Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (287)

plakát

Close (2019) 

Velmi, velmi, velmi těžce uvěřitelné. A fakt nemyslím, že by si ženská bodyguard neporadila s tolika chlapi. Prostě to dramaturgicky drhne a snaha o to odhalení v posledních 10 minutách moc nevyšla. Škoda.

plakát

John Wick 3 (2019) 

Bohužel, velké zklamání. Na trojku jsem byl natěšený jak puberťák na první cigáro a dopadlo to podobně jako s tím prvním kouřením - nechutnalo mi. Ta nepřetržitá akce mě neskutečně nudila. Souboje byly o něco delší a... nudily mě. Mrzí mě to moc, ale na ten film už podruhé nepůjdu (předchozí dva jsem v kině viděl hned dvakrát). I tak téhle sérii ale věřím a jestli se jim podaří dodat do kin i čtyřku, tak jí dám šanci.

plakát

MEG: Monstrum z hlubin (2018) 

Je to kravina, ale oproti všem těm žraločím céčkám, je tohleto aspoň kravina s nadupaným rozpočtem a pěknýma čínskýma herečkama. Jen kdyby to nebylo tak dlouhé...

plakát

Westworld - Dveře (2018) (série) 

Na rozdíl od první série jsem to prostě... nepochopil. Bylo to překombinované, bylo to zmatené, bylo to... Zbytečné? Japonská a indická odbočka vypadaly efektně, ale efektivní moc nebyly. Pokud má být třetí řada, jsem zvědavý, kam se budou chtít tvůrci posouvat. Ale tohle bylo těžké zklamání.

plakát

Branky, body, kokoti (2018) (pořad) 

Už jsem to na web psal jednou, ale klidně to rád zopakuju: I když Branky, body, kokoti moderuje ženská (a hlavní téma jsou ženské), tenhle pořad má koule! Zatímco si Štastné pondělí Jindřicha Šídla musí vypomáhat hudebními klipy z YouTube, aby nám přeci došlo o čem se mluví, tady je to čistý scénář s pichlavými a trefnými závěry na kterém (podle titulků) dělalo hned několik lidí. A je to na tom znát. Nevím, jak to ten team má vyřešené s autorskými právy, ale určitě mě ty vtipné video vsuvky baví víc, než desetivteřinové části písniček z oblíbeného playlistu J. Šídla. Těším se co přijde dál a dávám plnou palbu.

plakát

Single Man (2017) (seriál) 

Na rozdíl od první řady Single Lady, která měla kvalitní vzestupnou tendenci, je její mužský klon nastavený směrem dolů. Bohužel. Taclík je fajn, ale to je asi tak všechno. Dramatická linka slabá a konec vysloveně odfláknutý. Hlavně, že do toho Playtvák.cz nacpe tři reklamy za sebou.

plakát

Debbie a její parťačky (2018) 

Největším problémem Debbieho parťaček je, že se v nich nic nestane. Teda, ono se toho stane hodně - celý heist je efektně naplánovaný a efektivně provedený. Jenže je to, jako kdybyste koukali na výukové video pro zloděje. Přijde učitel do třídy, řekne "A dneska se naučíme, jak ukrást pár šperků. Dělejte si poznámky, bude z toho test," a pustí video. A to je všechno. Co určitě (ne)potěší, je celá ta holčičí parta. Prostě jsem se nemohl zbavit dojmu, že je jim to tak trochu u zadele. A nebo prostě skvěle zahrály tu přezíravost. Nevím. Tak jako tak, tento film neurazí, nenadchne. Není to takový průser jako dvojka Dannyho parťáků (což byl teda obrovský WTF), ale na jedničku nebo trojku prostě nemá.

plakát

Dabing Street (2018) (seriál) 

Dokud to bylo ještě o dabingu, řešily se věci s ním spojené a v každém díle bylo nějaké cameo, ten seriál mě bavil. Jak se to posunulo do roviny osobních vztahů, podnikatelských aktivit a ilegálních léčiv, seriál ztratil drive. Dost by mě zajímala ta původní divadelní hra, předpokládám, že její obsah by dal tak maximálně na tři díly seriálu, takže bylo nutné někde nastavovat. A žádný nastavovaný jídlo nemůže chutnat dobře... PS - přemýšlím nad tím, zda ty původní seriály a filmy, které se ve filmu dabovaly někdo vážně natočil nebo to bylo udělané speciálně kvůli Dabing Street.

plakát

Papírový dům (Netflix verze) (2017) (seriál) 

Až na poslední tři díly, vynikající. Pak trochu padá řetěz, události se dějí spíš tak, aby vyhovovaly plánovanému konci, než že byste je očekávaly v realitě. Ale jinak perfektně natočené i zahrané (Profesor, Denver nebo Raquel). A nesmím zapomenout ani na Úrsulu Corberó, která jistě zůstala v myšlenkách nejednoho chlapa. Prostě Španělé umí a byl jsem moc mile překvapený, jakou quality TV jsou schopni dodat.

plakát

Pepa (2018) 

Velké ambice a hodně a hodně rozpačitý výsledek. To je za mě ve zkratce Pepa. Film, který bohužel honí víc zajíců najednou, aby ve finále nechytil žádného a musel se spokojit s okusováním kořínků, které najde na louce. A je to škoda. Protože po řemeslné stránce není filmu co vytknout. Protože je to částečně dobovka, všechno sedí. Jo, kouká se na to pěkně, ale to je tak asi všechno. Což je fakt škoda (už podruhé). Třeba Suchánka považuju za kvalitního herce (vzpomene na Rudého kapitána). A když začal číst ten voice over, říkal jsem si - jo, je tam takový ten sarkastický hajzlík a třeba se to rozvine. Bohužel (potřetí), nerozvinulo. Někdy v momentě, když potkal svou manželku, spadl řetěz nejen voice overu, ale i celému filmu. A bylo vymalováno. Ten film bohužel neví, o čem chce vyprávět. A nebo to ví, ale nedaří se mu to. Jak si pak vysvětlit třeba následující: hlavní hrdina chodí v noci na střechu paneláku šmírovat lidi kolem. Vybere si dvojici manželů, kteří se snaží o dítě a "žije" s nimi jejich život. Ale přišlo mi, že tato dějová linka je tam jen kvůli tomu, aby pak na samém konci filmu mohl udělat fór, kdy se poprvé setká s tou ženou osobně a řekne: Jé, to jste vy? Což ona samozřejmě vůbec nechápe. A o závěrečném "otcovském" twistu a karmickém dovětku už se radši zmiňovat vůbec nebudu. Nebo o tom, že je fakt těžký si s hlavním hrdinou vybudovat nějaký pocit sounáležitosti, když je to prostě takový obyčejný...trouba. Toho filmu je škoda, ale není to úplná sračka. A o hvězdičku navíc dávám za prsa té mladé zrzky. PS - na film jsem si zajel do Čáslavi, kde mají Kino Miloše Formana. A druhý den ráno jsem se dozvěděl, že Miloš Forman zemřel. Ironie, která by ho myslím pobavila.