Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Romantický
  • Animovaný

Recenze (93)

plakát

Haepiniseu (2021) (seriál) 

Tak tomu říkám power couple jako prase!!! Scéna na střeše s vycházejícím sluncem (kdo viděl ví) patří do top 10 scén všech(!!!!) korejských seriálů, co jsem kdy viděla. Netřeba psát víc, je prostě jasné, že slintám blahem :D

plakát

Café Minamdang (2022) (seriál) 

Konečně korejský seriál, který po dlouhé době předčil mé očekávání. Jako spousta korejských seriálů to začíná hlavně jako komedie, nutno podotknout, že dost bláznivá, až jsem si musela chvíli zvykat. Hodně jsem se bála, že ale postupně komedie ustoupí melodramatu, tak jak to obecně bývá, a hlavní hrdinové už budou jenom ronit slzy a já umírat nudou. Světě div se, nestalo se! Melodrama žádné, komedie zůstala až do konce úplně trhlá, chytrá zápletka, sympatická hrdinka, bezva záporák (nebudu psát jak bezva, protože bych spoilovala), vtipné vedlejší postavy a hlavně In Guk Seo, který si to přehrávání tak užívá, že je to prostě sranda. Prostě oddechovka, která nenudí.

plakát

Sangryusawhe (2015) (seriál) 

Jeden z těch seriálů, kdy ústřední dvojka je naprosto převálcována vedlejším párem. Ano Chang Soo a JI Yi vytvořili tak krásný romantický příběh, že všechny hvězdy jsou pro ně. Nejsem fanda ZE:A a Hyungshika jsem doteď nikde hrát neviděla a Lim Ji Yeon pro mě byla jen ta nesympatická nána z Obsessed, ale po tomhle už si je budu pamatovat. Každá společná scéna naprosto okouzlující, jejich chemie vražedná a jejich láska..ach, konečně pár, který mi připomněl, proč se na korejskou romantiku dívám! O zbytku seriálu asi není moc co psát, Soon Jung odvedl svůj standard, opět hraje takového hodného týpka (ne vážně se žádný bad boy nekoná, škoda), Uee to taky odehrála celkem statečně, dějová linie veskrze žádná, jeho rodina je reklama na šťastnou chudobu a její na nešťastné zazobance, no prostě klišé nad klišé a ani hudba až na jeden song nijak nevyčnívá. Na závěr vážně jenom doufám, že Chang Soo a Ji Yi budou párem roku na SBS. LOVE <3

plakát

Osudové přátelství (2015) (seriál) 

Poslední výplod sester Hongových rozhodně není žádný průser, ale taky to není žádný klenot. Atmosféra je veskrze letní, nikam se nespěchá, všechno tak nějak plyne a divákovi je od začátku jasné, že žádné velké drama se (díkybohu) konat nebude a bohužel je taky od začátku jasné, že zápletka je veskrze žádná. Nicméně vedlejší postavy jsou skvělé ( Kim Sung Oh v roli starosty je lahůdka) a scénář se vesměs drží v mezích logického chování (tedy do chvíle kdy se z hlavní hrdinky stane prvoligová dilina, jejíž mozek odjel někam na dovolenou, naštěstí se vrátí asi po dvou dílech). Problémem je ale casting, takhle špatnou ústřední dvojku jsem už dlouho neviděla, oba dva jsou samy o sobě velmi miloučcí, ale společně jim to VŮBEC nefunguje, žádná jiskra, žádná chemie, žádné dusno, prostě NULL. A to neodpouštím.

plakát

Naemsaereul boneun sonyeo (2015) (seriál) 

Naprosto skvělé první dva díly, které hodně navnadí, ale bohužel očekávání nenaplní. Na rozdíl od ostatních bych ocenila, kdyby si seriál zachoval epizodovost - tedy co díl to jeden případ a to v režii trošku praštěné vyšetřovatelské dvojice (automobilová honička s tím mini autíčkem, to je prostě lahůdka!!) - uplně to vidím jako naprosto bláznivý skvělý romkom, ale samozřejmě korejci se jako vždy vrhají do kalných vod melodramatu a zápletka se natáhne jako žvýkačka. Škoda, ale nikoli velké zklamání. Mickyho tvářička mi přišlo, že už není co bývala, ale za to jeho herecké schopnosti se rozhodně vylepšili. Se-gyeong Shin mě velmi mile překvapila a poprvé(!) se mi vážně líbila. Opravdé guilty pleasure je ale herecký výkon (a topless scény) Nam Gungnima, ten jako záporák je prostě skvělý, jenom mu měli dát více prostoru se projevit. Shrnuto podtrženo, silné tři, ale (pro mě) žádný zázrak. Poslední díl by měl být nicméně navždy zničen a zapomenut.

plakát

Inganjungdok (2014) 

Zvláštní pomalý film, který na svých bedrech utáhnul sám jenom Seung Heon Seon. Na rozdíl od Vavči mám s hlavní hrdinkou velký problém, na můj vkus extrémě pasivní (což asi bylo ve scénáři), ale taky extrémě špatně zahraná, možná to tak mělo být, ale femme fatale by měla nabídnou něco víc než jen výraz leklé ryby, pomalou mluvu, pěkná prsa a ochotu stáhnout si sukni (respektive nechat si ji stáhnout, neb pasivní - asi jako správná hodná korejská žena - byla ve všech momentech), ale tak hrdinovi zjevně její prsa stačila ke štěstí, nebo teda vlastně neštěstí. Závěr byl pro mě zbytečný a rušivý, protože vrchol přichází už 5 minut před koncem dokonce bez přítomnosti ústřední dvojice a pouze v podobě "ženského tlachání", což bylo skoro geniální. Nebýt posledních minut dám čtyři, ale Seung Heon Songovi tleskám.

plakát

Návrat do 1994 (2013) (seriál) 

Méně zábavné, méně opravdové a méně věrohodné, ale zato extrémně dlouhé oproti 1997. Hlavní hrdinka mi k srdci nepřirostla a to kterého spolubydlícího si vybere mi bylo srdečně jedno, vedlejších postav je zbytečně moc a opravdu zůstávají na vedlejší koleji, tak co se tam teda v těch 90minutových dílech děje?? Většinu času bohužel zhola nic, akorát k tomu nic hrají korejské devadesátkové šlágry. Reply 1994 se vpodstatě ničím neliší od ostatních korejských seriálů, ba právě naopak - rozpolcená hrdinka, přepálená stopáž, dlouhé pohledy, pláč, nelogičnost a pěkná hudba. Jinými slovy pro mě velké zklamání. P.S. Jdu si spravit chuť na Reply 1997. P.S.2 Pro nadšence série: příští rok se údajně chystá další Reply, tentokrát někam do osmdesátých let. Tak snad příště lépe.

plakát

Hakgyo 2013 (2012) (seriál) 

Možná jsem ve svém hodnocení až moc přísná, protože opravdu byla zábava na tu třídu chuligánů koukat. Navíc už dlouho jsem neviděla tak krásnou bromance, jakou převedli Nam Soon a Heung Soo (navíc v podání Woo-bin - fangirl scream) a obecně všechny "děti" byly fajn, jenom ta učitelská linka mě vážně nebrala a rodičovská ještě míň. Ale teda zajímalo by mě, jestli je fakt normální, že žáci posílají esemesky učitelům...ale tak možná jsem jenom stará škola, my měli stěží toho mobila. Skoro čtyři (hvězdy, ne mobily:))!

plakát

Shinsaui poomgyuk (2012) (seriál) 

Krásný příklad, že velký rozpočet a velké hvězdy nejsou všechno. Kim Ha Neul je tu tak nesympatická stará panna až to bolí, a obzvlášť v prvních dílech kdy v klíčových momentech vyvalí oči a otevře pusu, tak jí má člověk tak akorát chuť praštit, aby aspoň měla proč takhle zírat. Uznávám, že později se to o něco zlepší, ale stejně by žádnou cenu sympatie nevyhrála. Čtveřice postarších gentlemanů je docela sympatická, ale ta jejich SNAHA být neustále frikulíny je vážně směšná. Ale úplně nejhorší je, že se tam prostě celou dobu vlastně nic neděje, jenom se z komára dělá velbloud, až jsem si přála aby aspoň někdo ztratil paměť nebo tak něco (a ani to to nakonec nevytrhlo). Uznávám, že v posledních dílech už jsem moc nedávala pozor, tak je možné, že jsem propásla něco, co jiné donutilo dát těch pět hvězd, ale upřímně o tom pochybuju. Ta třetí hvězda je za písničku od Big Bang co hraje v 18. díle a za tu makarenu na parketu.

plakát

Návrat do 1997 (2012) (seriál) 

Kluci půjčující si porno, holky co šílí po pop idolech, rodiče, co jsou nakonec ještě bláznivější než jejich děti..mohlo to být brutální klišé.. Díky bohu nebylo. Je to sentimentální, ukřičené, vtipné, smutné, veselé, hysterické, hravé a lidské. Ano, takový jsme taky byli (jenom jsme teda asi o něco víc pili:) a ano, taky se za to nestydíme!! A teď si to jdu dát ještě jednou...