Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Romantický

Oblíbené filmy (8)

Sněhový dort

Sněhový dort (2006)

Sněhový dort je můj snad nejoblíbenější film s Alanem Rickmanem. Viděla jsem ho už tolikrát a přesto mě stále fascinuje a okouzluje. Alanův až civilní projev působí neskutečně dojímavě a zranitelně. Nádherně křehký film, který je stejně jedinečný jako “Perfekta mundo”.

Zimní host

Zimní host (1997)

Začátek byl pro mě dost těžký, suchopárný, snad i proto, že byl tak povědomý. Nechtělo se mi do koukání filmu, který je dokonalým zrcadlem mých pocitů. Dá se říct, že opravdu jen Alanovo jméno mě drželo, abych neutekla od masochistické podívané. Zbytečně! Děkuji, za to, že má víra v něj byla silnější, a že hloubka jeho hereckého projevu není jen v hraní, ale obrovském člověčenství, empatii a v lásce k životu, kterou tak mistrným a citlivým způsobem převedl do filmu. Děkuji i za to, že má posedlost jeho osobou má své hluboké opodstatnění. Že to není jen fanynkovské okouzlení šarmem, ale pevně postavený obdiv a úcta k člověku. “Jmenuji se Elspeth.” “Podej mi ruku, Elspeth. Prosím.” Skvostný závěr filmu, který byl očistnou katarzí našich životů, vlastně obrovskou nadějí v nastávající chvíle. Přijetí a smíření. Pozváním Lásky do svého srdce.

Ďábel nosí Pradu

Ďábel nosí Pradu (2006)

Pro mě překvapivý snímek, nikoliv snad povrchností pozlátka, za nímž stojí tvrdá dřina, sebezapření a tvrdá manipulace, ale těžkým nepochopením "obyčejného" okolí Andy. Že se ale vypracovala! Být Miranda chlap ........... . Neskutečně krásná Meryl, fantastický Stanley, snaživá Ann v roli pucfleka, za jejíž práci by milióny holek vraždily. Super všeříkající poslední pohled a úsměv Mirandy.

Princ a Večernice

Princ a Večernice (1978)

Jedna z těch starších půvabných pohádek, co se ani po 35 letech neokouká. Skvělé obsazení.