Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (4)

plakát

Zloba - Královna černé magie (2014) 

Při předchozích návštěvách kina, kdy ukázky na Maleficent běžely, jsem si říkal, že film musím vidět a tak se taky stalo. Trochu mě mrzí lehce nepovedený překlad v titulkách. V dabingu bych to i pochopil, je to přecejen film vhodný pro děti, tak některé výrazy a obraty je možno jaksi přeformulovat, ale u otitulkované verze bych byl radši za lepší překladatele, ale to je bohužel v poslední době poměrně častý neduh českých kino-titulků. Ale zpátky k filmu - naprosto se naplnilo očekávání, ba dokonce i předčilo, filmu jako takovému lze jen těžko něco vytknout. Naprosto mne uchvátil a toto podání známého příběhu je naprosto fascinující a za mou maličkost, snad i lepší, než známé verze :)

plakát

Temné stíny (2012) 

Právě jsem přijel z filmu, čili zážitek je čerstvý. Film naprosto splnil očekávání a to bylo velké. Nechápu někdy až hanlivé komentáře na toto dílo. Výborně jsem se bavil a film měl tu správnou kombinaci strašidelné atmosféry, které se nebojíte a výborných vtipů v podání "zastaralého" upíra. Mrzí mne jediná věc, že některé vtipy byly dost špatně přeloženy a nevyzněly tak brilantně jako v originále. Bohužel se trochu nepovedly titulky, nicméně i přes to já jsem se bavil královsky a rozhodně nelituji jediné minuty v kině na tomto filmu.

plakát

Bastardi 2 (2011) 

Musím souhlasit se *slatkac*em, který přesně vystihl podstatu druhého dílu: Méně vtipných romských nadávek, ale celkově měl film lepší spád a zajímavější děj. Nešlo už tak moc o školu a o děcka, ale o lidi kolem, kteří se školou mají hodně, nebo málo společného. Jsou tam samozřejmě vtipné momenty, ale celkový dojem z filmu je lepší než z prvního dílu. *SPOILER ALERT* Možná bych jenom vytkl do očí bijící otevíračku pro třetí díl, kdy se bude scénář očividně točit kolem toho, že Dostálovi staršímu (Krampol) pan ředitel Majer zabil nejen vnuka, ale teď už i syna. Líbí se mi taky fakt, že romské obsazení v tomto díle už neznamená pouze studnici vtipných hlášek, ale i snahu o lepší jméno pro komunitu a slušné herecké výkony - například postava pana Horvátha (Andrej Hryc).

plakát

Bastardi (2010) 

Film oceňuji zvláště pro to, že prolamuje a na plno ukazuje jak to na takových takzvaných školách chodí. Mám příbuznou, která dělá učitelku na jedné "základní" škole a opravdu ti učitelé to vůbec nemají lehké. A to žiji v maloměstě, kde méně přizpůsobiví občané nejsou až tak málo přizpůsobiví a zdaleka nedělají takový paskvil jako ve filmu, ale vzhledem k tomu, že historky ze "základní" školy mám necenzurované a z první ruky, tak oceňuji, že film se s tím nepáře. Jsem zvědavý na druhý díl, do kterého razím do kina, jestli bude ještě lepší (krutější) než díl první.