Dogmeat

Dogmeat

Honza Bajer

věčný student

ICQ: 200133697
Skype: mám, ale zapomněl jsem ho
MSN: taky zapomenut
Yahoo: nevedu

8 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3
    • 29.1.2012  20:29
    Resident Evil: Afterlife (2010)

Dlouho jsem váhal se shlédnutím a věděl jsem proč. Tohle dílo nemělo nikdy vzniknout. V podstatě se jedná jen o přiživování na značce a na herní sérii. Resident Evil by potřeboval už jen urychleně zastavit vytváření dalších dílů nebo razantní restart celé série a to rozhodně bez současných tvůrců. Najdou se zde sice dobré části, kdy už jsem si říkal, že to začne za něco stát, ale ty byly následně rychle vystřídány naprosto šílenými až brakovými scénami. Ty byly mimochodem dost často inspirovány právě hrami a taky byly překvapivě dost často vytržené z kontextu a naroubovány do filmu (Hlavní záporák a jeho cíle). Platí zde, že co se skvěle hodí do hry, to už se vůbec nemusí hodit do filmu. Navíc divák, který se s hrami nesetkal, by nemusel být vždy v obraze. Pro mě, jako fanouška her a prvního filmu jednoznačné zklamání.

• 14.1.2012  22:52
    A-Team (2010)

Některý scény prostě neměli chybu. Vítězem filmu se pro mě jednoznačně stává pilotování tanku. Akorát škoda toho přehnaně digitálního finále.

• 12.1.2012  22:00
    Tajemství staré bambitky (TV film) (2011)

Takhle si opravdu nepředstavuji pohádku. Autoři se zjevně těžce minuli žánru, neb taková politická satira patří naprosto někam jinam. Dnes možná trefná, ale co za 10 let? Navíc je i samotné provedení naprosto katastrofální. Ať už dějem, který se kupředu šine rychlostí postřeleného šneka nebo fatálními selháními ve scénáři na každém kroku - pamatujete například přepadení vozu s daněmi? Jedno seknutí sekerou a přes silnici leží strom, střih varovný výstřel a míření nenabitou pistolí na rádce, střih odjezd vozu přes místo, kde byl před pár vteřinama strom. Kam kruci odešel? Prostě po všech stránkách nezvládnuté a tupé.

• 27.12.2011  11:16
    Apollo 18 (2011)

Nu což, ať si kosmounati běhají po měsíci jako po rozkvetlé louce, to je prostě technické omezení dané rozpočtem a dá se přejít. Ale když už se tvůrci rozhodli použít pseudo-dokumentární styl, tak by z diváka neměli dělat blbce těmi logickými nedostatky, které jsou na první pohled vidět. SPOILER Např. že hned umíme ovládat ruskou techniku, která je úplně stejná jako ta z NASA a ani se Rusové nenamáhali přelepit nálepky na azbuku, jak to tak vypadá. To už opravdu není technický nedostatek. KONEC Bohužel chybí i nějaká pořádná atmosféra a pocit sžití, které by myslím byly v případě použití normální stylu natáčení lepší. I když se musí nechat, že procházka kráterem je hodně silná část filmu. Škoda promarněné šance, skvělých nápadů bylo plno.

• 26.12.2011  23:03
    Kniha přežití (2010)

Co mě nutí přidat tu jednu hvězdu navzdory všem neduhům filmu, je atmosféra, která mě opravdu dostala. Možná jsem byl jen správně naladěný, ale už dlouho jsem u sledování nezažil takovou atmosféru beznaděje a destrukce světa. (Narozdíl od spousty dalších filmů, jako 2012, ve kterém snad ani žádná nebyla a celý ho táhly triky).

• 26.12.2011  22:53
    Resident Evil: Rozklad (2008)

Chyb to má možná spoustu, ale jako fanouška herní série a také prvního hraného filmu z tohoto univerza mě to prostě potěšilo a ani nenudilo.

• 3.11.2011  21:07
    Okrsek 13 (2004)

Nemůžu si pomoct, ale pokaždé, když si na ten film vzpomenu, tím víc mi připadá blbý a blbější. Asi ze mě nikdy nebude fanoušek skákacího sportu.

• 3.11.2011  20:58
    Únos vlaku 1 2 3 (2009)

Už jsem říkal, že nemám rád roztřepanou kameru a ještě víc trhavé záběry? To abych si pak pouštěl každou takovou scénu 3x, abych vůbec zjistil, co že se v tom filmu vlastně děje. Ale jinak slušná podívaná, když se to zrovna nesekalo a netřepalo.

• 9.10.2011  10:57
    Proroctví (2009)

Všechno to hezky šlapalo a už to vypadalo na 4*. Ale pak přišla závěrečná tečka, která mi vůbec ale vůbec nesedla a vypadala jako z úplně jiného filmu. Když už ji tam tedy chtěli dát, měli zvolit o dost jiný způsob. Jakýkoli jiný způsob by byl totiž mnohem lepší.

• 11.9.2011  13:28
    Kovbojové a vetřelci (2011)

Kulhá to sice na obě nohy, ale místy to má atmosféru (hlavně ve westernových pasážích) a místy se u toho dá slušně pobavit. A hlavně je to mix mého oblíbeného scifi a westernu, přičemž ten druhý se dneska bohužel už vlastně ani netočí.

• 29.8.2011  23:05
    Hanebný pancharti (2009)

Nářku, je to pěkná podívaná, i když hudba mi moc neseděla. Za to opravdu radost jsem měl z toho, že Němci mluví německy a Francouzi francouzsky. Tak mě ještě napadá, že by nebylo špatné do žánru uvést i scifi nebo fantasy, jelikož z druhé světové války si ten film vzal opravdu jen základ do začátku a na tom je pak postaven onen "scifi" příběh.

• 29.8.2011  22:43
    Jaderná havárie na Three Mile Island (1999)

Vlastně se ani tak nezabývá samotnou havárií a co se při ní přesně stalo, jako spíše všemi těmi zmatky okolo, kdy nikdo nic nevěděl a když věděl, tak často mlžil.

• 15.8.2011  00:43
    Virtuality (TV film) (2009)

Ehm, opravdu by jste poslali na desetiletou misi ke vzdálené hvězdě takovou posádku, která je na konflikty vyloženě postavená? Jedině tak opravdu v té virtuální realitě nebo filmu (reality show). Nápad dobrý, provedení slabé. Možná je i dobře, že seriál nakonec nevzniknul.

• 10.8.2011  23:18
    Stav beztíže (TV seriál) (2009)

Dívat se na to dalo, ale prostě to člověk musí brát jako další vztahový seriál a ne jako kvalitní scifi, téměř žádné tam totiž není. Pořád se totiž řeší jen vztahy. Vlastně ne pořád, ale jen skoro pořád. Když tam nejsou vztahy, tak jsou tam flashbacky, kterých je zbytečně mnoho a působí až rušivě.

• 26.6.2011  20:42
    Světová invaze (2011)

50%. Jen další utočící emzáci na odstřel v průměrném provedení.

• 28.4.2011  18:56
    Predátoři (2010)

Dal bych i 3 a půl hvězdičky, být to nějaké neznámé béčko, ale jako fanoušek původního Predátora si prostě nemůžu pomoct. I tak se jedná o tisíckrát lepší počin než AvP filmy. Scénář není nijak špatný, spíš mi dělala problém ta spousta detailů a nedomyšleností. Lidem jsem nevěřil největší zabijáky ze Země a predátorům jsem nevěřil největší zabijáky galaxie. V jednom místě mi i ta džungle připadala spíše jako park. Predátoři tady nepůsobí vůbec jako chytrý a mrštný lovec z vesmíru, ale spíše jako tlupa neohrabaných potvor, co ještě nevymyslela ani pazourek a to jim podle mě nesluší. Takových obyčejných zabijáků je v každým druhým scifi tucet na každém prstě. Zajímavý komentář: Enšpígl

• 19.3.2011  14:02
    Terminator Salvation (2009)

A já měl vždycky za to, že stroje myslí přísně logicky. V tomhle případě už to neplatí. Sice ne tak absurdní, jako nový Star Trek, ale i tak tragédie pro diváka, co by měl snad nutkání přemýšlet. Místy jsem měl opravdu silný pocit, že děj je tady spíš jen nezbytně nutný můstek k tomu, aby se šlo co nejrychleji k dalšímu a ještě většímu střílení. Hlavně chvíle s roztavenou ocelí popírá absolutně logiku předchozích dílů. Taky mi opravdu není jasné, jak můžou v dávno zničeném městě hořet ještě nějaké trosky. Tedy krom toho, aby to lépe vypadalo ve filmu. A mnoho a mnoho dalšího a nevysvětleného. To už mi přijde jako mnohem lepší i béčkové Pandorum, i když spadá do trochu jiné kategorie. 55% za hezké pokoukání na akci a slušný začátek.

• 6.3.2011  19:02
    Tropická bouře (2008)

Jasně nejzářivější hvězdou filmu je Tom Cruise, který si tu roli opravdu užívá a taky mu tak skvěle sedla. Zbytek je i přes světlé momenty takový...průměrný.

• 28.2.2011  18:31
    Televizní noviny (TV pořad) (1994)

Co je problémem těchto zpráv? Nejsou to zprávy v pravém slova smyslu, ale černá kronika promíchaná s bulvárem. Více než polovina času je zabrána naprosto irelevantními věcmi, ale o tom, co se stalo kde ve světě se nedovíme v podstatě nic. Navíc jsou všechna čísla prezentovány jako fakta! Na jiných stanicích alespoň řeknout, že je to nepotvrzený odhad od toho a toho.

• 28.2.2011  18:18
    Říční monstra (TV seriál) (2009)

Tohle může opravdu docenit snad jen zaritý rybář.

• 28.2.2011  17:45
    Bitva o Černobyl (2006)

Povinný dokument pro každého pracovníka jaderné elektrárny či jiného podobného zařízení. Ti výše postavení by měli danou oblast povinně navštívit. Nic jiného nedokáže vytvořit takový respekt k tomuto zdroji energie.

• 28.2.2011  17:37
    Zbraně budoucnosti (TV seriál) (2006)

Nemůžu si pomoct, ale přišlo mi to jedině jako reklama na výrobky zbrojařských společnosti. Náš výrobek je ten jediný a nejlepší, s ním dobijete celý svět! Ale podrobné rozebrání všech vlastností, ať už záporných či pozitivních spolu s důkladným srovnáním se tady člověku moc nedostane. A to nejsem odpůrce zbraní a zajímají mě nové technologie v této oblasti.

• 28.2.2011  17:29
    Zelené nápady pro Modrou planetu (TV seriál) (2007)

Viděl jsem pár dílů a vedle zajímavých nápadů, které by stály za řeč (a na které mnohdy není čas je ani vyzkoušet) se zde řeší spousta věcí, které mi přišly jako naprosto nedomyšlené. Hlavně tedy v případě, že se začně řešit CO2, kdy jsou některé z uvedených nápadů spíš kontraproduktivní. Tedy alespoň mě tak přišly.

• 28.2.2011  17:20
    Američtí dřevorubci (TV pořad) (2009)

Je to takový zajímavý pohled do jedné dřevorubecké firmy na hranicích Kanady a jak to v ní tak zhruba funguje. Rozhodně jsou i podstatně strašnější dokumenty. Takhle se člověk minimálně doví, co vše za techniky se tam používá a jak se to liší od nám známých způsobů.

• 28.2.2011  17:07
    Bořiči mýtů (TV pořad) (2003)

Více než věděcké dokazování filmových mýtů je to spíše jen zábavný pořad. Některé mýty stojí opravdu za to, u jiných je ověřují spíš jen hraním si jako malé děti a nelze podle toho říct, jestli něco opravdu ověřili nebo ne. Ale jinak dobrá podívaná :-)

• 28.2.2011  11:45
    Star Trek (2009)

Je to opravdu pěkná podívaná, která uteče jako voda. Zkousnu i nějaký ten patos a nečekané náhody. Ale stejně se mi na filmu nepozdávalo pár věcí. Sám Kirk mi místy přišel jako namyšlený a nagelovaný středoškolský šampon, který všude byl a všechno zná. Navíc je ve filmu tolik momentů, které nedávají příliš smysl. Extrémně vyspělá Romulanská loď schopná zlikvidovat celou flotilu a interiér vypadá jako bárka somálských pirátů těsně před potopením? Asi jim na WC praskla trubka a s ní i všechny žárovky na palubě. Na celé planetě není ani známka po planetární obraně a nikde ani jediný malý flusbrok schopný ustřelit těžební zařízení. Proč jen je nutné se navrtávat do středu planety, když jde zničit úplně stejným způsobem i zvenku? Opravdu nacpe flotila svou nejlepší loď až po strop samými kadety (minimálně na můstku to tak vypadá)? Přes půl strojovny se táhne potrubí velké jako ropovod a jeho náhlé vypnutí v plné rychlosti nemá na nic vliv. Tak k čemu tam tedy je? Jak jen je možné se transportovat na loď s neznámou polohou? A takových děr je plný film. Navíc některý ze scénáristů měl zjevně značný problém z rozlišením černé a červí díry. P.S. Chcete-li vidět opravdu podstatně víc realisticky vypadající kosmickou těžební loď, zkuste Dead Space

• 12.1.2011  20:37
    2012 (2009)

Triky skvělé a jako bonus konečně nezachránili svět hrdinové z USA. Ovšem zbytek jako ony neskutečné náhody či úniky na poslední chvíli jsou celkem přitažené za vlasy a to se na to dívám z pohledu fanouška scifi a katastrofických filmů.

• 31.12.2010  01:18
    District 9 (2009)

U tohohle filmu by se mohli přiučit i režiséři mnohem dražších snímků

• 19.9.2010  22:14
    Kajínek (2010)

Takové filmy se u nás moc netočí.

• 8.2.2010  13:16
    Noc s nabroušenou břitvou (2003)

Už jen za tu závěrečnou pointu, která absolutně zlikviduje veškerou už tak chabou logiku v celém filmu. Nehledě na naprosto tuctového zabijáka, který zabíjí jen aby bylo zabíjeno a to co nebrutálnějším způsobem to jen jde.

<< předchozí 1 2 3