Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (93)

plakát

Tři mušketýři (2011) 

hohoho, věděl jsem, že to bude debilní, přímo mostrózně hovadoidní, ale tohle překonalo veškeré mé očekávání. Úvodní scény s představováním jednotlivých mušketýrů mi jen objasnily, že chudák Dumas bude rotovat v hrobě jako centrifuga, nicméně s tím jsem byl smířen doufaje alespoň v guilty pleasure ..... Athos, fajn, Aramis - jo to by taky šlo, Porthos - hmmm, tak ten je boží, Buckingham ztvárněný nablble přehrávajícím WAE (worst actor ever) Bloomem (a kupodivu vcelku snesitelně), pořád dobrý - d´Artagnan - WTF?????!!!!!! V tu chvíli kdy představili totálně nesympatickýho d´Artagnana s charizmatem zvíci mé myčky na nádobí, došlo mi, že to bude mnohem horší než jsem se odvážil doufat. Utěšoval jsem se tím, že třeba když maj tak boží zbylý mušketýry, dobrýho Richelieu (Waltz si jede svoje s noblesou jako vždy), otřesnou Millu jen občas, a dobrýho Rocheforta (taky bohužel jen občas) - že třeba tomu floutkovi z Percy Jacksona nedaj ve filmu tolik prostoru. Bolestivý omyl. Celkové rezumé - děs děs DĚS - debilní děj, dialogy jak od chovance ústavu pro retardy do 5ti let, a hlavně NEJOTRAVNĚJŠÍ NEJNESYMPATIČTĚJŠÍ postava všech dob, která skoro nesleze z plátna (i Bloom byl proti němu adept na cenu akademie). Takže jedna za vážně fajn obsazení mušketýrů. Brrrrrrrrrr, už nikdy víc nic podobnýho ..............

plakát

Megamysl (2010) 

Vcelku slušná zábava, mírnej nadprůměr.

plakát

Santa je úchyl! (2003) 

coenovské, zatraceně zábavné, s tunou geniálních replik a výborným Thortonem ....

plakát

Před svatbou ne! (2001) 

ultrakrátký sukně Love Hewitt, rutinérská Weawrová, zábavnej Liotta a ještě zábavnější Hackman .... na jedno zkouknutí to funguje fajn, pobavit se a zapomenout ...

plakát

Warrior (2011) 

Z mého hodnocení je patrné, nakolik se mi film líbil, takže začnu několika zápory. Scénář je vpravdě klišovitý, a mocně patetický. Zpodobnění MMA je ovšem skvělé, s několika výhradami .... neexistuje, aby někdo začal někoho sypat groundandpound 10 sekund v kuse na mountu, dotyčnej nebyl schopnej se bránit, a ringovej rozhodční tam stál a koukal .... dtto neexistuje, že by pustili do dalšího kola bojovníka s vykloubeným ramenem (jasně, Saki v loňský K1 top 8 šel do semifinále s Overeemem se zlomenou rukou, ale věděl to pouze jeho tým - pro šťouraly) ... nástupovka Rusa s stričkem TapouT s CCCP znakem, mno nevím nevím, vůbec ta všudypřítomná reklama na TapouT mi trošku lezla na nervy (sem fanda Venumu :)). Jsou to detaily, leč pro člověka bojovým sportům se věnujícího jsou podstatné, už proto, že utvrzují určité zaběhlé předsudky vůčí MMA .... Ale, ALE až na tyto drobnosti jsou ty souboje skutečně úžasně věrohodný, samozřejmě dynamičtější a akčně sestříhaný, ale věrohodný ---- když si vzpomenu prakticky na jakejkoli film věnující se bojovým sportům - box, Muay, kickbox ..... nikde nejsou tak věrohodně natočený souboje jako tady. A hlavně, o ty souboje tady až tak nejde. Přes ty neuvěřitelný klišé film po emocionální stránce 100% funguje, a ve finále i víc. Herecký výkony jsou natolik famózní (Hardy, Nolte), že i patos a klišé v dialozích zvládají s přehledem .... prostě a dobře .... přes pár výhrad nemůžu - nota bene jako fanda bojových sportů - dát jiný hodnocení než plný.

plakát

Ip Man (2008) 

Co si budeme povídat, po stránce filmové to teda žádná sláva není. Několik pro děj naprosto zbytečných a neukončených linií, poněkud tužší Yen, a několikero várek patosu a absurdit. Leč, patos mi nikdy nevadil, přes absurdity a díry v ději se ochotně přenesu - neb to, o co tu kráčí, je skvostné. Akce je brilantní, umocněná výborným hudebním podkresem, emotivní a působivá. Přestože jsem fanouškem jiných bojových sportů a technik, naprosto mě to pohltilo. Palec nahoru.

plakát

Věc: Počátek (2011) 

Jakožto nekritický fanoušek Carpenterovi Věci z 1982 (což je remake staré Věci z roku 50+) byla má očekávání vysoká, stejně jako obavy. A naštěstí se obavy nenaplnily. Nová Věc je sice taky mírně poplatná současnýmu hollywoodskýmu trendu - méně času na seznámení se s charektery, tvorbu atmosféry, zato víc akce - ale pořád je to poctivej fungující sci-fi horor, kterej Carpenterovi určitě nedělá ostudu. Nová Věc funguje jako preaquel původního filmu, což je super nápad, užijete si díky tomu spoustu "no jo!!" momentů, a závěr s ikonickým Morriconeho hudebním motivem vyvolá husinu na zádech. Design emzáka je navíc hodně povedenej, a CGI je taky ok, odkazujíce se na původní film. Přemýšlel jsem, jestli dát lepší tři, nebo slabší 4, a přiklonil se ke čtyřem - uvidím po dalších shlédnutích, jestli to fungovat znovu a znovu aspoň z půlky jako starej film. Dobře, to nebude, neb ten je giniální :) - ale jestli to aspoň odolá masivnímu útoku rychloposuvu :)

plakát

Super 8 (2011) 

Upřímně všem těm výtkám nerozumím. Já jsem dostal přesně to, v co jsem doufal, o nic víc, ale především o nic míň. Sympatické dětské postavy, úžasná retro atmosféra, precizní režie i fajn scénář. emocionálně bez problémů, úsměvné scény fungujou i bez nutnosti použití otravných komických postaviček (vida že to pořád jde). Konec mě nijak neurazil, naopak odpovídal celému duchu filmu (a je to přece jen Spielberg :)) - co mi při sledování přišlo na mysl nejvíc je Kingovo TO, mixlý ETem. Pokud už tenhle příměr někdo použil, omlouvám se, neb nemám sil číst všechny předchozí komentáře :). Každýmu, komu se stýská po době, kdy se ještě atmosféra budovala poctivě, postavám se věnovalo dostatek času, a půlka filmu nebyla ultraeatencool zpomalená, pak dotyčný tento biják musí milovat. A dostal jsem neodbytnou chuť kouknout na Záhrobní komando :).

plakát

Ocelová pěst (2011) 

ale jo, především díky výbornýmu Jackmanovi i tomu klukovi (ale to jméno mu nezávidím:)). Uvidíme, co s hodnocením udělá další projekce.

plakát

Cesta do Ameriky (1988) 

Neuvěřitelně nadčasová komedie. Humor, který není trapný, sympatičtí herci ve všech rolích, úžasný dialogy. A fanouška boxu vyloženě potěší debaty z holičství :). Plná palba bez přemýšlení.