Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Oblíbení režiséři (10)

Alfred Hitchcock

Nevím, co bych měl k takovému fenomenálnímu tvůrci říci. Jeho filmům se hodlám v budoucnu věnovat podrobněji. Zatím viděno Okno do dvora, Ptáci, Rozdvojená duše, Pan a paní Smithovi, Mrtvá a živá a můj nejoblíbenější Hitch - Psycho.

Karel Zeman

Zeman dalece předběhl svoji dobu a dosáhl po právu úspěchu v celosvětovém měřítku. Český Georges Mélies, jehož fantazie a hravost mě nikdy nepřestanou bavit. 

Pedro Almodóvar

Caramba , Pedro! Šílený muž z La Mancha. Jeho svět plný kontrastů, sexuálních úchylek, vyšinutých postav a přitom krásna jsem si postupně zamiloval. Na kontě má dvě nejhezčí filmové pocty ženám. A sice Vše o mé matce a Volver. Dokonale střídá žánry (v jednom filmu hned několik) a obdivuji i jeho cit pro symboliku. Navíc má šťastnou ruku na výběr herců i neherců. 

Peter Jackson

Filmový mág. Za Pána Prstenů mu klidně budu do smrti líbat zadek. Hned jeho čtyři filmy mám ve své topce. Do premiéry Hobita si asi ukoušu všechny nehty (prozatím doporučuji povedené videodeníky).

Quentin Tarantino

,,Úchyl z videopůjčovny", rád balancující na hraně dobrého vkusu.Viděl jsem od něj téměř vše a kousky jako Jackie Brown, Kill Bill nebo Auto zabiják nikdy neomrzí.

Stanley Kubrick

Fascinuje mě. A jeho tvorbu vyhledávám čím dál více. Osvícení, 2001, Spartakus...To nejsou filmy na jedno zhlédnutí.

Steven Spielberg

Tohohle pána mám rád snad za všechno, co kdy natočil. Filmový kouzelník, u kterého obdivuji jeho pracovní postupy a hlavně fantazii a citlivý přístup k látce. Dokonale kombinuje prvky zlaté éry Hollywoodu s tím moderním. Ten jeho ,,nekonfliktní" a uhlazený styl mi nevadí. Tvůrce nejzábavnějších filmů, které jsem viděl.

Tim Burton

Každý jeho film má něco do sebe a pokaždé se jedná o zážitek. A i když mám pocit, že se mistr začíná trochu opakovat, stále je podle mě jedním z nejtalentovanějších tvůrců současného Hollywoodu. Pro jeho poetiku mám slabost, viděno téměř vše.

Tom Tykwer

Za nádherné Nebe a skvělý Parfém. International mě sice zklamalo ale i tak Tykwera považuji za velký talent, jehož další filmy si musím časem sehnat. Zajímavý je i coby hudební skladatel. Čerstvě jsem nadšen z jeho (a Wachowských) Atlasu mraků.