Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Život je krásný

Život je krásný (1997)

Nádherný film pro svoji poetičnost a pro laskavou duši číšníka Guida. Ukazuje období II.svět války z nadhledu a komediálně odlišně od komedií na toto téma. Není to sarkastická komedie na italské fašouny nebo na Němce, ale životní postoj hlavního hrdiny, co dělá film komediální. Nejvíce mě zaujal skeč, kdy Guido přijde do koncentráku se synkem a překládá ostatním spoluvězňum řeč nacisty, i když německy vůbec neumí. První polovina filmu přibližuje samotného Guida a druhá polovina filmu je zaměřena na postoj Guida k svému milovanému synkovi. Musím ocenit i dětskou roli, protože ta je zahrána rovněž perfektně

Na západní frontě klid

Na západní frontě klid (1979)

Tohle zpracování Remarqua je pro mě super. Nevím, co natočil Delbert Mann jiného, ale tak režijně vydařené dílko jsem viděl málokdy. Hlavní představitel Richard Thomas se zhostil role rovněž přesvědčivě, a proto tenhle film a téma řadím u sebe k těm nejlepším. Nemalou měrou o výborné zpracování se zasloužila i hudba, která není nijak umělá a dodává filmu citovost a duši.

Pád Třetí říše

Pád Třetí říše (2004)

Tenhle film chce rozhodně vidět v originále s titulky. Dle mého nejlepší film o konci Hitlera jaký kdy byl natočen a to ze 2 důvodů. Ve většině filmů je Hitler vždy zobrazován jak nějaký dement nebo vzteklá kreatura, a dále natočit tak věrohodně pád Berlína po tolika letech určitě nebyla také žádná legrace.To záměrné střídání bezcitnosti a vlídnosti Hitlera a jiných nacistů režísér zvládnul excelentně, což určitě byl i záměr filmu a to na tomto filmu děsí nejvíce. Plusem filmu je i ten fakt, že filmu nejsou pompézní a narcistické pasáže hrdinství hollywoodského typu. Navíc film se nezaměřuje pouze na samotného Hitlera, což by asi i byla po nějaké době nuda, ale rozvíjí příběhy i jiných obránců města a normálních lidí. Film si zaslouží rozhodně 5 hvězdiček.