Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Faunův labyrint

Faunův labyrint (2006)

Nádherný příběh.... a hluboký zásah. Více v mém deníčku.

Pod vlivem lásky

Pod vlivem lásky (2008)

1. Přála bych si stát se na čtyřï hodiny mužem. A pak být ještě jednou po dobu těch čtyř hodin pod vlivem lásky. 2. V tomhle filmu mě dostalo tolik věcí, že bych tím možná popsala i několik stran. A nejvíc asi citace z Bible, nejšílenější a nejpůsobivější citace z Bible, na jakou jsem kdy narazila. Člověk si některé věci dokáže uvědomit, až když jsou dotaženy do absurdního a šíleného extrému. Láska je... inu, čtěte Bibli, tam to všechno je. Ale čtěte ji pod vlivem lásky. 3. Možná někdy příště...

Howlův kráčející hrad

Howlův kráčející hrad (2004)

Tohle je jedna z mých nejoblíbenějších pohádek vůbec. Animovaný svět, který mi přirostl k srdci, stejně jako celý příběh úžasně statečné Sophie a její těžce zkoušené lásky. A ten Howlův zámek, tam bych zkrátka chtěla žít. Možná se mu můj skutečný dům bude jednou trochu podobat. Rozhodně se v něm zatím taky najdou steampunkové prvky. Ba dokonce mě inspirovalo i Howlovo povlečení. Vážně. Jedno podobné jsem ušila :)

Brendan a tajemství Kellsu

Brendan a tajemství Kellsu (2009)

Neuvěřitelná nádhera... tají se mi dech. To snad ani není film, to je kouzlo samo. Tak nádherné obrazy, nádherná hudba, jedinečná atmosféra. To je brána do jiných světů, do tajemných hlubin představivosti. Budu snít o těch čarovných ornamentech a nejspíš si to budu pouštět znovu a znovu a znovu a znovu.

Ima, ai ni jukimasu

Ima, ai ni jukimasu (2004)

Milý a dojemný film, romantika s trochou tajemna a zároveň pár cenných střípků k zamyšlení. Po celou dobu jsem se kochala velmi příjemnými záběry, detaily, atmosférou... Vyústění příběhu je strhující koncert emocí, úžasná gradace. Stal se jedním z mých nejoblíbenějších filmů.

Jak přicházejí sny

Jak přicházejí sny (1998)

Proč jste tenhle film přede mnou neschovali? Já byla připravená na kdeco, ale na takovou emoční smršť tedy ne. Považuji se za celkem otrlého diváka. Filmy, o kterých se říká, že jsou to ždímačky slz, nechávají mé oči v suchu. Ale tohle se prostě nedalo vydržet. Ať už proto, jak skvěle je to zahrané, a nebo proto, jaké otázky a sem tam i odpovědi se mi nořily v hlavě. Člověk někdy musí ztratit, aby získal. A je krásné, když opravdu získá. Někdy ale pouze ztrácí, a už není, co by získal. Někdy by si člověk strašně moc přál happy end a nenechal zemřít naději. Asi se neříká nadarmo, že naděje umírá poslední, a já si jednou, pokud se toho dožiju a budu vrásčitá stařena, která se bude ohlížet zpátky na svůj život, znovu pustím tenhle film. A pak teprve si odpovím na otázky, kterým se dnes raději s cynickým nadhledem vysmívám. A ještě něco. Tyhle obrázky budu mít hodně dlouho v hlavě. To je po vizuální stránce jeden z těch filmů, co velmi úzce zapadají do mého fantazijního světa.

Nebohá paní Pomsta

Nebohá paní Pomsta (2005)

Pomsta má mnoho různých odstínů. První příběh pomsty byl živelný, druhý krutý a drásající, tento třetí mému chápání asi nejbližší. Jen nevím, který chytrák vymyslel český název filmu. Paní pomsta je dáma, která si zaslouží respekt, ne nějaká nebohá cuchta!

Život Briana

Život Briana (1979)

Always look on the bright side of life.... až budou křižovat mě, určitě si to nezapomenu zazpívat! Více v mém deníčku.

Phenomena

Phenomena (1985)

Naprostý masakr. Příběh, atmosféra, hudba... fascinující, neskutečná nádhera, moje okouzlení graduje. Nekompromisní začátek, až jsem si říkala, jestli si film dokáže udržet tu sílu, se kterou na mě vystartoval, a dokázal. Budu se klepat ještě týden.