Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (78)

plakát

Přemluv bábu (2010) odpad!

Teď by to chtělo přemlouvat ty, kteří tehdy přemlouvali. Aby už konečně přestali volit strany, které jsou myšlenkama zaseknuté někdy v divokých českých devadesátkách. Kdy přitom už v Británii viděli, do jakých sraček je dohnala thatcherovská politika, co se u nás snažili v devadesátkách replikovat pravičáci v čele s Klausem. Zajímalo by mě, jak se Mádl s Issovou zpětně tváří na svoji snahu vykreslovat pravici jako tu cool politickou sílu, když přitom momentálně slouží jako pátá kolona katolických fanatiků, co se snaží blokovat civilní sňatky stejnopohlavních párů a úmluvu proti násilí na ženách.

plakát

Šťastně až na věky (2022) 

Některých lidí mi tam bylo vyloženě líto. Polyamorní trojka mi přišla už od začátku tak, že spěje k monogamii, jenom si to nejsou schopní přiznat, protože by tím popřeli svoje ideály (a možná by dali za pravdu té mámě). A trpěl tím ten třetí člověk, který tam byl tak nějak navíc. Obzvlášť smutné to je v kontextu toho, že ten třetí člověk – Fronéma – je česká průkopnice polyamorie ještě z dob, než se tak začal identifikovat každý zoomer s commitment issues. Když i někoho takového vidím, jak takovým nastavením vztahů trpí, tak si říkám, že to není moc ideální životní cesta. Taky mi bylo líto milenky, která byla v podobné pozici – člověk navíc, bez perspektivy se stát primárním partnerem. A taky pozice Sandyho ve vztahu s Šárkou byla dost smutná. Asi si ti dva v minulosti zažili díky otevřenému vztahu hodně sexuálního dobrodružství. Jenže jejich situace byla krásná ukázka toho, do jakých emočních sraček se primární partner může dostat, když místo čistě sexu jde i o city. Teď jsem si alespoň jistější v tom, čeho se raději vyvarovat.

plakát

Horečka sobotní noci (1977) 

Ikonický film se skvělým soundtrackem a vizuálem. Travolta byl fakt hot a jeho sólový tanec na You Should Be Dancing je nezapomenutelný. Příběhově je to ale hrozná povrchní sračka.

plakát

Známí neznámí (2021) 

Typicky česká věc: obšlehávat věci ze zahraničí.

plakát

Harry a Meghan (2022) (seriál) 

Fascinuje mě, kolik vymaštěnců hltá i v Česku přežvýkané zprávy z britského pravicového bulváru, které vykreslují Meghan jako člověka, co je snad ještě horší než Hitler. To se pak projevuje i ve zdejších recenzích. To, že ty sračky z Daily Mailu hltají konzervy na anglickém venkově, které si honí nad královskou rodinou, ještě chápu. Ale že ten vliv sahá až sem, to mi hlava nebere.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Oproti prvnímu dílu docela povrchnost. Tématika transhumanismu je úplně pryč a je z toho už jenom akční fantastika.

plakát

Temná dcera (2021) 

Fakt hrozná nuda, lidi tam jenom podivně chodí a tváří se divně a smutně a z děje by člověk leda tak usnul.

plakát

Případ Roubal (2021) (seriál) 

Tvůrci by si aspoň místo sledování amerických filmů mohli zajít na nějaké soudní jednání v Česku. Aspoň by zjistili, že to tu vypadá úplně jinak, a film mohli udělat aspoň trochu realističtější.

plakát

Spojenec (2006) 

Nudná sračka plná male gaze a rádoby intelektuálních rozhovorů.