Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Drama

Recenze (16)

plakát

Periskop nahoru a dolů (1996) 

Uniká mi zjevně něco, když čtu komentáře, protože na to evidentně většina koukala, jako kdyby to měl být hluboký film na smrtelně vážné téma. Já osobně jsem si to pustil jako absurdní parodickou komedii. A zklamán jsem nebyl. Je to tak praštěný, že jsem si skvěle odpočinul s tím, že mohu po práci vypnout mozek a zasmát se.

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

Přemýšlel jsem o hvězdě za ty Newtona a Hermanna, ale rozmyslel jsem si to po výčtu absolutních nesmyslů a nelogických částí filmu. Nazdar.

plakát

Bídníci (2012) 

Překvapen zhovadilostí, se kterou byl tento muzikál tentokrát zpracován, málem jsem zvracel a měl průjem ze zpívání hlavních hrdinů. Jak jsem nečekal úchvatné pěvecké výkony, tak jsem se upřímně spletl jen jednou. Mile mne překvapil zpěv Crowea - slušná čistota, krásná síla hlasu a příjemná barva. Muzikál Les Misérables mám hrozně rád a dočkal sem se toho, že sem si z toho u plátna dělal srandu. Jen jednou mě tam něco chytlo za srdce - zabití malýho odvážnýho Gavroche. Řekněte si sami, kdybych narval do Kameňáku Hollywoodský herce, tak bude taky červenej? Bojím se toho, že ano, protože na úroveň zpracování se zjevně příliš nehledí. Postavy sou ploché, vyloženě 2D - nemají nic než tváře zabírané tak, že bych spočítal počet plomb v Jackmanovo hubě, žádný hlubší děj, žádná postava nepřiroste k srdci tak, aby smrt byla zničující. Fuj. Jedna hvězda z milosti a kvůli pár lepším songům.

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Jedna hvězda za Charlize Theron. Rád bych dal i víc, ale neni za co. Smíchání a parodování spousty filmů (např. Pán prstenů, Narnie, Mrtvá nevěsta Tima Burtona, nebo Princezna Mononoke...) v jednom prostoduchým a zbytečně dlouhým filmu je prostě na mě moc. Několikrát sem chtěl z kina odejít, ale za ty peníze co sem vyhodil už sem zůstal. Žádný příběh, mizerné kostýmy, Poker face hlavní "hrdinky" a nezajímavý vše, snad kromě prvního vběhnutí do lesa, které mi dalo naději ve zvrat v zábavu. Trailer mi napovídal spoustu keců o tom, že se Stewartka vymaní z tvajlajt zařazení. Nakonec se jí to povedlo, klesla hlouběji. Navíc propaganda křesťanství jako fantasy medieval náboženství a nejen to! Dwarfové nejsou dwarfové, ale hobiti.

plakát

Temné stíny (2012) 

Přestože jsem čekal větší komedii (aspoň podle traileru), byl jsem mile překvapen. Málo temné? Vzbuďte se, Burtonův styl je takovejhle. Bylo tam vše a bylo to správně! Žádní kryplesklí upíři, ani nic podobného. Nádherně zobrazené typy "creepů". A jak už řekl Tom Hardy: Neni Burton? Co by řekl Beetlejuice...

plakát

Hunger Games (2012) 

Eh. Kde začít. Jsem fanouškem sci-fi i fantasy. Tohle mělo se sci-fi společné jen to, že se zranění léčilo zázračnou mastičkou a šlo o víceméně jakž takž napodobeninu postapokalyptických scénářů. V mých očích to neni nic víc, než napodobenina Běžícího muže (přiznávám - knihu Hunger games jsem nečetl, možná jí film pouze przní). Hodnotu filmu ještě víc snižuje to, že dílo obsahuje víc žvástů a dojemných scén, než akce. Z toho jsem v kině vydedukoval pouze jedinou větu: "Ou fu*k, přišel jsem na hangr gejms, ne na tvajlajt.". Opravdu je nutné se na film dívat trošku skeptičtěji, než jen sledovat ty fajn zbraně, který rozhoně fajn nebyly - ne pro někoho jako já. Spící čtveřice. Fajn, kill'em all. Ve spaní je podřežu, i blbec ví jak aby ani nepípli. Nebo Katniss? Vole krávo! Oni usnuli, můžeš pryč! A vezmeme to celkově: kde je děj sakra?! Já se nudil, pak jsem se smál u kvanta chyb (jako třeba hladovějící tloustnoucí hlavní hrdinka) a pak opět následovala nuda prokládaná sundaváním dioptrií bez kterých jsem naštěstí neviděl víc než trochu ostřejší mazaninu. Navíc jsem si uvědomil, jak dlouho tam smrdím a koukám na něco, co nedává smysl (nebo aspoň ne bez knihy). Opravdu? Celých 140 minut? No tak to je moc. Já dávám 11% a to jen z důvodu toho, že ušla hudba a líbili se mi Woody Harrelson v roli Haymitche a Stanley Tucci v roli Caesara Flickmana.

plakát

Žena v černém (2012) 

Lekl jsem se dvakrát, a i to tak akorát že jsem s sebou cukl a přeběhl mi mráz po zádech. Původně jsem šel s tím, že Radcliffe Possera nepodá kvalitní roli. Překvapil mě jeho velmi dobrý herecký výkon. Tleskám hudbě, tleskám kulisám, tleskám střihu. Z celkového hodnocení ubírá předevšim nedotažený scénář. Na druhou stranu několik standartně klišéovitých scén bylo fantasticky neklišéovitě zpracovaných. Za mě přesných 80%.

plakát

Tři mušketýři (2011) odpad!

Paul W. S. Anderson ve své moderní interpretaci ctí reálie příběhu a své novodobé ztvárnění hodlá přiblížit výpravnosti původního literárního díla. CO PROSÍM? Oficiální text distributora? Buď je to špatně přeložený (přiznávám, nedohledával jsem to), nebo je na místě otázka: "a neděláte si z nás prdel?". Lituji tý trochy peněz, co sem dal za lístek do kina. Zatímco doteď si A. Dumas podle mě v klidu hověl v hrobě, teď jeho duch určitě nedojde klidu, dokud se na tenhle film nezapomene. Jsem moc zmlsanej tím, jak se tato tématika natočila v historii? Nemyslím si! Chci toho moc, když žádám, aby filmy podle knižní předlohy šly právě podle knižní předlohy? Nemyslím si! Mladý, necharismatický D'Artagnan "mistr světa amoleta" porazí naprosto suveréně nejlepšího evropského šermíře, který je zákeřný až na půdu, ale když má možnost probodnout puvertálního smrada, který mu dělá problémy, tak radši kouká jak tam meč dělá ve vzduchu piruetky? A je to tu znova: "děláte si prdel?". Milady (ano, vážení tvůrci titulků a vy, kteří to pouštíte v kině k filmu, skutečně je to dohromady - ani titulky.com, což byl poslední titulek k filmu, to nezachránily) jako Ironman a Elastička dohromady - gumový boj s neprůrazným tělem a myslím, že když padala dolu do moře ze vzducholodě, tak roztáhla záda jako padák á'la Úžasňákovi, protože jinak si neumím vysvětlit, jak ten pád přežila. Nechutné provedení jedné z mých oblíbených tématik, výslednou známku nevylepší ani boj vzducholodí (naopak - samy o sobě to jen zhoršují), ani efekty. Pokřivený pohled na všechny tři mušketýry to nakonec srazil na 0% i přesto, že vévoda Buckingham i král Ludvík byli velmi solidně zpracovaní a snad i zábavní.

plakát

V peřině (2011) odpad!

Velmi často se u filmů podobné kvality aspoň zasměju nad provedením, chybama, provedením a chybama. Řekněme, že za pobavení takový film pak dostane aspoň 1 hvězdičku (někdy). Ale toto je otřesný. Těšil jsem se na dobře zpívající Bílou, skvělýho Rodena, zábavnýho Polívku, charismatickýho Vašuta a samozřejmě i zbytek herců. Horší koncept, scénář a vlastně všechno jsem za poslední dobu neviděl. Ani obsazení to nezachránilo od katastrofy, a to už je hodně zlý. A ty písničky? Zkuste si vytahat jen melodie, schválně, jestli vám to něco řekne. Celkové hodnocení: Tohle znova ne prosím. Znova ne!

plakát

Lovec trolů (2010) 

Po dlouhé době zajímavý film. Začátek lehce zanudí, ale už tam začíná příjemně vábit na to, co přijde dál. Krásně vystihnutí trollové ve svých podstatách - ne-intelekt, druhy, rození, hnízdění. Ona "autentická" kamera ubírá na zážitku tam, kde by bylo příjemné se podívat jak to vypadá okolo, při akci. Hans, jako hlavní postava - hunter osobně, je klidný a vyrovnaný, jak by lovec měl být. Nechlubí se, jen ukazuje své kvality a odvahu. Co filmu přidává je nenávist trollů vůči křesťanům...a ta je tu libová! Nejsem křesťan, jsem pohan a jsem na to hrdý. A říkám vám co ve mě film jako takový vyvolal: něco na tom je . Tvrdit, že je to ze všech stran naprostý nesmysl je velmi krátkozraké a lidé, co tu tvrdí, že je to holý blábol mě fascinují tím, že na to vůbec koukají. Uvědomujete si, že slovo TROLL je obsaženo už názvem? Nad deduktivním myšlením některých zdejších komentátorů mi zůstává rozum stát. U mě 95%.