Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Oblíbené herečky (10)

Bryce Dallas Howard

Talentovaná dcera Rona Howarda, která mě naprosto uchvátila coby slepá Ivy ve Vesnici. Zajímáva byla i coby Žena ve vodě. Do budoucna má ohromný potenciál.

Charlize Theron

Další herecký chameleon. Na svůj věk má za sebou neuvěřitelnou paletu pestrých a kvalitních rolí. Uvěřím jí cokoliv, ať hraje famme fatale, zoufalou matku, akční superhrdinku nebo holku od vedle. A z jejích rolí ve Zrůdě nebo Planině v ohni mi běhá mráz po zádech ještě teď.

Ingrid Bergman

Kdysi velká Hollywoodská hvězda. Pro mě jedna z těch velkých dam černobílého filmu se zajímavým životním osudem. Oscar za Plynové lampy zcela zasloužený a uhrančivá byla i v Casablance, Hitchcockově Rozdvojené duši nebo v jejím téměř posledním filmu Podzimní sonáta.

Jana Brejchová

Femme Fatale sedmdesátých let. Velká osobnost českého divadla a filmu, která ani v sedmdesáti neztrácí nic ze svého šarmu. Významné role vypisovat nebudu, je jich opravdu hodně.

Naomi Watts

Křehká blondýna s neuvěřitelným talentem. Filmů s ní jsem viděl hodně, a když spojí síly s Davidem Lynchem, Davidem Cronenbergem nebo Peterem Jacksonem, je o zážitek postaráno. Nejraději jí mám jako Ann Darrow, škoda jen že za filmy jako je King Kong, se Oscaři nesbírají. Tu roli si odkřičela na výbornou.

Nicole Kidman

U mě číslo jedna. Nádherná žena, která pokaždé odvede dobrý výkon. Nejlepší role- Satine, Virginie Woolf, Ada, Grace Margaret Mulligan, lady Ashly a kupa dalších.

Rachel Weisz

Čím jsem starší, tím jí mám raději (nebo čím je starší ona...). Přitažlivá herečka s velkým charismatem a dobrým vkusem na vybírání rolí. Je skvělé, jak dokáže kombinovat Hollywoodské velkoprodukce typu Constantine či Mumie s menšími a intelektuálně hlubšími rolemi. Jako je například Isobel z Fontány (což je podle mě jedna z nejhezčích ženských rolí vůbec), troska jménem Sue Lynne z Borůvkových nocí nebo chladná manipulátorka Evelyn ze Sexuální rekonstrukce.