Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Telenovela
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Poslední recenze (33)

plakát

Ordinace v růžové zahradě (2005) (seriál) odpad!

Seriál, který je natáčen výhradně pro peníze. Pokud bych měl rozebrat jednotlivé aspekty, vypadalo by to takto: Děj? Vynecháte 20 dílů a furt více o co běží. Pokud se náhodou stane, že vaši oblíbenou babu nenajdete v posteli toho a toho doktora, neděste se, protože se přesunula do postele jeho kolegy. Scénář? Stojí úplně za hovno, takový sračky by vymyslelo snad i dítě. Neustále opakující se situace a to dokonce i v rámci jedné postavy. Herci? Neumějí vůbec hrát, i když otázkou je jestli ty nesmysly vůbec zahrát jdou. Postavy? K neuvěření. Celé to městečko je přeplněno bandou vypatlanců, kteří ani zdaleka nepřipomínají normálně myslící a uvažující lidi. Jestliže se některá postava diváků znelíbí, zmizí jak pára nad hrncem. Demence postav je neskutečná. Chcete příklad? V čekárně zemře jedna babka. Sestra začne vyšilovat, místo toho aby zjistila jestli je opravdu mrtvá nebo jestli je možné ji zachránit. Hned nato vyjde z ordinace doktor, zahlídne babku a znalecky nazná, že je po ní. Emoce? Ha, ha, ha. Maximálně záchvaty smíchu nad nelogičnostmi, kterých je plno. Reklamy? No jasně. Minutové záběry, pěkně zblízka na reklamní značku, přehlídka zboží (dokonce komentovaná) a snaha postav si to navzájem vnucovat a vychvalovat. Neuvěřitelné. -> V poslední době začíná seriál hraničit s groteskou. Je to poměrně zajímavé a často se u toho zasměji víc než u nějaké komedie. Uvedu pár příkladů: Doktor v nemocnici začne kašlat krev, svíjet se v bolestech, a jde do kolen, načež přijde druhý doktor, prohlédne si ho a pronese "Není ti špatně?" nebo tohle: jedna sestra se vloupe do cizího domu, sežere buřta co si tam majitel zapoměl a pak ji napadne, že by si toho mohl všimnout. Situaci vyřeší naprosto geniálně, když místo párku vloží do talíře s hořčící banán." a ještě jedna: stejná situace jako předtím ale do domu se vrací majitel. Sestra se schová za jednoduchý úzký stůl (opravdu ZA stůl). Majitel vstoupí a přejde ke stolu, chvíli tak jako stojí, kouká se všude možně a pak odejde. Je jasné, že dokonale zamaskované sestry si prostě nemohl všimnout :)

plakát

TOP STAR (2010) (pořad) odpad!

Nechápu co se lidem může líbit na bulváru. Ty lidé co se tam předvádí jsou v principu stejní jako my ostatní. Na to aby se člověk zařadil mezi ně nemusí nic umět, stačí se jen zviditelnit a využít toho. Moderátorkám tohoto pořadu by stačilo nasypat zrní, ostatně stejně jako mnohým dalším "celebritám". Znám pár lidí co se na to často dívají ale nikdy jsem z nich nedostal proč to dělají. Zvláštní, jak dokáže jeden debilní pořad o ničem, vymývat divákům mozky.

plakát

Assassin's Creed: Embers (2011) 

Nejprve je nutné říci, že tento filmeček navazuje na hru Assassin's Creed. To znamená, že kdo nehrál alespoň tři předchozí hry, tak nebude vědět o co jde. Samotný filmeček je graficky ztvárněn velice dobře, ozvučení a dabing jsou rovněž skvělé. Po příběhové stránce to sice není nic moc ale za 20 minut se těžko dá něco většího stihnout. Kromě toho film nemá být přeplněn nějakou akcí ale spíše jde o posledních pár dnů života jednoho starého muže, který hodnotí to co v životě dokázal a jaký po sobě zanechal odkaz. Závěr je silně emotivní a má skutečně nebývalou hloubku. Myslím, že ti co sledovali poctivě celý Eziův život by si neměli nechat tohle ujít.

Poslední hodnocení (213)

Hlas Česko Slovenska (2012) (pořad)

odpad! 12.02.2012

TOP STAR (2010) (pořad)

odpad! 12.02.2012

Assassin's Creed: Embers (2011)

12.02.2012

Hustej nářez (2009) (pořad)

odpad! 12.02.2012

Pevnost Boyard (1998) (pořad)

11.02.2012

Re-Play (2009) (pořad)

04.02.2012

Deadwood (2004) (seriál)

04.02.2012

Rytmus: Video Collection (2010) (video kompilace)

odpad! 26.01.2012

Kdo přežije (2000) (pořad)

26.01.2012

Reklama

Poslední deníček (3)

Leden 2012 - Konec pirátství?

Když FBI zrušila přibližně v polovině měsíce serever Megaupload odstartovala tak jednak hromadné protesty i další možné rušení podobných serverů. Skupina hackerů Anonymous se pokouší o "protiútoky" a další lidé se přidávají aby proti tomuto kroku vlády protestovaly. Probíhají demonstrace a zavládá strach mezi poskytovately podobných úložišť dat. Nejde o to jestli jsou skutečně mimo právo, ohrožení jsou. Sám neznám ani zdejší zákony abych mohl posoudit jestli je tito poskytovatelé překročili. Můj názor je ovšem takový, že se ničeho nezákonného nedopustili, jelikož data chráněná autorským zákonem tam neumísťují. Oni pouze zprostředkovávají místo určené pro data ale na vině jsou jen ti co je tam ukládají.

 

Co pro nás bude konec takovýchto serverů znamenat? Filmy, hry, hudební videa v podstatě vše bude pryč. Položme si ruku na srdce a řekněme si kdo z nás nikdy nic z toho nestáhnul? Když pominu dostupnost jsou na vině především finance. Kdo z nás má tolik peněz aby chodil běžně do kina? Trailery k filmům jsou sestříhané obvykle tak, aby i největší sračka vypadala jako trhák. Názory "odborníků" nejde brát za své a dokud film neuvidím nemůžu ani podle zdejších hodnocení uživatelů říci jestli se mi bude líbit. Další možností může být filmy kupovat v obchodě. Jasně, výhoda je zřejmá ale ne každý má na to peníze. Sehnat filmy staršího data je i tak velkým problémem. Nabízí se ještě o něco levnější způsob a to videopůjčovna. Co když ale chci film vidět vícekrát nebo ho zkrátka chci vlastnit (ať už do sbírky, či jinak). Poslední možností je samotná TV. Vzhledem k hromadě reklamních bloků to snad ani nemá cenu sledovat, protože nějaký zážitek je pryč. Nehledně na to, že slušné filmy se do televize dostanou se zpožděním několika let. Co z toho plyne: výdělek těch na druhém břehu nebude nijak vzrůstat, pouze se sníží náš přehled a povědomí o světě filmů, což ve výsledku může dopadnout pro jejich tvůrce ještě hůře než doteď.

 

Podobně je to i se hrami. O demo dneska pomalu nezavadíme, trailery jsou na tom stejně jako u filmů a recenze stojí povětšinou za prd. Prodejnost se nijak významně nezvýší. Kdo na to nemá nic nekoupí a kdo má, tak kupoval i doteď

 

A jak je to s hudbou? Možná ještě hůř. Disky s pár pochybnými písničkami za řádově stovky. Myslet si, že autor co složí pár hitů má automaticky i ostatní písně skvělé je hodně nadnesené. Kdo koupí disk kvůli jedné nebo dvou písním?