Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (39)

plakát

Kosmo (2016) (seriál) 

Poměrně odvážná satira, která se přitom nepouští do zakázaných vod. Pobavilo především duo politiků, ale ani posádka kosmonautů nezklamala. Co se týče kvality dílů, tak to bylo trochu na houpačku, přičemž nejkvalitnější byl druhý a závěrečný. Dobré herecké výkony a vtípky aktuální, z mého pohledu trefné a hlavně vtipné. Na večerní odreagovačku jako dělané. Víc takových počinů v českém prostředí, prosím.

plakát

Kosmo - Triumf (2016) (epizoda) 

"Tatry - velehory rozumné velikosti" Závěrečný díl jednoznačně předčil všechny své předchůdce a přesvědčil mě dostatečně o tom, že se ke Kosmu ještě určitě vrátím.

plakát

Kosmo - Smrt docenta (2016) (epizoda) 

"Musím letět na Měsíc s registrační pokladnou !" ... Druhý díl nasadil laťku hodně vysoko, takže se dalo čekat, že ten třetí trochu sklouzne. Agáta je sice kus, ale zatím si myslim, že seriálu spíš uškodila, tak snad se ta její postava ještě chytí. Po satirický stránce pořád super. Už čekám na omluvnej dopis nejvyšších ústavních činitelů do Pekingu.

plakát

Pustina - Epizoda 1 (2016) (epizoda) 

Skvostně vykreslená ponurá atmosféra rozkopaného českého severu a perfektně vybudované napětí (především ke konci). Kamera a hudba na vysoké úrovni. Z obyvatel Pustiny jde cítit velká nedůvěra a seriál má nakročeno ke zdaru. Pilotní díl na české poměry unikátní !

plakát

Semestr - Září (2016) (epizoda) 

Zajímavý formát, jenž je velmi dobře zpracovaný. Postprodukce a vytvoření důvěryhodného virtuálního prostředí muselo zabrat spoustu práce. Za pomoci různých maličkostí jako např.bordelu na ploše, otevřených aplikací či projížděním 9gagu se spousta z nás v hlavních postavách najde. Herci měli zatím málo prostoru, neokouzlily ani nezklamaly. Nicméně 20 minut stačilo na uvedení do základu děje a jsem zvědavý, jakým směrem se bude seriál vyvíjet.

plakát

My děti ze stanice Zoo (1981) 

Silný příběh podložený přímočarým pohledem na situaci kolem drog a mladých lidí. Kontrast mezi nevinným, sympatickým děvčetem a zhroucenou, "chodící mrtvolou" v jedné osobě je zvládnut působivě. Počáteční optimismus rychle vystřídá náhlé uvědomění si, které už je pouze doprovázeno sháněním "těžce vydřených" peněz a neustálým odkládáním toho osudového dne, kdy s tím konečně přestaneme ! Druhá polovina filmu ve mně dokázala probudit hlubokou depresi a úzkost. Co víc může filmový průmysl udělat pro to, aby varoval "znuděné děti" od těchto nebezpečných hrátek, než natočit takhle kvalitní snímek. "Jenom jednou." "To říkaj všichni"

plakát

Kosmo - Sumec nemá kníry (2016) (epizoda) 

Popravdě jsem od prvního dílu čekal víc. U některých pasáží jsem se upřímně zasmál, ale k dokonalosti tomu ještě dost chybí. Každopádně motiv zesměšňování Čechů alias národu malých zmrdů funguje perfektně a pokud se toho bude seriál v příštích dílech držet, tak s postupnou gradací kvality, kterou očekávám, by mohl seriál dosáhnout slušnýho hodnocení.

plakát

Tenká červená linie (1998) 

TENKÁ ČERVENÁ LINIE patří ve svém žánru mezi naprostý unikát. Válka není jen o tom, kdo prohraje a kdo vyhraje. Kdo přežije, kdo zemře a komu utrhne mina končetinu. Válka je především o tom, co se odehrává v hlavách figurek na bojišti. Z myšlenek, které jsou velmi individuální, pak vznikají činy, které rozhodují válku. Tento film skvěle zachycuje vnitřní pochody vojáků. Vojáci si právě na bojišti uvědomují věci, k nimž by se jinak dostali za několit let. Jinak řečeno psychicky dospívají. O tomhle mají být válečné filmy. A milovníci výbuchů, krve a bezradnosti na hřebenech hor, kdy všude kolem vás létají nepřátelské kulky, se také dočkají. Herecké výkony na té nejvyšší možné úrovni mě neunavily ani po těch 3 hodinách. I když pravda je, že je to opravdu až moc utahané. Občas jsem si připadal, jak kdybych se koukal na dokument o přírodě v Pacifiku. Minimálně půl hodiny by se dalo filmu určitě ubrat, aniž by mu to nějak ublížilo.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Pod spojením "německá komedie" se dají představit různé věci. Od nepovedeného fekálního porna po nacistickou propagandu. Fakt to moc dobře k sobě nejde, ale normálního člověka by to určitě nemělo odradit. Osobně jsem byl mile překvapen, že se našel opět film, kterému se dá smát (pozitivně myšleno). Dobré herecké výkony, hlavně M'Barka musim vyzdvihnout. Trapné forky se střídají s těmi lepšími. A ikdyž se tak může zdát, tak si nemyslim, že jde o film určený primárně pro teenagery. LEPŠÍ 3*

plakát

Svatba na bitevním poli (2008) 

Tak dementní film jsem hodně dlouho neviděl. A můžu si dovolit to říct, protože jsem to nějakým zázrakem i dokoukal. Občas se fakt nechápu.