Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Životopisný

Recenze (123)

plakát

Bratři (2023) 

Tohle bude za velkou louží rezonovat. Američani by Mašíny popsali jedním slovem: trigger-happy. Skvěle rozmáchlá dramatická podívána, která ohromuje realističností celé anabáze Mašínů.

plakát

Mapy ke hvězdám (2014) 

Cronenberg je "sick fuck" a tohle je jeho masterpiece, brilantní sžíravé dialogy, postavy a děj psycho s velkým P.

plakát

Entertainment (2015) 

Za prvé zpověď komika. Za druhé pěkně velká depka. Za třetí celkově dost bizárek.

plakát

Ztraceni v Mnichově (2015) 

Nezvyklá pocta filmovému řemeslu. V jádru absurdní komedie s typickými Zelenkovskými motivy: mj. relativnost pravdy, osobní odhodlání, média a my.

plakát

Pařížská blbka (2015) 

Překvapení, které sedlo. Jedna komická situace za druhou, parádní gagy. Pobavilo.

plakát

The Program: Pád legendy (2015) 

Na tenhle film jsem se dost těšil a vůbec mě nezklamal. Ben Foster jako Armstrong skvělý, Jesse Plemons jako Landis boží. Zfilmovaná mrazivá pravda o sedmi vítězstvích na Tour. Jasně určitě tam chybí osobní rovina ve smyslu manželství se Sheryl, ale tvůrci se striktně drželi knihy. P.S.: Doplňující info poskytne The Armstrong Lie (2013).

plakát

Fair Play (2014) 

Rozporuplný film, kterému nelze upřít jistou sílu. Z hlediska filmové řeči je dost doslovný, což mě štvalo, stejně jako Geislerová, která podle mě přehrávala, na druhou stanu Luknár jako trenér je mrazivý a Bárdos(ka) velmi civilní. Užití rekvizit je ovšem prvoplánové, a postavy jsou jenom načrtnuté. Ona zmíněná doslovnost pak vrcholí ve scéně, když matka v podání Ani odchází z budovy, kde byla na výslechu, kolem projede auto VB, aby nám to docvaklo, kde vlastně byla, kdybychom mezitím usnuli, a pak se nám jde Aňa vyblít, aby nám docvaklo, že má angst. Tyto postupy ve vyprávění film posunují do kategorie lepší televizní film.

plakát

Laputa (2015) 

Velmi povedený film, výborné dialogy, výborná hudba, skvělá Tereza Voříšková. Laputa mi sedla a v hlavě zůstala dlouho.