Profil Hodnocení (1210) Komentáře (238) Zajímavosti (2) Filmotéka (253)
Oblíbené filmy Oblíbení režiséři Oblíbení herci Oblíbené herečky Oblíbené seriály
Moje komentáře |
[Rec] 2 (2009)
16.03.2010 |
| |
Jednička mezi exorcisty Lancaster Merrin by to zvládl určitě lépe, než tenhle neschopnej moula ;). (Nee, zničil si další vzorek, musíme dál!) Ve skutečnosti jsem se samozřejmě bála, ale lekačky byly přesně tam, kde jsem je čekala.
Vzhledem k tomu, že jsem zaslechla něco o natáčení trojky, tak konec nepřekvapil. Že z těch nešťastníků tvůrci neudělali zombíky, jsem fakt ráda. Ale nastavovaná kaše to zas je no. Tímhle stylem si dovedu představit i Rec 8 (možná to co do počtu dílů překoná Saw): Sakra, zabili další jednotku, musíme tam poslat další. |
Little Ashes (2008)
07.03.2010 |
| |
Ti kdo znají Tajný život Salvadora Dalího a čekají skandální podivnosti a smyšlené bizardní příběhy z umělcova života budou zklamaní. Little Ahes je totiž film o nudě. Není to ani tak moc o Dalím, jako o mladickém vztahu básníka Federica Lorcy s Dalím. Film je laděn dost lyricky a komorně, asi neměl moc velký rozpočet, ale stejně. Velkolepý život Salvadora byl měl být pojat s větší grácií, o to víc, když šlo o jeho studentská léta a přerod na génia, než jen ateliérová kavárna s pěti komparzisty a studentský pokoj. Přitom námět je více než slibný. Vztah dvou slavných homosexuálů, o kterém se navíc moc neví a nemluví. Další věc (která mi teda na filmech o umělcích vadí obecně) je, že nám tvůrci filmu nikdy neukážou pohled do umělcovy "kuchyně". Přitom tvoření a způsob tvorby je to, co dělá umělce umělcem. Desítky prázdných keců a rádoby art záběrů do andaluské krajiny, ale zdroje Dalího inspirace nebo vysvětlení pohnutek k jeho chování nikde.
Taky nechápu, proč bylo citování básní v originále a zbytek filmu v angličtině. Působilo to strašně amatérsky.
Jakmile se má Pattinson vžít do role, která vyžaduje víc než jen emo pohledy je to průser a ta jeho šmouha po kakau byla úsměvná. Takže doufám, že další film o Dalím nezklame, a dočkáme se pořádných zvráceností: www.csfd.cz/film/225159-dali-and-i-the-surreal-story/ |
Jánošík - Pravdivá historie (2009)
24.02.2010 |
| |
Jánošík je pro mě ztělesněním vznešeného divocha a odvážného zbojníka. Václav Jiráček je s prominutím nevýrazný cucák, který hraje hůř než Daniel Radcliffe v jedenácti letech. Příroda je krásná, kostýmy i komparz bačů fajn, ale s mdlým hlavním hrdinou (který má být tím hlavním tahounem) žádný zázrak nevykouzlí. |
Agora (2009)
18.02.2010 |
| |
Zajímavý film především proto, že se snaží zachytit krátký výsek dějin v celém dobovém kontext - filosofie, politika, náboženství, historie - rozpad římské říše a počátek středověku, zničení alexandrijské knihovny, kanonizace prvních mučedníků... I když jde spíš o komorní dílko, které zachycuje především život filosofky Hypatie a jejích žáků, divák rozhodně nebude ochuzen o skvělé kostýmy a "realistické" kulisy (díky bohu za digitální triky, doba kašírovaných interiérů a papírových měst snad definitivně pominula). Tragický život Hypatie je tak trochu přebit náboženskou linkou, jak se křesťanství stává oficiálním náboženstvím, církev stále víc vystrkuje růžky, až dochází k nevyhnutelnému masakru mezi židy, křesťany a pohany, ale bylo to nesmírně zajímavé a obohacující. |
Zakletý v čase (2009)
07.01.2010 |
| |
Hloupější film už jsem dlouho neviděla. Nevím, co mě popouzelo víc, jestli blboučká Rachel McAdams, nelogičnost scénáře (cestování časem je vždycky problém, ale tohle?), to jak se ty dva toporně snažili zahrát něco, aby to jakože vypadalo že jim na sobě záleží, nebo ta krečovitá snaha dohonit stokrát lepší filmy s podobnou tématikou (Fontána, Věčný svit neposkvrněné mysli). |