Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (6)

plakát

Final Approach (2004) (seriál) 

Čekáte děj? Nečekejte. Nedočkáte se. Je tu snaha o děj. Chlapci Rjo je vybrána počítačem bohatá nevěsta Šizuka, kterou nemůže vystát a ona se snaží mu zalíbit. Tolik epizod a přitom by stačily dvě, maximálně tři na sdělení o co v seriálu jedná. Velice pomalé, snaha o vtipy, možná pro to japoncům připadá vtipné, ale ne pro evropany ani trochu. Tento seriál nedoporučuji ani dětem, pro které jsem si myslel, že je to určené. Možná je to dobré pro nějakou romantickou duši, ale pro ostatní je určená 10-ti kilometrová demilitarizovaná zóna.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Matta Damona opravdu nemusím, ale co se týče Pana Bourna rozhodně dělám vyjímku. Výpadky paměti jsou takové filmové klišé a vídáme ho často. Zde se ale tvůrcům povedla taková atmosféra, která vás nenechá klidnými a vy děkujete, že můžete být svědky toho co je to operace "Treadstone" nebo u pokračování co je operace "Blackbriar". Kdy se ukazuje jak se dá chytat člověk všemožnými prostředky dnešní technologie i když chvílemi trochu nadneseně. Samotný Matt hledá kdo on sám je a důvod proč se ho jeho bývalý zaměstnanec snaží za každou cenu chytit.

plakát

Centurion (2010) 

Na tento film jsem se opravdu těšil. Až moc. Těšil jsem se na přírodu, na římskou legii, vlastně úplně na všechno. Začátek je velmi blízko k filmu gladiátor. Objeví se Olga Kurylenko jako nemilosrdný elitní zabiják, která nenávidí římany a tak je loví. Nezlobte se, ale tohle bylo trochu vedle, jelikož na takto velké kopí neměla sílu a je to v některých scénách opravdu vidět. Při jejím lovu takové to napětí z toho jestli je chytne nebo ne prostě nebylo. Napětí se nepovedlo zvednout ani hudbou, prostě si hlavní hrdiny nezamilujete a je vám tak nějak jedno jestli ten lov přežijí. Na druhou stranu jakýkoliv boj je zde proveden opravdu hezky a právě krvavé scény jsou v tomto filmu klíč k jeho zapamatování.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Pro diváky, kteří měli tu čest vidět "Memento" a líbil se jim mám dobrou zprávu. Troufám si říct tohle je lepší. Nevěřil jsem že se dá Atlas mraků zfilmovat tak, aby to bylo koukatelné a hle vyrazily mi dech. Příběhy rozdělené do několika kousků z různých časových období a se společným dějem ve kterém se neztrácíte. Nepochopil jsem jak se jim to povedlo. Herci tu nemají pouze dvoj-role, ale skutečně multi-role. Film je určen hlavně pro opravdu náročné diváky. Teda děti by se u toho asi nudily. Nicméně film Atlas mraků doporučuji opravdu každému."Nemějte strach, na konci to všechno bude dávat smysl. "

plakát

Avatar (2009) 

Z pohledu Grafika naprosto famózní a neuvěřitelně krásně zpracovaný svět Pandora a úchvatné efekty. Bylo vidět, že se tvůrci filmu inspirovaly v přírodě a opravdu se jim to povedlo. Dokonce i hudba byla skvělá. Tady, ale musím s chválou končit. Protože i po dobře zahraných rolích herci je děj pro mě dost laciný. Jakoby veškerý rozpočet padl na vizuální stránku filmu a na děj nezbylo. Po půlce filmu máte pocit, že vás už nic nepřekvapí a máte pravdu. Vypadá to jakoby vzali Tanec s vlky a řekli si, že tento film měl úspěch, tak překopeme prostředí a trochu děj a máme to. Ve filmu mi chyběly prvky nejen pro náročnější diváky, ale i pro ty co od filmu čekají i to málo. Myslím, že film s takovými krásnými grafickými, hudebními a hereckými prvky zaslouží mnohem víc než dějovou slátaninu.

plakát

Another (2012) (seriál) 

Seriál začíná docela pomalu a diváka postupně nahlodává každou další epizodou víc a víc. A i když jsou některé scény trochu předvídatelné a myslíte si že už něco víte, okamžitě vám vaši hypotézu vyvrátí. Téměř každý díl končí otázkou, která je zodpovězena v díle dalším. To vás vysloveně nutí pustit si další díl. Another mě chytil a pevně držel až do konce, než se konečně dozvíme odpověď "Kdo je mrtev?". Původně jsem tento seriál hodnotil 4-mi hvězdičkami, ale po druhém zhlédnutí jsem musel svůj názor přehodnotit na 5