Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Thriller

Oblíbené filmy (10)

Zátah 2

Zátah 2 (2014)

Uff.. Moderní klenot Asijské kinematografie. Raid 2 je bezkonkurenčně nejlepší, největší a nejbrutálnější martial/akční flick pod sluncem, Iko Uwais připomínajícího mladého Jet Li se stává martial art hvězdou současnosti alespoň pro mě, Gareth Evans je nejzručnější akční režisér na naší planetě, ten chlap je génius, má dokonalý vizuál, nejrealističtější akční scény, které kdy ve filmu byly natočeny a perfektní práci z kamerou. Násilí a brutalita ve filmu obsažena se jasně vysmívá veškerým PG-13 akčním filmům a rozpočet 4,5 milionu se ještě více vysmívá všem vysoce rozpočtovým Hollywoodským blockbusterům. Nejkrásnější byl však příval akčních sekvencí od zabláceného vězení (nekontrolovatelný chaos), fantastická automobilová honička, o které se bude mluvit ještě hodně dlouho, vynikající akční scéna s dvojčaty, při které míru brutality mohou rivalovat pouze horory a finální fight, který vám vyrazí dech od intenzity a šílenství. Člověk při sledování nadává a řve jako při hokejovém mistrovství světa, zpotí se a vyčerpá jako při maratonu 20 kilometrů a hlavně kouká s otevřenou pusou na něco, co v životě neviděl. Takový zážitek jsem si z filmu snad ještě neodnesl, mám chuť se na film koukat pořád dokola. Olala to byl, ale randál ! 10/5

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Že já Blázen, jsem si tuhle Pecku nechal UJÍÍT!!...Celý film nabíral od začátku neskutečné Grandiózní Bomby! Celé to krásně šlapalo, jako Švýcarské Watches! JÁ osobně uděluji Oskara Heath Ledgerovi.. Perfektní Herecký Výkon.. Super Akce, Triky, Vychytávky, Dialogy, Chválím ÁČkové herecké obsazení, Nemám co vytknout.. 150%!!!

Kingsman: Tajná služba

Kingsman: Tajná služba (2014)

Už od první minuty jsem tušil, že film bude pětihvězdičková záležitost, avšak netušil jsem, že po zhlédnutí se stane okamžitou srdeční záležitostí a zároveň nejlepším filmem vůbec, srovnatelný na úrovni filmů Temného rytíře a Berandalu. Geniální, precizní a vysoce kvalitní film po všech stránkách, ano každá jedna filmová partie zde šlape na 150 %. Highlighty: Atraktivní a neokoukaný vizuál, vynikající myšlenka, autenticky-originální kamera, která vtáhne diváka do děje, perfektní herecké výkony ( Colin Firth, Samuel L. Jackson, Mark Hammil a neodolatelná záporná kočka s Ultra razor high heels), vybroušené dialogy, vtipné, černo humorné, inteligentní obsahující také spousta zajímavých mouder, ponaučení a morálních zásad no a hlavně absolutně TOP NOTCH noblesní akce, která je dech vyrážející, zadek svírající, srdce skákající a erekci vyvolávájící! Je také potřeba vychválit velmi vhodně zvolený soundtrack do každé jednotlivé scény, který je perfektně sedící, úžasná postupná gradace napětí, doslova infarkt vyvolávající stavy ( Odpočítávání konce lidstva, skok s padáky, perfektní tréning) a hlavně originalita, ten film hýří jedním nápadem za druhým, což je až neuvěřitelné, že v dnešní době, dokáže natočit někdo film, kde každá scéna, každý vynález, každá jednotlivá akce je zbrusu nová, originální, osobitá uff a pro hororové fajnšmejkry potěší i dostatek krve a násilí, taková scéna v kostele je takový náser, že i otrlý divák, zůstane v němém úžasu. Povinně žádám všechny mé přátele, aby vyrazili do kina, pokud nejste mrzout, šprt, lůza, všemi nenáviděná entita a vesnická spodina budete spokojeni jako já Zábavnější film zde nebyl roky. Viděno už 2x a brzy potřetí. 1000%!!

Šílený Max: Zběsilá cesta

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)

Po resuscitaci srdce jsem zpátky a mohu napsat své pocity. Mad Max je zběsilý a adrenalinový tak moc, že všechny ostatní filmy vypadají staromódně a neskutečně pomale. Intenzivita, šílenství, extravagantní nápady, špinavost a kulervoucí tempo jsou superlativy, kterými se Mad Max dá jasně vyjádřit. Komplexnější příběh zde nebyl vůbec zapotřebí, film má čím překvapit, vyvolává emoce i nenávist, při akčních scénách nedýcháte a při menším klidu si pouze utřete čelo, napijete se coly a než se nadějete jste opět v napětí,stresu a uhýbáte skvělým 3D efektům. Lepší postapo Road movie zde nebylo roky ( Záměrně nezmiňuji žánr akční, protože Berandal je pouze jeden).98% bez pochyby. 2% ubírám, pač jsem doufal, že film bude daleko větší řezničina, jak slibovali, nestalo se.

Zelená kniha

Zelená kniha (2018)

Kdyby mi někdo řekl na začátku roku, že nejlepším filmem bude Road movie Drama s oscarovými základy, tak se mu vysměju, ale klobouk dolů, tohle je filmová síla, vedle které Gump s Shawshankem působí jako studiové béčkové braky. Viggo Mortensen a Mahershala Ali předvádí nadlidské herecké výkony a jejich vzájemná chemie je bezchybná. Film hodně tahá nahoru vkusný a trefný humor, mafianský podtón, silný rasismus tehdejší doby, vypjaté scény a hlavně emoce, kde jsem se přistihl, že brečím snad celé dvě hodiny vkuse a to se mi životě nestalo. Po zhlédnutí jsem okamžitě nabyl pocitu, že film musím vidět ihned znova s každým, kdo je mi blízký a to se mi nestává často. Událost roku a pro mne i možná nejlepší příběhové Drama vůbec. 100%

Toc Toc

Toc Toc (2017)

Wow tleskám, klaním se a vzdávám hold. Toc Toc je bez debat nejlepší komedií roku a dost možná i posledních pár let. Film má naprosto vynikající a originální nápad, kde se střetne 6 náhodných postav, kde každý trpí jinou OCD poruchou v čekářně u doktora. Celý film se odehrává na jednom místě, ale když máte 6 zajímavých postav, kde každá jedna je zajímavá a vtipná, tak záchvaty smíchu jsou nepřetržité. Já se smál každou chvíli po celých 90 minut vkuse bez přestávek a to se mi tuším u žádné komedie ještě nestalo ( Možná tak legendární Drž Hubu). Místy jsem se cítil jako na divadelním představení, ale je to opravdu zážitek. Výborně zahrané s inteligentním a trefným humorem, oscarovými hereckými výkony i zajímavým zvratem. Podobné nadšení jsem měl u Italského Naprostí Cizinci. Tourettův syndrom, fóbie z mikrobů a bakterií, fóbie z čár a symetrie, diogenesův syndrom a astronomicko matematické kalkulace, pánbíčkářka a syndrom neustálého ověřování a syndrom opakování slov a vět. Tahle skupina lidí se opravdu parádně sešla. Chci okamžitě sequel, prequel a spin off a klidně si za něj zaplatím. Maximální doporučení všem mým přátelům! Příběh****, Akce>Ne, Humor*****, Násilí>Ne, Zábavnost*****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 10/10.

Nikdo

Nikdo (2021)

Give me the god damn kitty KAT bracelet, Motherfucker!! Famózní akční masterpiece, který vztyčuje prostředníček všem brakovým akčním filmům a nenáviděným entitám, které u filmu budou trpět a vzdychat, jak málo je to dramatický, emocionální a filosofický. Já trpěl u těch nudných artových dramat něco přes rok, tak je ku*va konečně řada na mé uspokojení a vrcholů jsem dosáhl víc než, kterákoliv nadržená nymfomanka. Nobody si bere to nejlepší z 96 hodin, Equalizéra a Johna Wicka a byť si pár nápadů vypůjčí, tak všechny je upgraduje/evolvuje a obmění na daleko větší a intenzivnější level a je to naprostá pecka po všech směrech. Bob Odenkirk ve svých 58 letech jakožto Family Man ukázal, že má větší koule než celá ruská mafie. Intenzivně trénoval 2 roky, naučil se martial art, dřel jako blázen pro roli akčního hrdiny a jde to sakra vidět. Je to parádní a charismatický bad ass hrdina s mysteriózním backgroundem, ze kterého jde respekt a nikdo nechce mít s ním nic společného. Výborně hláškuje, v akci je velmi přesvědčivý, velmi vynalézavý, inteligentní a jde vidět, že je to pořád jen člověk, takže místy dostává pěkně na prdel i on, je cítit únava, zranitelnost i vyčerpanost. Precizní technická stránka, dokonale trefný soundtrack, poctivé old school akční řemeslo s dobře využitým Rkem, spousta skvělých a vtipných nápadů, vložení nadsázky do akčních scén zde funguje vyloženě dokonale a několik momentů mám chuť si okamžitě zopakovat. Vyloženě výborný je děda a jeho vy*ebávka s kohoutkem pistole a brokovnicí je boží. Fight v autobuse je správně drsný a nekompromisní, přestřelka v baráku je atmosféricky hutná a finále ve skladu doslova rve koule, vrněl jsem se blahem jak už dlouho ne. ( Položit sniperku na rameno, vystřelit a zpětným rázem dorazit druhého mě odrovnalo). Líbil se mi i Ruský Villain a na akční žánr i samotný příběh je rozhodně nadstandardní. Jestli fanoušek akce nedocení Nobody, může jít rovnou spáchat seppuku či si najít jiný koníček. Lepší akční film USA tvorba už nenatočí. Po zhlédnutí samozřejmě spocený jak Usain Bolt při běhu na 100 metrů a tak to mám rád! Sequel doufám už v kině a nejlépe aby s Najšullerem spolupracoval Evans a Stahelski. 10/10.

Sebevražedný oddíl

Sebevražedný oddíl (2021)

Ňam Ňam! Nejlepší film tak za posledních 5 let!! a nádherný James Gunnův Revenge Marvelu za vyhazov, který se vztyčeným prostředníkem a naprosto urvaný z řetězů servíruje drsnou komiksárnu ve stylu the Boys a je to ŘežBA jak PRASE!! která ukojila všechny mé Twisted/Wild/Sick/Unhinged Dreams!Musím se přiznat, že trailery mě příliš nestrhly a do kina jsem šel opatrně, ale už od úvodních minut si mě Gunn získal a tasil jednu výbornou scénu za druhou, že jsem se tam na sedačce doslova rozplýval.Nejvíce září ústřední 5tka Harley Quinn, Cena, Elba, Kinnaman a Žralok- ti si kradou celou Show pro sebe, ale zbytek samozřejmě nezaostává a každý má dostatek prostoru. Skvělá je hudba, která v akčních scénách trhá koule, úžasný je Gore a to napíšu ještě 3x Gore, Gore a ještě jednou Gore- protože takový masakr svět filmů ještě nezažil !! Armáda mrtvých je letos teda pokořená. Povedly se i hlášky- především pošťuchování mezi Elbou a Cenou mě bavilo nejvíc, akce je spousta ( Finále má snad hodinu TVL!), překvapivě se povedly i dramatické- emocionální momenty, které mají správnou údernost a načasovanost. Překvapivý je bodycount- ten je fakt neskutečný a velmi se mi líbily různé nápisy poskládané z okolí- to je opravdu hravě a originálně vymyšleno. Celé to má ukrutné tempo i sympatický příběh a je to správně zvrhlé a lehce úchylné, takže slabší povahy možná budou mít výtky- já byl však v rauši jak už dlouho ne. Tohle se mi dokonale trefilo do vkusu a kdo dá 2 hvězdy a méně, tak se nekompromisně stává můj Úhlavní Nepřítel Číslo 1!  ( Jacques Mesrine!) Příběh 4/5, Akce 5/5, Humor 5/5, Násilí 10/5, Zábavnost 10/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 5/5, Napětí 4/5. 10/10.

Super-Blb

Super-Blb (2022)

Pro mne okamžitě srdcová záležitost, která letí do TOP 10 movies of all the time. Film jsem viděl v kině už 2x, ale jsem z něj pořád tak vedle, že nevím, jak své nadšené pocity pořádně vyjádřit. Režisér Philippe Lacheau je chlap, kterého sleduji už 8 let a dá se říct, že je i můj idol, plní si můj sen a natáčí filmy se svými nejlepšími přáteli a dělá to chytře, odvážně, vtipně, originálně, ale hlavně se srdcem ( Myslím, že Phillipe je podobný blázen do filmů jako já a ctím jej za to, co pro filmový svět a pro Francii dělá). Super-Blb je dá se říci jejich filmové Avengers a zároveň nejlepší film z té party ( zbytek filmů je však také na hranici 8-9), každopádně výborné načasování vydat film v době nového Batmana. Hlavní hrdina je né příliš úspěšným hercem, který omylem příjde k hlavní roli nového filmu Badman, ovšem nešťastnou náhodou nabourá a probouzí se se ztracenou paměťí v batmobilu, v batmanovém obleku a taškou plnou peněz a vše nasvědčuje tomu, že je opravdovým superhrdinou. Ten námět je podán zkrátka velmi chytře a zábavně a Phillipe si to celý film neskutečně užívá. Je to narvané hláškami od první minuty po konec ( vyloženě Řev a pláč zdůrazňuji!), je tu nespočet easter eggů a odkazů ( Možná i víc než v Ready Player One), jde vidět, že režisér má filmy opravdu nastudované a nejsou tu narážky jen na Marvel a DC, ale i na jiné filmy ( Intouchables 2 Lol), ale také se zde objeví hodně nekorektní narážky na jiné události ( ilegální imigranti, Vyhořelý Rotterdam a Alec Baldwin- makety) to mě dostalo. Samozřejmě zde funguje i akce ( souboj Batman vs Joker na nože je výborný), skvělá kamera, hravé slow motiony, působí to Evropsky draze a má to švih a eleganci. Jakoby toho nebylo málo, tak zde fungují i emoce a dramatické momenty ( Scéna s otcem je fakt parádní), samozřejmě je zde i výborná hudba ( Jakmile začla hrát znělka od Marvelu, tak jsem měl v očích slzy), ale Guardians of Galaxy nebo main them z KickAss potěší taky ( o Survivoru z Tomb Raidera nemluvě!!) a ano je to i narvané inteligentními a překvapivými zvraty, to je neskutečný, jak může někdo do 90 minut narvat úplně všechny filmové ingredience a podat je tak svěže, chytře a působivě. Na konci projekce jsem se chvěl a brečel štěstím a dojetím, že jsem viděl film s velkým F. Já k tomu nemůžu mít ani jednu výhradu, ale věřím, že pro některé diváky bude humor občas až moc přes čáru ( občas je to nečekaně morbidní a WTF, ale já to uvítal vřele). Tohle si budu pouštět tak 5x do roka. V tom filmu je tolik skrytých věcí, detailů a maličkostí, že každý si všimne něčeho jiného a při opakovaném zhlédnutí má divák pocit, že to sleduje poprvé, což je super! Excellence.Příběh 5/5, Akce 4/5, Humor 5/5, Násilí 2/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 4/5, Herci 5/5. 10/10.

Duna: Část druhá

Duna: Část druhá (2024)

Úžasně hypnotické a transcendentní grandiózní dílo epických rozměrů, které mě konečně uspokojilo vrchovatou měrou. Upřímně jsem byl hodně skeptický, protože první díl mi příliš nesednul, jednak byl na můj vkus extrémně pomalý, lehce nezáživný, chyběla tam nějaká zapamatovatelná wow scéna( tady jich je hned několik), kvůli které bych si chtěl někdy film pustit znova a hlavně akční scény byly neskutečný průser ( především kvůli těm štítům, které vypadaly jak lacinné CGi efekty od SyFy, což v kontrastu se světem, který vypadá výtvarně úchvatně vypadá fakt špatně). Naštěstí ( díky bohu!) si to uvědomil i sám Denis Villeneuve a štíty jsou tu jen minimálně, téměř vůbec. Druhý díl mě přikoval k sedačce hned od začátku, je zkrátka divácky vděčnější a rozebírají se tu zajímavější věci. Bavily mě všechny ty zvyky a tradice Fremenů ( je tu hodně cítit inspirace z arabského světa . názvy, kostýmy, náboženství), ale to se mi tady velmi zamlouvalo. Audiovizuálně je to bezchybné, spojení Fraser/Zimmer velmi funkční, všechny ty obrovské monumenty, stroje, červi až hypnoticky úchvatné a hudba nádherně trhá uši a vyvolává zimomriavky. Perfektní jsou také Harkonenni, ten jejich svět a tradice jsou sympaticky temné a zvrácené a nástup Austina Butlera je povedený ( ovšem objeví se až v půlce filmu a nedostal tolik prostoru), Chalametův přerod v leadra je uvěřitelný a (  každý proslov, kde zařve je super) funguje i chemie se Zendayou, kde především v závěru to na mne mělo i silné emoce a závěrečná epická bitva sice mohla být delší, ale byla satisfakční. ( se snad najal i nový choreograf, protože souboje jsou o poznání lepší- byť  za Erko bych se tu nezlobil). Jsem rád, že jsem nakonec Duně propadnul, sice až napodruhé, ale i to se počítá. Užíval jsem si každou minutu v kině a to bylo naposled u Poor Things, což je žánrově jinde. Na třetí díl, kde přibyde má oblíbenkyně Anya Taylor Joy se teda těším převelice. ( Cásting nejtalentovanějších mladých herců pohromadě!!). 10/10.