Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krátkometrážní

Recenze (161)

plakát

Pluto (2023) (seriál) 

Adaptace Urasawovy mangy Pluto dopadla na výbornou! Tezukova povídka Chikyu saidai no robotto ze světa Astroboye, převyprávěná Urasawou, už není jen o soubojích robotů. Urasawa jde do mnohem větší hloubky a posouvá příběh do psychologického dramatu o lidech a robotech! Jak anime tak i manga stojí za vidění nebo za přečtení!

plakát

She (2018) 

Zaniklý svět obuvi! V autoritářském světě, kterému dominují pánské boty, je dámské obuvi na vysokých podpatcích zakázáno existovat. Příběh o útlaku, odporu a pomsty natočen formou stop-motion animace připomene díla Jiřího Barty a Jana Švankmajera.

plakát

Charlotte (2021) 

Animovaný životopisný film o německé malířce židovského původu Charlotte Salomon. Mladá talentovaná malířka, která stejně jako nespočet dalších nepřežila koncentrační tábor v Osvětimi. Budoucím generacím zanechala dílo, které vytvořila ve francouzském exilu.

plakát

Hakaba Kitaró (2008) (seriál) 

Hakaba Kitaró je adaptace původní mangy z 60. let Shigeru Mizukiho. Temnější a dospělejší verze Kitarō of the Graveyard se může pochlubit stylovou podívanou vycházející z Mizukiho mangy a výborným otevírajícím songem Mononoke Dance od Denki Groove!

plakát

Kaiju Bunraku (2017) 

Kaiju film ve formě tradičního japonského loutkového divadla!

plakát

Hledání zítřka (2022) 

Ultimátní průvodce po osmdesátkových sci-fi filmech!

plakát

Howl from Beyond the Fog (2019) 

Parádní loutkový kaiju film! Příběh z éry Meiji, kde slepá dívka Takiri a kaiju Nebula chrání rodinnou půdu. Daisuke Sato i na malém prostoru připravil atmosférickou a stylovou podívanou!

plakát

X denša de ikó (1987) 

Rintarova pocta jazzové legendě Duku Ellingtonovi v adaptaci sci-fi povídky Koichi Yamana? Proč ne! Tato velmi stylová OVA se skvělou jazzovou hudbou, ale není pro každého. Pokud ale hledáte trochu jinou anime tak do toho!

plakát

Jókaiden: Nekome kozó (1976) (seriál) 

Adaptace mangy Kazua Umeza vypráví příběh titulního hrdiny, chlapce s kočičíma očima, který nenáviděn lidmi i démony stává se tulákem, ale kamkoli se vydá, stane se něco děsivého a tragického. Hororový seriál obsahuje Umezuovu charakteristickou směs násilí a surrealismu, to vše ve stylu gekimation! Jedna z inspirací režiséra Ujichi!

plakát

Princova cesta (2019) 

Volné pokračování filmu Le Château des singes z roku 1999 v modernějším pojetí animace. Příjemný návrat do jednoho ze světů Jean-François Laguionie v příběhu o odvaze a nezdolném přátelství.