Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (51)

plakát

On se bojí (2023) 

Ufff...tak tohle se bude vstřebávát dlouho.

plakát

Stanice 11 (2021) (seriál) 

Trochu skrytý klenot, který asi nesedne každému, protože postapokalyptický motiv je tu pojat místy naivně až úsměvně. Pokud přistoupíte na hru, že Shakespearovský spolek umělců přežívající asi z lásky bližních k umění objíždí podobně hippie komunity aby jim každoročně zahrál jeden flák, tak se můžete dočkat nadmíru zajímavého komorního drama. Hlavně bych vyzdvihl linku Kiki s Jeevanem, která pomocí flashbacků tvoří tu nejosobitější část seriálu, která je místy krásně dětsky naivní, ale zároveň také s několika syrovými momenty, které přetékají emocemi. Zápletka kolem "mysteriózního" komixu z kterého se budete doslýchat jen úryvky jsem bral jen jako prostředek jak spojit ostatní postavy dohromady. Samotnou "hloubku" toho co měl říct jsem moc nechápal a popravdě mi to přišlo jako největší mínus. Nicméně jako celek to funguje a ostatní postavy dodávají kontext tragičnosti všech traumat s nimiž se musí přeživší vyrovnat. Je to weird, je to snový, je to speciální a mně se to líbí. :)

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci (2022) (seriál) 

Průser na ntou. :( Nejsem lore master ale stejně z tý očividný scénáristický demence bolej oči. Postavy v čele s Galadriel jsou otřesný. Pár hezkejch záběrů na architektůru a tím to končí. Wannabe hobity bych vymazal, negro elfy/trpoše bych zrušil, ale jestli vám to příde OK a že to je potřeba tak teda jo, přeju kvalitní zábavu. :)

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

Asi bych si tu vyvražďovačku nerfnutýho Predátora užil víc kdybych nebyl od začátku nasranej ze scénky kdy se při záchraně jednoho indiána ztratí/chcípne jinej a nikdo se o něj nezajímá, jak kdyby ani neexistoval. :))) Samozřejmě silná a nezávislá pipina musí bejt a Predátor nemá šanci proti plot armoru...

plakát

Sandman (2022) (seriál) 

Ta teploušská tlačenka je fakt šílená, i přes to je to do poloviny série výborný, ale pak hlavní roli ukradne Sandmanovi černá holka a začne to bejt úplně dementní. Jo a BTW opravdu nikdo neřeší černou bábu, kterou někdo v léta trvajícím spánku naštěkal a v poho porodila a ani neni úplně v prdeli z toho že většinu života prožila ve snu? asi komix logic :)))

plakát

Z temnoty duše... světlo (2017) 

Zajímavý téma, zpracování nic moc a někteří účinkující neumějí svůj zážitek buď správně podat nebo na mě působili až moc esotericky/nedůvěryhodně. Jednotlivě popisované projevy "krize" jsou značně rozdílné, ale zhruba připomínající silné psychedelické prožitky (o nichž se tu až podezřele mlčí). Hlavním rozdílem je samozřejmě nevyžádanost a doba trvání těchto stavů. Minimálně příběh pana Josefa na mě zapůsobil jako mystické spirituální prozření, které ho zjevně opravdu někam posunulo. Ostatní příběhy jsou nekoherentní a dobou trvání a fungování v něm takové prapodivné... Do jisté míry věřím že fenomén psychospirituální krize existuje, jen si nejsem jistý jestli opravdu všichni účinkující spadají do stejné kategorie. :) BTW: Viděl jsem na YT ještě diskuzi po promítání v kině a psycholog Hrabánek na mě působil seriózně víc než v dokumentu samotném, za to přítomné osazenstvo dávalo chvílema najevo jakou sortu lidí tohle téma přitahuje...neřekl bych že úplně labilní. :)

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí (2021) (seriál) 

Asi by bylo lepší kdyby tenhle provar ani nevznikl, těch pár fanservis momentů tu zbývající bídu nevytrhne. :[

plakát

Slunovrat (2019) 

Herecky to trochu vrže a stereotypní hororová zápletka "banda mladejch na výletu" taky moc nezaujme, protože po chvíli si přejete aby už všichni chcípli jak moc jsou otravný. Každopádně mystérium kolem slunovratu a švédský sekty jsou libový, několik scén opravdu krása a úlet zároveň. :]

plakát

Starosta Kingstownu (2021) (seriál) 

Překvapení letošní zimy, top drama a několik krutejch pravd ze života celoživotních gangsterů a vězňů. Poslední díl už trochu přestřelenej, ale zas ty scény ze vzpoury byly luxusní.

plakát

Život zločinu (2021) 

Místama to až bolí na to koukat. Chudoba z který není úniku, závislost na heroinu a totalní likvidace těla a společenských vztahů. Střídavý pobyt v krimu a neschopnost zařadit se do běžného života po velkých předsevzetích z vězení. Chvílema jsem jima opovrhoval, ale kdo ví, každý má ten život od začátku trochu jinak rozehraný a v jejich roli by možná dopadl každý z nás podobně...