Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (2 602)

plakát

Admirál (2015) 

Že bych se dívala na filmy tématicky zaměřené na námořní bitvy to nemohu říct, ale tohle byl dokonalý film po všech stránkách. Chválím úžasný vizuál, herecké výkony bez výtky a já byla po dlouhé době fascinovaná snad úplně vším......včetně všech bitev a samozřejmě, že jsem o tomto muži a této historické události v dějinách Holandska nevěděla ani ťuk.

plakát

Chlap (2022) (seriál) 

Už je to delší dobu, co jsem se dodívala na tenhle seriál, ale váhala jsem s hodnocením a čekala jsem až se to ve mně trochu uleží. Nestalo se a tak se motám mezi trojkou a čtyřkou stále. Nicméně dám čtverec, protože mně víc než polovina opravdu bavila a jela jsem jeden díl za druhým, abych vzápětí zjistila, jak tady píší i kolegové, že mám pocit už viděného. Druhá polovina byla jak na jedno brdo, takže jsem jen čekala jak se jednotlivci vybarví a tečka. To se stalo s posledními díly, kde jsem byla celkem spokojená a tak přihazuji 1*.

plakát

Jak sbalit super kost (2005) 

Absolutně nevím a tápu, co tím chtěl básník říct, natož jak to mám ohodnotit. Ani nevím proč jsem si ten film vybrala. Možná to byla Annie, ale té tam bylo poskrovnu. Nicméně je tady Gérard ještě šaramantní mužik, který má dar a umí hrát jakékoliv role, ale jeho parťák Jean-Paul toho trubku hrál také dobře. Takže to uděláme tak, že dám každému po jedné hvězdičce a pryč s tím kluci.

plakát

Odloučení (2022) (seriál) 

Nevím ani proč jsem si Severence pořizovala, protože žánr sci fi je mi celkem vzdálený, ale faktem je, že mě svým způsobem fascinoval. Pouze asi tři díly jsem tak trochu prostepovala, ale jinak jsem jela jeden díl za druhým a čekala jsem, kdy se to konečně posune do trochu větší akce, víc odhalí celý vnitřní systém, potažmo i venkovní a přestože se tak až moc nestalo, bylo to zkrátka vtahující. Celá hlavní čtyřka hrála suprově, ale kdo byl naprosto dokonalý, tak musím vyzdvihnout Patricii. Tu jsem fakt nesnášela hned zkraje a vydrželo mně to hodně dlouho. Ona se do takových rolí přímo pokládá, když vezmu v úvahu třeba seriál Odhalení, kde byla taktéž na odstřel. A Johna Turturra mám ráda a i tady dokázal, že zkrátka umí. Celkově toho tedy vůbec nelituji a jsem zvědavá jestli se z toho vyvrbí druhá série, protože všechny ingredience tomu nasvědčují.

plakát

Na slunci (1967) 

Je nad slunce jasné, že ani Romina, ani Al Bano nejsou hereckými esy, přesto jsem se na tenhle film musela podívat právě kvůli nim. Svatbu měli v roce 1970 a jako pár se stal světově známý svými písničkami. Proto to byla má odbočka sem za nimi. Vydrželo jim to spolu skoro 30 let, byla to láska jako trám a kdyby nepostrádali svoji dceru, tak kdo ví? Jinak spolu mají další tři děti. Ale tohle je filmová databáze, takže pšt:-)

plakát

Sám život (2018) 

Po scénáristické stránce jsem spokojená až na ten konec, kterým si Dan podrazil kolena a hned se to  projevilo v hodnocení, což chápu. Jinak po herecké stránce nemám žádných výtek, pochopitelně se mně líbila ta část s Oscarem Isaacem, kvůli kterému jsem do toho šla. Jinak ta provázanost bylo přesně to, co se mně také líbilo i když jsem ke konci už ztrácela trochu nit. Ubrat o jednu časovou linii míň, tak je  to super. Nicméně já to do průměru to nehodím.

plakát

Feux rouges (2004) 

Myslím si, že Cédrik Kahn bude asi lepším hercem než režisérem. K hereckému projevu Jeana-Piera Darroussina nemám žádnou připomínku, byl vynikající. Ono zahrát uvěřitelně opilce je taky někdy kumšt. Takže suma sumárum vysloveně špatný to nebylo, ale kazí to pár situací přitažených za vlasy. Takhle to jde do průměru.

plakát

Falešný hrdina (1996) 

Chvíli mně to trvalo, než jsem se ztotožnila z trochu netradičním zpracováním, ale nakonec jsem byla ráda, že jsem to nevzdala. Kdyby napsali, že je to podle skutečnosti, tak bych se vůbec nedivila, tak autenticky to vyznělo. Šla jsem do toho hlavně kvůli mé ikoně, zvící Mathieu Kassovitz, kterého jsem si zamilovala v seriálu The Bureau des légendes jako Grobiána, kde byl senzační. Ani tady jsem nebyla zklamaná. Toho vykuka hrál bezvadně. Někdy mluvily pouze jeho oči. Za mě je to spokojenost.

plakát

Spectre (2015) 

Po mém dalo by říct nadšení ze Skyfalla přišlo zklamání. Přece jen tam to byl větší hukot, atmosféra, napětí a asi i s Judi to bylo o level lepší. Takže ve výsledku nemůžu dát to samé hodnocení i tady. Sorry. Příště se polepším, slibuju.

plakát

Jack Reacher (2022) (seriál) 

Já jsem byla osobně spokojená a mohu s klidem baronky napsat, že jsem se báječně bavila. Dokonce jsem se musela zkraje mrknout, jestli to není komedie a ono že prý ne. No nic, tak jsem se jen občas musela usmívat pod vousy. Hlavní trojka byla vybraná akorátně, fungovalo to mezi nimi tak, jak bych si představovala, tudíž co víc si přát. Prostě jeden z mála béčkových seriálů, který se fakt povedl. Alan musí ještě trochu zapracovat na obličejové mimice, tady přece jen působil trochu prkenně, ale on si to vynahradil svými bojovnými akcemi.