Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Hledat uživatele:

Nejoblíbenější uživatelé Podrobnější přehledy uživatelů

Reiniš

Jan Bodnár
okres Ústí nad Orlicí (ČR)
student

Oblíbení režiséři
Oblíbení herci
Oblíbené herečky
Oblíbené seriály

od nejnovějších    podle abecedy    podle hodnocení    podle roku vzniku filmu

<<       >>

Alenka v říši divů (2010)  *** 14.03.2010

Vaření z vody, z kterého občas vzniká pořádný guláš. Celý film je vizuálně nabušený a děj zběsile uhání kupředu, jako celek je to ale takové zvláštně sterilní. Burtonovi snad poprvé chybí moment překvapení, děj je od první scény viditelně šablonovitý a divák je vždy o krok (nebo dva) před postavami. Děti budou nadšené, dospělí vypnou mozek a můžou se kochat skvělými triky a přesvědčivou Miou Wasikowskou a filmový recenzenti si smutně přiznat, že Alenka není zas taková pecka, jak Tim sliboval a že se zařadí po bok Planety opic či Marsu,který útočí!.
     Kletba zlatého květu (2006)  **** 14.03.2010

Vizuálně úchvatné, herecky přesvědčivé, příběhově předvídatelné až chladné. Začínám mít pocit, že všechny filmy Zhanga Yimou jsou tak nějak na jedno brdo. Většina scén je natolik přestilizovaná a přezlacená, až to opravdu hraničí s kýčem. Koukatelné to je, v žánru wu-šu jsou ale filmy mému srdci bližší, než je Kledba.
     Kawasakiho růže (2009)  **** 12.03.2010

Film vyčnívá brilantní režií a přesnými hereckými výkony, ale nikoliv příběhem. O tom, že Stbáci byli sice svině, ale taky jen lidi, stejně jako ti co jim donášeli a bla...bla...bla...Snímků podobného ražení se po revoluci vyrojilo víc než dost a Kawasakiho růže rozhodně patří mezi ty lepší. Pravdou zůstává, že se mě film nijak zásadně nedotkl a místy mě i nudil. Nedivím se, že Kawasaki boduje na různých festivalech, protože vypadá opravdu světově. Bohužel, jen vypadá.
     Zoufalci (2009)  *** 07.03.2010

Myslím, že nemá cenu filmu něco vytýkat, protože je podle mě přesně takový, jaký ho chtěla slečna režisérka mít. Svoje (spokojené) diváky si určitě najde, já ale Zoufalce vnímám jen jako nekonečný sled epizod(ek) party obyčejných (až plochých) postav. Toho času nelituji, znova bych už na to ale nešel.
     Harry Potter a Princ dvojí krve (2009)  *** 28.02.2010

Pro mě se zatím jedná o nejslabší díl Potterovské ságy. Moc zdlouhavé, nepřehledné a hlavně zbytečně temné. Yatesovým Fénixovým řádem jsem byl před pár lety nadšen, následující díl mě ale uspal a nechal chladným. Celé je to vlastně jen nutná vata pro (snad) nadupané finále.
     Náš vůdce (2008)  **** 16.02.2010

Sice předvídatelné, ale hlavně strhující a působivé drama, o tom jak lehce se dá zmanipulovat dav, a že slova jako diktatura nebo vyvyšování vůdce (jedince) jsou stále aktuální. Tvůrci se naštěstí vyhnuli přehnanému filozofování a moralistickému kázání, a tak děj uhání kupředu závratnou rychlostí a sám film se stává jakýmsi věrohodným projektem. Další důkaz toho, že v Německu vznikají i výživnější věci, než nesmrtelná Kobra 11 a otravný ovčák Rex...
     Sherlock Holmes (2009)  **** 14.02.2010

I přes přehršel výbuchů a akčních scén, se Ritchiemu podařilo vytvořit tu správnou Holmesovskou atmosféru s napínavým detektivním případem. Atmosféra staré Anglie je znamenitá stejně jako herectví všech zúčastněných. Svižná podívaná, jež pobaví bez rozdílu věku, ortodoxní vyznavače předlohy i akce chtivé mlaďochy. Jen ten protivně otevřený konec působí krapet rušivě.
     Odpor (2008)  *** 13.02.2010

Poctivě natočené a dobře zahrané, jako celek ale jaksi americky nepřesvědčivé. Většině scén chybí hloubka a některé vyznívají přímo nepřesvědčivě. Z tak silného příběhu mohl Zwick vyždímat prostě víc.
     Normal (2009)  **** 30.01.2010

Vizuálně nabušený, příběhově slabší snímek. Vítězství formy nad obsahem? A co, nevadí mi to u filmů made in USA a u Normalu tuplem ne. Herci se snaží (na Gajdošovi je sice znát že debutuje) a Ševčík má v hlavě tolik nápadů, že by to vydalo na další dva filmy. Normal sice není až tak strhující ani šokující, nicméně si nevzpomínám, kdy naposledy jsem viděl ČESKÝ thriller, za který bych se nemusel stydět. Normal není pokus, jež zůstal na půli cesty. Je to plnohodnotný film, jen s několika málo dějovými přehmaty.
     Hanebný pancharti (2009)  ***** 17.01.2010

Klasický Tarantino se všemi svými trademarky, dlouhými dialogy začínaje a úžasnými hereckými výkony konče. Pozornost na sebe strhává hlavně Mélanie Laurent a Christoph Waltz, jež nemají problém přehrát i několik známějších kolegů. Co na tom, že z historického hlediska je to blábol, když je to taková zábava.
     International (2009)  *** 10.01.2010

Působivě natočené i dobře zahrané, bohužel trochu nuda. Příběh si mě za celé dvě hodiny nedokázal získat a bylo mi jedno, jak to celé skončí. Zatím zřejmě nejslabší Tykwerův film, i tak ale nadprůměrná podívaná.
     96 hodin (2008)  **** 07.01.2010

Lehce nadprůměrný akční film s klasicky přímočarým Bessonovským příběhem. Jedna z nejlepších rolí Liama Neesona a velká příležitost pro Maggie Grace. Škoda těch několika logických přehmatů a nedostatečně vygradovaného konce. Což by vám mohlo vadit jen v případě, že se film rozhodnete brát vážně.
     Kdopak by se vlka bál (2008)  **** 02.01.2010

Dokonalý mix naivního dětského vyprávění a syrového rodinného dramatu a zároveň jeden z nejzajímavějších českých počinů posledních let. Po dlouhé době mi v českém filmu nevadili dětští herci, kteří jsou zde rovnocennými hereckými partnery, kteří trapně nepřehrávají a nepitvoří se. A nebýt lehce utahaného konce, mohlo tu být o hvězdu navíc.
     Spirit (2008)  *** 30.12.2009

Celý snímek se skládá ze skvělých (ač šílených) nápadů a úžasně stylizovaných scén, které ale absolutně nedrží pohromadě. Herci si své role užívají, bohužel jsou nuceni vypouštět z úst takové patetické nesmysly až mi bylo stydno za ně. Spirit je film plný neustálých rozporů. Uchvátí vás vizuální stránka, ale příběh znudí k smrti. Typově přesní herci baví, proč ale neustále všichni tolik přehrávají? V jednu chvíli vás Miller přesvědčuje, že to myslí smrtelně vážně, aby to za okamžik celé shodil nějakým ujetým nápadem (skákající chodidlo s lidskou hlavou). Není to špatný film, jen je prostě jiný (místy divný). Rozhodně ale asi není takový, jaký si ho Frank Miller (a potažmo i Will Eisner) nebo my diváci představovali.
     Kult hákového kříže (1998)  ***** 30.12.2009

Těžko se mi hledají slova. Opravdu hodně silné, promítal bych to snad jako povinnost.
     Valerie a týden divů (1970)  **** 29.12.2009

Zřejmě nejlepší film Jaromila Jireše. Šálek mojí kávy to ale není a myslím, že básnické poetiky a surrealismu mám na nějaký čas dost.
     Avatar (2009)  ***** 28.12.2009

Vyjádřit své pocity z Avatara by mi zabralo několik stránek, proto stručně. Prožil jsem dech beroucí tři hodiny na do detailu vypiplané Pandoře a s nejlepšími počítačem vytvořenými (Glum promine) postavami. Je vidět, že na filmu se dlouho a usilovně pracovalo, a tak snímek šlape na sto procent bez jediného zaškobrtnutí a podle mě nabízí nejintenzivnější zážitek od Návratu Krále. Cameron propojil to nejlepší z filmů poslední dekády a natočil film přímo stvořený pro další zkoumání. Avatar má určitě svoje mouchy, jsou to ale jen kosmetické vady na jinak mistrovském počinu a netřeba si jimi kazit ten úchvatný výlet na vzdálenou planetu obydlenou modrými sympaťáky.
     Star Trek (2009)  ***** 27.12.2009

Nikdy jsem nepatřil mezi fandy Star Treku, ale film mého oblíbence J. J. Abramse, dopadl na výbornou. I přes přehršel digitálních triků, snímek neztrácí kouzlo a hlavně je to pořád ta stará poctivá filmařina, jako když kdysi Lucas tvořil Hvězdné války. Co dodat, už teď se těším, až si tuhle vesmírnou jízdu pustím znova.
     Andělé a démoni (2009)  *** 26.12.2009

Svižnější a zábavnější než díl předchozí navíc s údernějším koncem. Langdon je sice pořád se svými šílenými hypotézami a řešením problémů deux ex machina lehce k smíchu, rozhodně ale není tolik nesympatický jako u mistra Leonarda. I přes několik logických děr a natahovanou stopáž, na mě udělal Ron Howard mnohem lepší dojem než před třemi lety.
     Psycho II (1983)  *** 22.12.2009

Hodně rozporuplné. Tvůrci dokázaly skvěle navázat na první díl a vymyslet (v rámci možností) originální a děsivý příběh, který rozvijí příběh původního Psycha a hlavně postavu Normana Batese. Divák do poslední chvíle netuší, kdo je vrah a závěrečná pointa je dle mého povedená. Nicméně, celou dobu mě strašně iritovalo šíleně nelogické chování vedlejších postav a prapodivné sympatizování tvůrců s postavou hlavní. Od filmu jsem nečekal nic a musím říct, že jsem se bavil slušně. A i když kvalit Hitchova Psycha nedosahuje ani náhodou, ostudu mu vyloženě nedělá.
     Hledání Země - Nezemě (2004)  ***** 19.12.2009

Krásný a dojemný film, kterému nemám téměř, co vytknout. Uchvátila mě citlivá režie, mistrovské herectví všech zúčastněných (to se týká i dětských představitelů) a jako vždy působivá hudba Jana A. P. Kaczmarka. Ty necelé dvě hodiny, jsem se bavil opravdu královsky.
     Valkýra (2008)  **** 18.12.2009

Suše převyprávěný skutečný příběh, s několika dobrými tvůrčími nápady a špičkovými herci. Lepší než učebnice dějepisu, i tak se mě ale Valkýra až tolik nedotkla.
     Město Ember (2008)  *** 12.12.2009

Poctivě natočená sci-fi pro mladší a pokročilé, jež dá vzpomenout na zašlý lesk Verneovských dobrodružství. Děj se trochu vleče a kulisy občas vypadají jak od Hallmarku, na druhou stranu dětští herci se hodně snaží a atmosféra podzemního města je magická. Ve výsledku stravitelná rodinná zábava, hlavně pokud vám už všudypřítomný obličej Harryho Pottera a ratolestí z Narnie leze krkem.
     Transformers: Pomsta poražených (2009)  **** 12.12.2009

Michael Bay je dnes jedním z tvůrců, který vám za vaše peníze dá přesně to, co chcete vidět. Film absolutně splnil má očekávání a dočkal jsme se všech atributů, na které jsem se těšil. Obří roboti, obří výbuchy, obří bitky, obří digitální efekty, obrovsky sexy Megan Fox...Co na tom, že příběh je jeden velký blábol parazitující na jedničce a nepřinášející nic nového, když je to taková zábava. Gigantický kolos, který vám nedá vydechnout a přesvědčí vás, že ve filmu Michaela Baye je možné opravdu cokoliv. Třeba, aby měl robot koule...
     Králova přízeň (2008)  **** 28.11.2009

Historické drama moderního střihu, natočené podle známého příběhu z hodin dějepisu. Vznikl napínavý film s řádkou vynikajících herců, z nichž vyčnívá především N. Portman, coby rozporuplná Anne Boleynová, která se ke konci snímku stává téměř zápornou postavou. Johanssonová je od začátku za tu hodnější a ctnostnější (i když realita byla trochu jiná) a E.Bana vypadá jako jeden velký chodící hormon. Není to ani tak jejich vina, jako spíš chyba scénáře, který jim nedopřává takový vývoj jako Portmanové. Stydět se za tenhle snímek, ale nemusí nikdo z tvůrců.
     Zlatý kompas (2007)  *** 27.11.2009

Hodně zvláštní fantazy. Ta výprava, kostýmy a dokonalé triky odvádí pozornost od nezajímavého (nebo nezajímavě podaného?) příběhu a prkenných herců, kteří si s vyjímkou Nicole Kidman, neví se svými postavami rady. Chris Weitz vrší jednu zajímavou scénu za druhou, bohužel bez špetky napětí. Vytvořil líbivý svět, kterým vás bohužel nedokáže dostatečně provést a prodat ho. A zmiňovat se o vykrádání Pána prstenů, je myslím zbytečné.
     Kōkaku kidōtai (1995)  ***** 17.11.2009

Už chápu, kde vzali Wachowski Brothers tolik inspirace pro Matrix. Úchvatná manga, která položila základ cyberpunku, je možná citově rezervovaná, rozhodně ale nepostrádá nápaditý děj a povedené akční scény. Matrix o čtyři roky později dotáhl intelektuální myšlenky skloubené s akcí do dokonalosti, Ghost in the Shell mu ale prvně ukázal cestu.
     Jen proto, že jsme jiní (2008)  **** 16.11.2009

Originální vztahové drama odehrávající se v malebných pařížských kulisách. I přes to, že téma snímku je (pro leckoho) kontroverzní, nechybí mu klasická francouzská elegance a šarm. Lambert Wilson, kterého si pamatuju jen jako afektovaného záporáka z Matrixu nebo Catwoman, mi byl poprvé sympatický a skvěle mu přihrává i půvabná Španělka Pilar López de Ayala. Nadprůměrná podívaná pro deštivé sobotní dopoledne.
     Psycho (1960)  ***** 16.11.2009

Netřeba sáhodlouze komentovat. Děsivý, inteligentní, zábavný, kultovní a nestárnoucí horor. Jediné, co mě mrzí je, že jsem jako první viděl verzi od Gus Van Santa, která mě připravila o překvapení.
     Klid noci (1982)  **** 12.11.2009

Povedený atmosférický thriller se solidně hrajícím Royem Scheiderem a svůdnou famme fatale Meryl Streep. Pointa sice na diváka pomrkává už od poloviny a konec by si zasloužil lepší gradaci, i tak jsem byl mile překvapen. Důkaz toho, že thrillery s tajemnou blondýnou se točili i dávno před Základním instinktem.
<<       >>

Provozovatel, Reklama, Redakce  /  FAQ  /  Přidej obsah