Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Poslední recenze (11)

plakát

Duna (2021) 

Dlouho jsem se rozhodovala, zda dát filmu jen 3 hvězdy nebo 4. Ti z vás, kteří znají minisérii z roku 2000 mi asi dají za pravdu, že tohle dílko 80 % vykradlo, 10 % zapomnělo a 10 % vlastně docela pos**lo, což je ale lépe patrné, pokud znáte předlohu. Některé momenty filmu byly neúmyslně k smíchu až trapné, což narušovalo dobře nastolenou atmosféru důstojného dunivého dramatu. Na film z roku 2021 to mělo neuvěřitelně slabé efekty, mnohdy dokonce žádné, a to i tam, kde by je člověk očekával. Tím nechci říct, že svět potřebuje další bezduchou sr**ku narvanou efekty, těch je myslím v poslední době dost a dost. Na druhou stranu s odstupem dvou dekád bych očekávala, že tato verze bude nejen kopií, ale i vylepšením. Kde šetřili tvůrci na efektech, tam to dotahovali jmény. Příliš mnoho známých tváří, ale celkovému dojmu spíše ubírá, než přidává, ikdyž Timothée Chalamet se s tím popasoval poměrně dobře. Jak se ale říká, méně je někdy více. Jestli mi někdo trošku neseděl k postavě, pak je to určitě Jason Momoa jako Duncan Idaho. Při sledování filmu jsem měla neodbytný pocit, že mi do děje vstupuje postava z filmu ve vedlejším kinosálu. Dokázala bych si představit lepší volbu, ale třeba je to jen můj neodbytný pocit, že Aquaman ve světě, kde je voda pasé, prostě nemá co dělat. Pokud ale existuje postava, kterou tvůrci dodrbali obsazením nevhodné osoby, pak jde jednoznačně o Dr. Kynese (ehm... Kynesovou). Pominu fakt, že obsadit ženu do mužské role je strašně moderní, in, v souladu s inkluzí a genderovou neutralitou, ale taky je to naprostá pí**vina, která ničí klasiku. Raději přejdu k problému jménem Sharon Duncan-Brewster. Docela živě si tuhle divu dokážu představit jako plukovnici od mariňáku v seriálu NCIS, ale postavu Lieta dokázala pohřbít v rekordním čase, v první vteřině na scéně. Kdo zná Harrisonovu verzi, která se dost blíží předloze, ví, že Liet je v příběhu nejprve trochu záhadná postava, která se postupně vybarvuje. Sharon s tím vším bohužel tak trošku vyje**la. Její provedení je naprosto bez emocí, surové, neohrabané, bez špetky záhadnosti, prostě... k hov**! Celé to korunuje fakt, že jsem byla donucena jít na dabovanou verzi, kde mě neustále vytrhovala z děje a tahala za uši odlišná výslovnost jmen. A aby to nebylo málo, obraz byl zrnitý až lehce rozmazaný. A teď mi poraďte... ta kvalita obrazu... Byl to záměr tvůrců (jakože umělecké cítění, kterému mi amatéři nerozumíme)? ...nekvalitní promítačka v kině? ...nebo to snad pouštěli v nižším rozlišení? ...Napadlo mě, že tím zrněním mohli chtít tvůrci znázornit to všudypřítomné koření ve vzduchu, ale byl by to fakt blbej nápad. V kině to dobře nevypadalo. Asi se teď ptáte, proč jsem tomu nakonec dala čtyři hvězdičky. Duna (2000) ode mě měla pět hvězd a tihle experti vlastně 80 % zkopírovali, takže to zas takový průser nebyl a hodnocení tomu vlastně odpovídá. Vzhledem k vynechaným informacím jen doufám, že dvojka bude ještě dávat smysl. Pokud ne, možná to ještě snížím.

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Opět se potvrdilo moje tvrzení, že pětihvězdičkový systém hodnocení je nedostatečný. Mé hodnocení 9/10. Nakonec sice převládl pozitivní dojem a dala jsem 5 hvězd, ale stále si myslím že 4 jsou málo a 5 je moc. Snímek měl hned od počátku dobře našlápnuto na nejvyšší příčky, bohužel po prvním společném koncertu obou protagonistů začal děj lehce pokulhávat. Zbytečně roztahaný střed filmu napravil zas až závěr. Konec sice nebyl velkým překvapením, zato jsem do poslední chvíle s napětím očekávala něco, co nakonec nepřišlo, což mi tu předvídatelnost trochu vynahradilo. Mám poznámku i k hudební stránce filmu... V podstatě jsem naprosto souhlasila s Jackem, že se Allyina hudba v sólo kariéře zvrhla z "mám-co-říct" na "stejně-je-vám-fuk-co-zpívám-hlavně-když-to-dobře-zní-a-někdo-kroutí-prdelkou". Po prvních zazpívaných písních jsem se těšila z toho, že to bude i hudební zážitek. S postupem děje mě vlastně ale ty písně bavily míň a míň. Nechci říct, že nestály za nic... za mě jen prostě ty nejlepší melodie zazněly hned na začátku.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Tak na rovinu... Co vám to připomnělo? NIC??? ...Boj o ropu, pitnou vodu, čistší geny... Svět po globální katastrofě, plný umaštěných, degenerovaných individuí na strojích, které slátali ze všeho, co zbylo z původní civilizace, které vede ten nejošklivější vůdce, který se honí za ženskýma... Hrdina - asociální pablb zachraňuje ženské, které si to napůl nepřejí a minimálně zpola nezaslouží. Kravky ženoucí se za zelenější pastvinou... Nakonec vůdci skočí do chřtánu, aby ho porazili v nerovném boji. A samozřejmě nezapomeňme na zelený happy end... POŘÁD NIC??? ...tak já vám napovím... minule tam bylo větší vlhko ...BINGO!!! VODNÍ SVĚT v dehydratované úpravě ...takže za mě hvězda dolů za neoriginalitu... P.S.: Tohle vážně nominovali na Oscara? PROČ?

Poslední hodnocení (1 091)

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (2023)

10.12.2023

Renfield (2023)

28.04.2023

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023)

28.04.2023

Smrtelné zlo: Probuzení (2023)

28.04.2023

Očista (2013)

21.04.2023

Pán času - Vánoční invaze (2005) (epizoda) (S01E14)

14.11.2022

Pán času - Nevěsta na útěku (2006) (epizoda) (S02E14)

14.11.2022

Pán času - Plavba zatracených (2007) (epizoda) (S03E14)

14.11.2022

Pán času (2005) (seriál)

14.11.2022

Reklama