rozvinutí charakterů u dvou hlavních tahounů, jejichž finální střetnutí tak nemá ony patřičné grády.

plakát

His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th (2009) (TV film) 

Jako Jasonova fanouška mě to samozřejmě potěšilo (především zmíňky o specifickém výkonu Kanea Hoddera), přesto bych uvítal originálnější koncept, v němž by došlo i k nějakému souhrnému zhodnocení série. Obzvláště zamyšlení nad postupné změně přístupu k postavě Jasona i žánru v jednotlivých dílech mi razantně chybělo.

plakát

Mrtvý muž (1995) 

Demýtizace westernu a jeho hrdinů pomocí inovace/shazování/zcela vlastního pojetí často používaných zápletek (v nesprávný čas na nesprávném místě, nahánění desperáta, nezvyklé přátelství atd.) v osobitém režijním stylu Jima Jarmusche s rušivě meditativní hudbou a fajn obsazením.

plakát

Far Cry (2008) 

Nikdo neumí točit špatné filmy stejným způsobem jako Uwe Boll, to už je jisté. A Far Cry splňuje bez výjimky přesně to, co od jeho tvorby čekáte - dramatické momenty jsou nadmíru vtipné, komediální momenty v čele s uřvaným dovozcem jídla vtipné ani za mák nejsou a herci jsou nuceni pronášet naprosto nemyslitelné dialogy. Plus jsou tu dva nezapomenutelné aspekty - Kierova záliba v malování a "romantická" vsuvka v chajdě s následnou (ne)dohrou.

plakát

Ong bak 2: Pomsta (2008) 

Syndrom opotřebovanosti u Tom Yum Goong mě (naštěstí i bohužel) částečně postihl při sledování Tonyho „do třetice“. Výbornou akci, které však není tolik a ta pořádná je až v poslední části, lemuje nepříliš zajímavý příběh pomsty, v němž se Tony jako režisér spoléhá na imitaci zdatnějších kolegů, což mu vychází jen napůl a nejvíce jsou jeho limity znát na vysvětlovacích scénách (kupříkladu flashbacky), které jsou většinou o něco delší než by měly, stejně jako na občas obtížných přechodech mezi reáliemi. Finále je samozřejmě jaksepatří nářezové, záchrana však přišla pozdě. Vzhledem k volnější roztahanosti snímku by nebylo na škodu, kdyby Tony druhý a třetí Ong bak spojil do jednoho a ono finále z dvojky pak plnilo účel pouhého navnazení v polovině konečného produktu, čímž by vznikl další nekompromisní muay thai nářez. Na trojku se ale nejen kvůli příslibu dalších fightů s Danem Chupongem (ten zdejší byla jen taková oťukávačka) těším. 7/10

plakát

Ruka (1981) 

Příjemně béčkový námět je oproti ostatním neobyčejný především v režisérově rozpolcenosti, díky které se nejedná o běžný či předvídatelný horor, ale zajímavý a víceméně funkční mix.

plakát

Co tě nezabije... (2008) 

Brian Goodman se stejně jako Olivier Marchal (Válka policajtů, MR 73) rozhodl točit o prostředí, které dobře zná a čerpat z vlastních zkušeností. Narozdíl od francouzského kolegy mu ale shází talent i píle a tak je biografie dvou nicotných gangsterů jen další z řady nevyčnívajících krimi bez pořádné režie a kupodivu ne moc dobrých hereckých výkonů.

plakát

Smrtící úder (2008) 

Madden se snaží podprůměrný scénář vytáhnout alespoň o půl stupně výš a tvářit se seriózně, nicméně to není moc platné. Logických děr je příliš, posunů kupředu poskrovnu a herecké výkony? Mickey Rourke se marně snaží ze svého rozpolceného zabijáka vymáčknout to nejlepší, Thomas Jane a Diane Lane hrají alespoň standard a nepříjemný, neřkuli otravný Joseph Gordon-Levitt nutí svým výkonem k zamyšlení, zda Brick+The Lookout nebyly jen náhodou a štěstím začátečníka. 5/10

plakát

Střela (1996) 

Mickey Rourke hraje svůj tradiční typ role opět skvěle, Adrien Brody se slušným zápalem, v zajímavé roličce se mihne i Donnie Wahlberg a Tupac Shakur zanechává nesmazatelnou stopu i na malém prostoru, jenže… Kromě výtečných herců a prostředí film nic nenabízí a těch několik zajímavých témat (napříč spoustě tematicky spřízněných dialogů) jen zvolna načrtává. 5/10

Ovládací panel
119. nej uživatel Česko
187 bodů