Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (2 439)

plakát

Rodina na baterky (2021) 

To, co původně vypadalo i animací a příběh jako docela slabota, bylo nějak po expozici vytáhnuto do hezkých měřítek, kdy animace dokázala být originální, koncepce zajímavá a humor dokonce silně. Film nakonec v celku příjemný a milý s jasnou pointou. Natož, že byla ale brána jako nejúžasnější zážitek minulého roku, tak je to docela pochybné, ale beru to. Hezké vypořádání s digitalizací dnešního světa.

plakát

Karel (2020) 

Který film by přeci měl nosit v názvu jen křestní jméno než tento. Ale přesto to kupodivu není tak jasné. Problém bych viděl asi v tom, že už v počátku bylo jasné, že film objektivně nebude moc velká pecka, když v prvních privilegovaných ohodnoceních jsme byli na nějakých šedesáti. Je to jasné v tom, že ať už film je cokoliv, tak to není objektivní nahlédnutí do nějaké problematiky, o čemž by dokumenty zřejmě měli být. I tak je hezké vidět trochu dovnitř této legendy, jenže je asi něco jiného ten sentiment okolo. Podobně jako všemi prodávaní knížka o Gottovi, tak zde je ten stejný způsob. Dokumentárně zřejmě dost nezvládnuté, ale je asi hezké vidět, jaký Gott asi opravdu byl. Jednoduše legenda.

plakát

Síla psa (2021) 

Původně něco, co bylo dosti nezajímavé jen v prvopočátku se nakonec dokázalo proměnit v citlivý western příběh přesně tak, jak bylo popisováno v médiích. Film, který je i tak v celku dlouhý, neřekl bych, že přímo zdlouhavý, ale více asi nejasný v něčem a zbytečně se snažící jít mimo hlavní pointu. Hezký příběh jako vystřižený z Oscarů. Škoda, že polovina ansámblu nejsou menšiny. Takže smolík. Bohužel film, tam kde je film silný, tak nedokáže vykompenzovat vágnější pasáže.

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Prč jsem si myslel, že to je o flateartech? No nic, nová možnost alternativní budoucnosti, kde jasně vidíme, jak si z nás tvůrci dělají prdel, jak jsme jako lidi vlastně strašně blbý, povrchní, pokrytečtí a já jenom, co ještě. Asi záleží na humoru. Jasně, někdy přepálené, ale jinak  prostě jednoduchá prdel s dobrým obsazením i myšlenkou. Taková pohoda.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Předem je nutno říci, že to objektivně není banger. Pokud vám je více než 18 let, tak vás asi film nenadchne, protože gesta, humor a styl vyprávění je zaseknutý přesně tam. Mnoho věcí může se jednoduše zdát být repetitivní až otravné, ale asi hádám, že to je Marvel standart. Poté už je to ale horská dráha. V tom jaký emociální sešup to je. Pokud prostě máte rádi přechozí Spider Many nebo jste jen v té době vyrůstali, tak to nemůžete ignorovat. A tenhle film určitě není nijak dobrý, navíc je zdlouhavý, ale je to hlavně nostalgický trip, který je v nesčetně ohledech prostě postavený, tak aby se na to dalo koukat. Až tak, že se to dá někdy předvídat. Je super, že jsme dostali něco takového. A jasně, pobrečel jsem si. Film roku to rozhodně není a 90 % je naprosto zcestných. Ale je to emo trip jak sviňa.

plakát

Šíleně smutná princezna (1968) 

Jedna z nejextravagantnějších pohádek, která dokáže být hravá, děsivá i silně promyšlená v rámci designu díla. Vidět ji po skoro deseti letech bylo pomalu jako poprvé a právě proto jsem si to užil. Z nějakého důvodu vidět toho v kontextu šedesátých let tomu dává jiný rozměr.

plakát

Všude dobře, sám doma nejlíp (2021) odpad!

Pokud chcete vidět, jak se nemá dělat film... tak si pusťte toto. Tady nejde ani o sympatie, o cokoliv. Tady jde jednoduše o to, že humor v tomto filmu prakticky neexistuje, tak jako logika záběrů a jejich možná síla. Neexistují dobré herecké výkony, které by to táhly vpřed. Neexistuje scénář, který by z postav dělal záporáky nebo dobráky. Neexistuje motivace. Neexistují sympatie. Neexistuje logika. Není zde smysl, který by scénář nějak dával. Nevím vlastně pro koho by byl scénář dělán. Pro děti? Ani ty ten zmatek nepochopí. Ten film prostě nedává smysl a Disney si na tomto chce jenom otestovat, zda lidi budou schopni zaplatit a dívat se i na největší hovno. Pokud měl Yates někdy nějaké šance být hvězdou, tak tímto ji jeho rodiče nebo agent naprosto zabili.

plakát

Noc plná zázraků (2011) 

V úplném počátku asi spíše objektivně dobré, postupně vlastně dosti sentimentální a subjektivní doják, který ale přesně nese kouzlo Vánoc. Film, který asi neviděl každý a přitom jde o jednu z nejoriginálnějších vánočních záležitostí posledních let, i když v něčem trochu kopíruje koncept Lásky nebeské, ale v důležitých detailech se s tím vyrovnává po svém. A originálně. Film, který na Vánoce chyběl a Poláci v něm ukazují, že to jde stále dělat nově a navíc dobře.

plakát

Grinch (2018) 

Dejme tomu nový Grinch je v podstatě přesně uzpůsobený na dětské publikum. Animace dává větší možnost tomu popustit uzdu fantazii. Podle mě není pravda, že by film nepřidával nic nového. Vlastně tento konkrétně trochu upravuje celý příběh, což se jeví jako originál. Oproti jiným animákům není tolik vtipný, inovativní a podobně. Takže jsme na takovém zmrzlém bodě, kdy je to stále stejné, jen v něčem modifikované. Ve výsledku hezký příspěvek do diskuze, nicméně asi snadno zapomenutelný, pokud to nebude pouštět dětem. I když starý Grinch byl mnohými nenáviděn, pro mě je to stále srdcovky, ve které je Grinch skoro až temným antagonistou ve stylu noirových filmů, kdežto zde je neustále ambivalentní jak balancuje mezi nenávistí a normálností, což asi dává větší smysl, ale působí to nevěrohodně.

plakát

Scény z manželského života (2021) (seriál) 

Letos nám vzniklo cosi decentního, co dokázalo promluvit asi mnoha lidem do suše. Ať už prožívají manželský život nebo ne. V mnoha úhlech pohledu silné příběhy s komplikovaností života, které tvůrci dokázali docela dobře podchytit. Uznávám, že mnohdy asi pro někoho nudné. Ale asi to je o nalezení rovnováhy.