Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (89)

plakát

Most špiónů (2015) 

Naprostý skvost ! Ve snímku jsou vyobrazeny dokonalé herecké výkony a ztvárnění tehdejší doby tj. studené války, kdy se obě strany bály jaderné války a vztahy mezi USA a SSSR byly velmi napjaté. Spielberg opět dokázal, že je vskutku umělec. Je úctyhodné, jak jeden člověk dokáže vyjednávat a zachránit tolik životů. Doporučuji tento film zhlédnout!

plakát

Náš vůdce (2008) 

Film, který nese název Náš vůdce se mi líbil. Nicméně jsem byl velmi zaskočen, jak málo stačí, aby člověk byl zmanipulován. Víte, když jsem byl na střední, tak učitel vykládal, že stačí, když člověku naslibujete věci, které nelze nebo jen stěží splnit a jsou vaši. Tehdy jsem se tomu smál. Po zhlédnutí tohoto snímku však vidím, že je to zcela reálné, a proto doufám, že si z toho všichni vezmou příklad.

plakát

Soudce (2014) 

Tento film se mi velmi líbil. Vskutku drama, jak má být! Po celou dobu jsem byl neustále napjat, jak to celé dopadne. Konec byl tragický. Nicméně v tomto snímku bylo příkladně vyobrazeno, jak je důležité rodinné pouto a to včetně konfliktů a veškeré nenávisti. Film je velice emotivní a místy depresivní. Konečný dojem z celého filmu pak umocní vhodně hodící se hudba.

plakát

Unplugged: Eric Clapton (1992) (koncert) 

Vynikající Unplugged koncert. Navíc Claptona doprovází Andy Fairweather Low což je jistá záruka, že vystoupení bude kvalitní.

plakát

Eric Clapton's Crossroads Guitar Festival 2013 (2013) 

Naprosto dokonalá kompozice písní a umělců. Crossroads Guitar Festival nabízí vskutku různorodé skladby od profesionálních hudebníků. Máme možnost slyšet nejen rockové skladby, ale i krásné, pomalé a líbivé melodie hrané převážně na akustických kytarách. Na tomto festivalu vystupují legendární kytaristé a zpěváci jako např. Allman Brothers , B.B. King, Eric Clapton, Jeff Beck, John Mayer, Keith Richards, Andy Fairweather-Low a další.

plakát

Místní hrdina (1983) 

Naprosto dokonale zpracováno. Ve filmu je vkusně zakomponován hůmor, který je vskutku inteligentní. Dále je zde vidět krása skotské krajiny, pláže a pobřeží. Jsou zde velmi zdařile vyobrazeny zvyklosti, tradice a kultura místních obyvatel. Celá podstata Místního hrdiny je o starousedlíkovi Benovi, který nechce za žádnou cenu prodat část pláže, kterou vlastnili jeho dávne generace, a proto prodej celé vesnice tak ztroskotává právě na jeho pláži. Ben se tedy stává místním hrdinou, protože jako jediný dokázal, že má vztah k vesnici resp. pláži, kde pobýval, a tak zachránil vesnici před zničením a následným vybudováním ropné rafinerie. Závěrečnou zcénu zcela umocňuje geniální soundtrack, který má na svědomí legendární Mark Knopfler. Snímek se mi velmi líbil, poněvadž si myslím a jsem zcela přesvědčen, že Local Hero má filozofickou podstatu.

plakát

Lesní duch (2013) 

Vzhledem k tomu, že jsem veliký fanda trilogie Evil Dead, tak nemohlo dopadnout hodnocení jinak! Už při zhlédnutí traileru jsem věděl, že se mi to bude líbit. Sam Raimi má zkrátka talent.

plakát

Scary Movie 5 (2013) 

Proč to nemůže být alespoň z poloviny dobré jako první nebo druhý díl? Pár scén bylo dobrých, ale celkový dojem z filmu nic moc!

plakát

Klub sráčů (2000) 

Tuto komedii mám v paměti dodnes a asi ji budu mít hodně dlouho právě díky vtipným hláškám.