Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Telenovela
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (33)

plakát

Ordinace v růžové zahradě (2005) (seriál) odpad!

Seriál, který je natáčen výhradně pro peníze. Pokud bych měl rozebrat jednotlivé aspekty, vypadalo by to takto: Děj? Vynecháte 20 dílů a furt více o co běží. Pokud se náhodou stane, že vaši oblíbenou babu nenajdete v posteli toho a toho doktora, neděste se, protože se přesunula do postele jeho kolegy. Scénář? Stojí úplně za hovno, takový sračky by vymyslelo snad i dítě. Neustále opakující se situace a to dokonce i v rámci jedné postavy. Herci? Neumějí vůbec hrát, i když otázkou je jestli ty nesmysly vůbec zahrát jdou. Postavy? K neuvěření. Celé to městečko je přeplněno bandou vypatlanců, kteří ani zdaleka nepřipomínají normálně myslící a uvažující lidi. Jestliže se některá postava diváků znelíbí, zmizí jak pára nad hrncem. Demence postav je neskutečná. Chcete příklad? V čekárně zemře jedna babka. Sestra začne vyšilovat, místo toho aby zjistila jestli je opravdu mrtvá nebo jestli je možné ji zachránit. Hned nato vyjde z ordinace doktor, zahlídne babku a znalecky nazná, že je po ní. Emoce? Ha, ha, ha. Maximálně záchvaty smíchu nad nelogičnostmi, kterých je plno. Reklamy? No jasně. Minutové záběry, pěkně zblízka na reklamní značku, přehlídka zboží (dokonce komentovaná) a snaha postav si to navzájem vnucovat a vychvalovat. Neuvěřitelné. -> V poslední době začíná seriál hraničit s groteskou. Je to poměrně zajímavé a často se u toho zasměji víc než u nějaké komedie. Uvedu pár příkladů: Doktor v nemocnici začne kašlat krev, svíjet se v bolestech, a jde do kolen, načež přijde druhý doktor, prohlédne si ho a pronese "Není ti špatně?" nebo tohle: jedna sestra se vloupe do cizího domu, sežere buřta co si tam majitel zapoměl a pak ji napadne, že by si toho mohl všimnout. Situaci vyřeší naprosto geniálně, když místo párku vloží do talíře s hořčící banán." a ještě jedna: stejná situace jako předtím ale do domu se vrací majitel. Sestra se schová za jednoduchý úzký stůl (opravdu ZA stůl). Majitel vstoupí a přejde ke stolu, chvíli tak jako stojí, kouká se všude možně a pak odejde. Je jasné, že dokonale zamaskované sestry si prostě nemohl všimnout :)

plakát

TOP STAR (2010) (pořad) odpad!

Nechápu co se lidem může líbit na bulváru. Ty lidé co se tam předvádí jsou v principu stejní jako my ostatní. Na to aby se člověk zařadil mezi ně nemusí nic umět, stačí se jen zviditelnit a využít toho. Moderátorkám tohoto pořadu by stačilo nasypat zrní, ostatně stejně jako mnohým dalším "celebritám". Znám pár lidí co se na to často dívají ale nikdy jsem z nich nedostal proč to dělají. Zvláštní, jak dokáže jeden debilní pořad o ničem, vymývat divákům mozky.

plakát

Assassin's Creed: Embers (2011) 

Nejprve je nutné říci, že tento filmeček navazuje na hru Assassin's Creed. To znamená, že kdo nehrál alespoň tři předchozí hry, tak nebude vědět o co jde. Samotný filmeček je graficky ztvárněn velice dobře, ozvučení a dabing jsou rovněž skvělé. Po příběhové stránce to sice není nic moc ale za 20 minut se těžko dá něco většího stihnout. Kromě toho film nemá být přeplněn nějakou akcí ale spíše jde o posledních pár dnů života jednoho starého muže, který hodnotí to co v životě dokázal a jaký po sobě zanechal odkaz. Závěr je silně emotivní a má skutečně nebývalou hloubku. Myslím, že ti co sledovali poctivě celý Eziův život by si neměli nechat tohle ujít.

plakát

Hustej nářez (2009) (pořad) odpad!

Otřesné. Dnes je možnost si všechny ty videa a ještě miliony dalších najít na internetu a navíc vám do jejich sledování nebude kecat partička pochybných týpků z nějakého sklepa. Pravdou je, že pokud někdo internet nemá, tak pro něj tento pořad patrně bude mít větší cenu (ovšem pokud přetrpí ty stupidní komentáře). Cenzura je další věc, která tenhle pořad dost ubíjí ale co čekat od něčeho původem z USA.

plakát

Televizní noviny (1994) (pořad) odpad!

Je smutné, že na tento humus spočinou vždy v půl osmé oči milionů diváků. Ještě smutnější je fakt, že to mnozí považují za přínos důležitých informací a bezvýhradně věří tomu co nám je předkládáno. Televizní noviny nejsou o faktech, nesnaží se nám zprostředkovat důležité události, které se ve světě udály, neuvidíte tam zprávy, které jsou pozitivní a nedozvíte se často ani ty nejdůležitější věci, které momentálně "hýbou" světem. Televizní noviny jsou o senzaci a právě proto mají takový úspěch. Dozvíte se kdy, kdo a za jakých okolností zemřel, uvidíte rozhovory plné falešných emocí, srdceryvné záběry na místa postižená katastrofou za přítomnosti známých hudebních skladeb, časté technické výpadky, nejrůznější přeřeky a nesmyslné výroky reportérů, politické tahanice, grafické ztvárnění všeho možného, včetně průběhů vražd a nehod, bulvární zprávy, často vyloženě lživé informace, nehody na dálnicích (mám pocit, že minimálně jeden reportér má za úkol čekat na D1až dojde k autonehodě:) ), reklamy na jejich vlastní web, které můžete běžně slyšet na konci každé reportáže a nakonec nesmí samozřejmě chybět zvířátka, či nějaké podivnosti aby bylo vidět, že existují i pozitivní zprávy. Jestli si myslíte, že si po těch dvaceti minutách odnášíte něco víc, tak se nad sebou a nad tímto pořadem zamyslete. A jelikož k Televizním novinám patří ještě noviny sportovní, budu pokračovat. Sportovní scénu sice moc nesleduji ale kvalita se od televizních novin moc neliší. V popředí jsou vždy nějaké ty sportovní aféry a potom fotbal nebo hokej. Ostatní sporty mají smůlu (pokud se v nich výrazně neúčastní naši známí sportovci). Závěrečný borec na konec bývá obvykle pár týdnů až měsíců starý, takže o aktuálnosti nemůže být v mnoha případech ani řeč. Počasí je poslední částí tohoto bloku ale ani zde se nic nezlepšuje. Je zvláštní, že moderátorka vždy zmíní situaci nad Pyrenejským poloostrovem a následně pokračuje rovnou na ČR. Jakoby zbytek Evropy neexistoval ale důvod je pravděpodobně ten, že se slunečné počasí lidem líbí (a o to přeci jde nebo ne? :) ). Sice meterologii nerozumím ale je zvláštní, že "jejich" počasí se hodně často odlišuje od toho co skutečně zažijeme. Na tomto celém pořadu je krásně vidět, jaké potřeby u lidí převládají. Potřeba nových faktů a informací to ale nebude.

plakát

Pevnost Boyard (1998) (pořad) 

Francouzskou verzi (tedy "Klíče od pevnosti Boyard") jsem bohužel neměl možnost vidět ale musím říci, že i tohle je rozhodně lepší než vyloženě odporný "Survivor". Náplň každého dílu je v podstatě stejná ale i tak jde o slušnou zábavu. Skupina soutěžících s průvodkyní pobíhají po pevnosti a plněním úkolů a hádanek se snaží získat klíče a nápovědy, díky kterým se dostanou ke zlatu. Co tuhle soutěž kazí je jednak český překlad díky kterému je často nemožné vyřešit hádanky, které nedávají vůbec smysl a také průvodkyně. Neustálé pokřikování na soutěžícího, který právě plní úkol je otřesné. V jedné větě je schopna říci, že má soutěžící času dost a zároveň, že by měl spěchat jinak to nestihne. Myslím, že soutěžící se potřebuje při úkolech hlavně soustředit a ne poslouchat uřvanou slepici, ke které se přidávají i další členové týmu. Pán pevnosti je figurka spíše k smíchu a jeho urážlivé jednání si koleduje o ránu pěstí. Profesor také působí směšně ale tam je to účelné. Další osazenstvo pevnosti je zvoleno velice dobře. Jde o zajímavý soutěžní pořad, kterému se máloco vyrovná a bylo by dobré kdyby se na obrazovkách udržel dlouho. Pravdou ovšem je, že dnes jsou diváci zvědaví spíše na senzaci. Lidé chtěji vidět jak se žerou kraví mozky a podobné nechutnosti (Faktor strachu), jak soutěžíci padají do bahna nebo vody (Drtivá porážka, Ninja Faktor), jak se jiní lidé zesměšňují (Takešiho hrad) nebo jak se lidé k sobě navzájem chovájí hůře než zvířata (Kdo přežije). Na poli podobných soutěží pro mě však jednoznačně vítězí Boyard a Xapatan

plakát

Ahoj, strejdo doktore! (1994) (seriál) odpad!

Podle názvu bych tipoval, že je to o pedofilovi ale kdepak, je to snad ještě horší. Německý doktorský seriál jakých jsou desítky a není mezi nimi žádný větší rozdíl. Vždy jde o sračku, kterou nikdo normální nemůže sledovat. Mám pocit, že Německá seriálová tvorba je na tom hůře než ta naše a to už je co říci.

plakát

Wipeout - Souboj národů (2011) (pořad) odpad!

Sebranka pitomců si udělala dovolenou v Argentině. Zatímco ostatní se snaží jak mohou, prezentují se a předvádějí obdivuhodné fyzické výkony, tak skupina našich soutěžících se přijela rekreovat a zaplavat si v místním bazénu. Ta banda šašků neumí vůbec nic a jen to předvádějí před ostatními, kteří z toho museli mít bžundu. Fakt nepochopím proč tam nebyli sportovci nebo zkrátka lidi s dobrou fyzičkou? Ze člověka opravdu nedělá sportovce to, že moderuje sportovní noviny. Nově ale nejde o to aby soutěžící vyhráli ale aby to mělo sledovanost a tak se domnívají, že banda opičáků, které můžeme běžně vídat v televizi přitáhne diváky. Moderátorská dvojice je také na odstřel. Čekal bych posuzování výsledků všech soutěžících ale oni jen prosazují ty naše a snaží se nám nakecat, že pětiminutová ztráta pro naše "borce" nic není. Asi je na tom něco špatně, že jsem se radoval z úspěchů kohokoli mimo našeho týmu ale když vidíte tu nezaujatost a lenost našich soutěžících, tak jim těžko můžete fandit. No ale abych to jen nehanil, tak musím říci, že pár dílů by si měli zkouknout všichni, něco takového se jen tak nevidí. U situací, kdy všichni tři zahraniční soutěžící dohromady stihnou proběhnout dráhou dříve než jeden náš jsem se válel smíchy.

plakát

Hlas Česko Slovenska (2012) (pořad) odpad!

Tenhle pořad je v podstatě Superstar jen se to jmenuje jinak. Inovací minimum ale Nova opět dělá kolem toho humbuk jako kdyby šlo o pořad století. Je to jen stále se opakující, předem nahraná sračka. Stále to samé - obyčejní lidé bez větší hudební minulosti, porotci, kteří melou předem připravené nesmysly a jen se snaží zviditelnit a nahrabat co nejvíc, davy řvoucích fanoušků s vymytým mozkem, okoukaní moderátoři se záplavou trapných vtipů, neuvěřitelná masáž televizních diváků a mnoho dalšího co jsme už mohli mnohokrát vidět. Jako vždy jde o "československou" verzi ale bylo by dobré si uvědomit, že už nějakých 20 let jsme samostatní. Takové to vzájemné bratříčkování mě už leze krkem ale zde se ho jistě dočkáme přehršel. Výběr porotců je také něco extra: Rytmus - nula. O hudbě nic neví. Ten ubožák si myslí, že když na sebe navleče 10 kg kovových cvočků, tak bude jako cool nebo co? Jak začal, tak skončí, prostě špína hudební scény. Rolincová - vražedkyně a exhibicionistka. Je to kráva, zpívat neumí a tam kde je se dostala jen přes plastiky. Fakt bych se nasmál kdyby ji v průběhu pořadu zavřeli ale to by v tomhle státě nesměly být na prvním místě prachy. David - úspěch měl, to nejde popřít ale už je rok 2012. Co během poslední doby dokázal? Vojtek - jeho řvaní není zpěv. Ten těžko rozumí něčemu jinému než rocku (a i tam bych si na nevsadil). Předpokládám, že výherce nebude ten nejlepší ale spíše ten co se jim nejvíc hodí, tedy snadno zmanipulovatelný a s dobrou vizáží. Už od začátku bude vše hnáno na sledovanost (tomu ostatně odpovídá i výběr porotců) a podle toho se bude soutěž vyvíjet. Než tohle sledovat, půjdu se radši každou Něděli večer vyzvracet. Sázka na emoce, na city, na prachy, na známosti. Vše falešné a ubohé. Pořad pro tupce.

plakát

Re-Play (2009) (pořad) 

Televizní scéna je na pořady o počítačových hrách neskutečně plytká. Re-play se sice více věnuje hrám a méně přitroublým vtipům a tupým scénkám (narozdíl od Game Page) ale kvalita je stejně mizerná. Vše je hnané na efekt a příliš se to zaměřuje na mladé hráče. O nějaké profesionalitě nebo objektivitě není řeč. O tom je možné se přesvědčit během pár dílů. Moderátorka o hrách ví velké kulové a mám pocit, že její herní zkušenosti končí u sledování trailerů. Jednoznačně tam je jen kvůli vzhledu. No a co se týče moderátora, tak to je tedy fakt něco. Neustálé prosazování svého názoru, hanění her, které mu nesedí a kritizováni všeho možného co nepatří do jeho šálku kávy. Jeho názory jsou mnohdy naprosto zcestné a je vidět, že hry, které nepatří do jeho oblíbeného žánru nebo nejsou dostatečně známé a slavné se do pořadu nemají šanci dostat. Pořad o hrách by měl být veden maximálně objektivně a recenzanti by se měli soustředit na fakta. Jejich osobní názory do toho nepatří.

Ovládací panel