Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (516)

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Thor se řadí mezi mé nejoblíbenější postavy ze světa MARVEL, ale začínám nabývat pocitu, že směr jakým se v posledních dvou filmech vydal není ten správný. V Ragnaroku působil Waititiho styl svěžím dojmem a konečně se do Universa přišlo s něčím zase novým. Jak po stránce stylizace, tak vyprávení tam nebylo nic moc co vytknout. Jenže v Lásce jako hrom jakoby Taika zrtatil veškerou soudnost a dostal maximální volnost v tvůrčí kreativitě. Výsledek je až přílíš CRAZY a často sklouzává k parodii v né tom dobrém slova smyslu. Občas jsem měl pocit jakoby film natočilo nějaké dítě a né člověk co stojí za takovými skvělými filmy jako je např. Hon na pačlověky, nebo Králíček Jojo Z vládce hromů udělal absolutního troubu a to si podle mě nezaslouží. O nějakém gender trendu se nemá smysl ani rozepisovat, protože na ten si hold musíme všichni zvyknout. Největším plusem tak zůstává postava Gorra v podání opět skvělého Balea. Tentokrát dávám ještě 7/10 a to hlavně z důvodu. že mám postavu Thora tak rád, ale pokud příště dostanu něco podobého jako tentokrát, tak s hodnocením půjdu podstatně níž.

plakát

Cuphead na scénu! (2022) (seriál) 

Cuphead na Scénu je geniální animovaný počin, který mě i díky své animaci vrátil o slušnou dávku let do minulosti. Pro fandy herní předlohy absolutní povinnost a pro všechny ostatní vlastně taky. Málokdy se dostane do televize animovaný seriál , který oplývá takovou hravostí, zábavností a originalitou. Za toto patří Netflixu velké díky.

plakát

Je to dort? (2022) (pořad) 

Na Netflixu sleduji hlavně pořady o vaření a pečení, takže jsem si nemohl nechat ujít ani Je to dort? Premisa pořadu je zccela jednoduchá, ale celkový formát se mi moc nelíbil. Moderátor pořadu byl až příliš efektovaný a celkově i z pečení tam nebylo vidět zas tolik jak bych si přál. V závěrečném hodnocení dorty samozřejmě vypadaly dobře a díky šikovnému nasvícení a naaranžování by jste kolikrát jen těžko hádali zda se jendá o dort čine. Při bližším záběru kamery, ale bylo vždy okamžitě jasné kde je dort. Jako celek to na mne působilo jako taková blbina, kterých teď bohužel Netflix do nabídky přidává čím dál více.

plakát

Websterovi ve filmu (2022) 

Věřím že v rámci seriálu a nějakých kratičkých epizod Websterovi fungují celkem dobře, ale na celovečerní film navíc třeba v kině to rozhodně není. Animace se mi vůbec nelíbila a celé to na mne působilo jako slepenec krátkých epizod do jednoho filmu. Jenže opět musím zmínit, že já nejsem koncový zákazník tohoto produktu a proto se mé hodnocení musí brát s rezervou. Dceři se to celkem líbilo, ale znovu už to vidět prý nemusí.

plakát

Vražda v Paříži (2023) 

Vražda v Paříží nabizí v podstatě totéž jako v prvním díle a to jak v kladech, tak záporech. Tudíž pokud se vám nelíbila Vražda na Jachtě, tak si tento díl ani nezapínejte. Byla by to pro vás absolutní ztráta času. Já mám rád Sandlera a jeho smysl pro humor, takže jsem i tentokrát vcelku spokojený. Má to své slabší momenty, ale jsou zde scény, které to naopak vyvažují do lepšího průměru.

plakát

Medvídek Pú: Krev a med (2023) 

Nestačím se divit jaké filmy dnes jsou schopné dorazit na plátna kin. Vždyť tenhle brak a teď jsem volil ten nejslušnější výraz měl jít rovnou na vod kde by se k němu dostalo jen to nejužší jádro fanoušků. Celé je to totiž tak špatné jak jen to může být. Počinaje ochotníkama co se nazývají herci až po otřesné gumové masky. Jako plus vidím úvod, který dejme tomu celkem bavil a pár zvráceností během filmu, ale jinak slabý jak čaj.

plakát

Rocky Horror Picture Show (1975) 

Já vlastně ani nevím jak to mám hodnotit. Na jednu stranu geniálně ujeté včele s úžasně perverzným Currym, ale na druhou stranu ořividně levné a místy až moc mimo mísu. Cejch kultu, který si snímek během let získal díky své bizarnosti mluví za vše. V mém osobním hodnocení to vidím někde na 5/10. Na můj vkus je to prostě až moc ujeté.

plakát

Vlk viking (2022) 

Objektivně možná 5/10, ale tak sem se při sledování nasral, že to ještě o jeden stupeň snížím dolů. Já od Vikingulven čekal hrozně moc a to co jsem nakonec dostal mě strašně zklamalo. Tvůrci měli v rukou skvělý materiál, ale to co s ním přeedvedli se jen tak nevidí. Celá ta mytologie není vůbec využitá. Dobrých hororů o vlkodlacích je málo a tahle báchorka o vypelichaném vlkovi se k ním rozhodně nepřiřadí.

plakát

Mumie (2023) 

V rámcie EU animované tvorby patří Mumie k tomu lepšímu co za poslední dobu vzniklo. Dobře se na ní kouká a díky sympatickým hlavním hrdinům vůbec nenudí. Ani tentokrát se nazapomnělo na roztomilý element, který je ztvárněn malým krokodýlem. Mumie ničím nevybočuje od konkurence, ba právě naopak si odkaždého bere něco málo, ale ve výsledku to funguje. Příjemná rodinná podívaná.

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Pokud by měla být tahle kapitola poslední a já doufám, že poslední bude, tak si lepší rozloučení postava Johna Wicka ani přát nemohla. Tohle je místrovstí v žánru akčního filmu a jen těžko se bude do budoucna překonávat. I přes tnastřelenou délku jsem se ani minutu nenudil a vlastně ani nebylo kdy. Po celý čas se něco děje a dívak tak vlastně vydechne až při odchodu z kina. Výborná záležitost.