Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (454)

plakát

Goro, bílý pes (1980) (seriál) 

Jeden z mála seriálů mého dětství, které si velice dobře pamatuji, protože o dost převyšoval různé rádoby kvalitní dětské pořady pozdní totality. Navíc hláška "zmatený jak Goro před Tokyem" se u nás doma používá dodnes.

plakát

Papírový dům (Netflix verze) (2017) (seriál) 

Vydržel jsem to první řadu. S vidinou toho, že bych měl pokračovat ve stejném stylu, jsem se stále více a více nedokázal smířit. Dokonale promýšlená loupež jednoho geniálního mozku, kterou postupně více a více kurví parta nezodpovědných, ufňukaných, psychotických a hloupých nýmandů, se kterými bych já osobně nešel ani vykrádat poštu. Nechápu, že profesor za těch pět měsíců nepoznal, jaké kreténské debily to najal. Ale možná je to tím, že holt nejsou lidi. Ze všechno nejvíc mě srala ta vykrákaná a totálně nesympatická píča Tokyo, co si hraje na drsňačku a všem to totálně prodělala. Postupem času jsem ji začal upřímně nesnášet a fakt jsem si přál, aby ji odpráskli a byl od ní konečně pokoj. Celkově tam ale není žádná postava, které bych fandil nebo by mi byla alespoň sympatická. A přitom to mohl být celkem slušný film, nebýt potřeby to za každou cenu natáhnout na pět sezón.

plakát

Vyšehrad: Fylm (2022) 

Pro mě osobně kvalitativní sestup oproti seriálu. Ten byl velice originální a jeho skečovitost a klipovitost přesně seděla k tomuto typu humoru - vulgární a prvoplánový. Obával jsem se, že filmový formát vytvoří jen hromadu vaty, která by ty vtipné scénky a gagy pospojovala, aby držely tak nějak pohromadě. A mé obavy se naplnily. Navíc kromě jednoduché dějové linky inteligentní syn - stupidní otec nenabídl film nic nového, co by už nebylo v původním seriálu. Na mě osobně to působilo jako další český Kameňák nebo Babovřesky. Dvě hvězdy dávám za postavu malého inteligenta v podání Kuby Jenčíka (naprosto geniální postava) a několika zajímavým a hodně vtipným skečům, které se ale všechny vešly do traileru. Takže všem doporučuji se na něj podívat, protože v samotném filmu toho navíc zas tak moc není.

plakát

Památkáři (2014) 

Tak toto byl naprosto nejzbytečnější a nejprázdnější válečný film, jaký jsem kdy viděl. Partička přestárlých odborníků se jen tak nazdařbůh poflakuje kolem fronty aniž by čehokoliv dosáhli, protože k tomu prostě nemají ani prostředky, ani podporu velících důstojníků, kterým je samozřejmě umění u prdele. Takže výsledkem je jen nesourodá směsice na sebe nijak nenavazujících banálních scén a patetického blábolení. Rozhodně byste absolutně nepoznali, že všude kolem zuří válka, nebo že ta parta má snad nějaký plán.

plakát

Vincenzo (2021) (seriál) 

Kombinace italského stylu a elegance s korejským crazy humorem tady dokonale funguje. Když jsem se na tento seriál začal dívat, nečekal jsem od toho nic moc. Ale tahle kombinace italských chutí a korejských taškařic mě docela pohltila. Sice je tady možná až moc zpomalených záběrů nebo nelogických kritických náhod a shod okolností, ale jako celek to kupodivu bezvadně funguje. K tomu úžasná hudba, skvělá kamera a zajímavý vývoj charakterů hlavních postav. Prostě Vincenzo mě dostal více, než jsem na začátku čekal.

plakát

Zaklínač - Umění klamu (2023) (epizoda) odpad!

Proč se na to proboha koukám? Dále raději psát nebudu. Doba je dnes hot taková...

plakát

Tři Tygři ve filmu: JACKPOT (2022) odpad!

Zažil jsem něco, v co jsem již nedoufal. Šáhla na mě zdegenerovaná a lobotomická filmoprodukce raných devadesátek a la Trhala fialky dynamitem nebo Ještě větší blbec. Vřele doporučuji všem, kteří by si chtěli tuto neslavnou epochu české kinematografie připomenout.

plakát

Střídavka (2022) 

Prostoduchá vztahová slátanina, jaké česká filmová produkce v posledních letech chrlí tuny. Trochu to připomíná filmovou verzi Ulice. Pár vtipných hlášek tam je, Čvančarová, Holubová a Polívková hrají skvěle. Zbytek je vata, klišé a nuda. Film v první třetině v celku zábavně líčí problém několika nesourodých párů s režimem vyzvedávání dětí ze školy. Chápu ale, že na takto prostinké téma nejde natáhnout stopáž 88 minut. Proto je zbytek zaplevelen nesmyslnými vztahovými zvraty a kotrmelci, které s vyzvedáváním nebo výchovou dětí nesouvisí. Děti jsou vůbec odsunuty na okraj jako nutná stafáž svých hysterických nebo nevyzrálých rodičů, kolem kterých se celý film točí. No a ten naprosto dementní závěr v posledních minutách, to si mohli tvůrci odpustit.

plakát

Návštěvníci (1993) 

Mám docela rád historické filmy, miluju filmy o cestováni v čase a docela dost nesnáším přiblblé francouzské komedie. Takže výsledkem je kompromis. Přitom samotný námět je zajímavý, herecké hvězdy se tu taky vyskytují. Celý film ale zabíjí neskutečně otravné pitvoření, poskakování, přehrávání a neurotické vřeštění všech postav. Po shlédnutí tohoto tolik opěvovaného majstrštyku mi začalo cukat v pravém očním víčku a nechce to přestat. Dívat se na to ještě jednou, asi bych musel vyhledat odbornou pomoc.

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

Bohužel jedna z nejslabších marvelovek a veliké zklamání. Pominu fakt, že bez znalosti seriálu WandaVision je obsah filmu těžce nesrozumitelný a bude vám trvat hodně dlouho, než se v ději vůbec zorientujete. Ale tady se v plné parádě projevil jeden mnohem závažnější problém. Marveláci začínají vařit silně nadstavovanou kaši, což se projevuje v nesmyslně překombinované eskapáde vizuálních efektů s velice plytkým příběhem v pozadí. Jednou to přijít muselo. Nejde donekonečna ždímat jeden čajový sáček a čekat, že z něj uděláte pokaždé kvalitní nápoj. Pro mě je to jednoznačně znamení toho, že na další novou marvelovku už rozhodně nepůjdu a raději si pustím něco z dřívější produkce.