Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (10)

plakát

To (2017) 

Čtverka za one and only Finna Wolfharda. Jeeeesus fuck.

plakát

Smrtihlav (2017) 

Film, ve kterym mluvěj všichni native speakers podivně blbou angličtinou. Asi museli chudáci před natáčením naštudovat celej English or Czenglish. Božskýho Jacka O'Connella se zbožovaným vrozeným cookovským přízvukem hraje asi nějakej jinej Jack O'Connell, co se snaží mluvit jak Honza z Vilimovic. Pardónek Jacko, ale tak jestli se sem k nám přijedeš kouknout za kopec do rodný dědiny a na ZŠ Kubišova, tak bych ti to snad i mohla odpustit, love (tak se to říká u vás, don't you rememba?). A čtvrtku hvězdy dávám Combovi, kterej je always awesome, dík za účast. Britskej Honza Homola sotva vylez zpoza šaliny a já už tady komponuju, takže mě to asi moc neba. Ale což, voda hučí po lučinách (to bylo hrozně boží) a long live Jack O'Connell.

plakát

Nos jours heureux (2006) 

Podívaná na tři hvězdy. Ale je to francouzskej film a já miluju francouzský filmy (plus pár novejch slov rozhodně pochyceno). A hraje tam Omar Sy a já miluju Omara Sy. A připomnělo mi to můj oblíbenej dětskej film Je bezva bejt čuně! Alors, čtyři a šmitec.

plakát

Srážka (2016) 

Tony Stonem /♥/ prohánějící se po německejch autostrádách, supersweet /and superbad/ sir Anthony v pomněnkově modré, rave king golden boy Kingsley, hipsterskej Köln am Rhein, horský malebno, kam rozhodně na vejlet chceš a boží akčňák, kterej mě po dlouhý době fakt hodně bavil. Krásná práce, Burte Reynoldsi!

plakát

La La Land (2016) 

Aby bylo jasno, filmový zahraniční muzikály miluju. Džízse, Evitu, Cats, Hair, Rent, Moulin Rouge, Across the Universe, Rock of Ages, i přeslásdlou Mamma Miu, vysluněný Walking on Sunshine a dokonce i tu Pomádu. Výčet mejch opravdu oblíbenejch filmů, který si můžu pouštět dokola a texty songů znám důvěrně nazpaměť. Proč to sem ta holka píše - poznatek dnešního dne - asi není hollywoodskej muzikál jako hollywoodskej muzikál. Asi po půl hodině L.A. L.A. Landu jsem se přistihla, že se snažím dělat cokoliv jinýho, než pokračovat ve sledování tý nudy. Ty dlouhý taneční stepovací pasáže na rozhodně nechytlavý a nezapamatovatelný songy vznikly what the actual f**k proč? Když vzlítli, vypla jsem to a druhou šanci asi těžko dostane. Ale ať vám to úplně nezprotivím - barevně je to hezký, sympaticky vystajlovaný, příjemnej filtr použitej. A touhu zajet do City of Angels to ve mně nezhasilo. Třeba je ta druhá půlka fakt taková pecka, jak je valnou většinou tvrzeno, ale pardónek, já to prostě nedala.

plakát

Skam (2015) (seriál) 

Pro milovníky Skins a skandinávskýho designu. A seriálů z prostředí dospívajících o tématech dospělejších, něž jsou oni sami. A to já teda rozhodně jsem! Severská atmosféra v každý minutě, ať už jde o skvěle vybraný outfity, exteriérový lokace, přírodu či vybavení seriálových interiérů. Zápletky a jejich vyústění překvapivý a nepředvídatelný. Bezvadně zvolená hudba, podtrhující feeling daných momentů. Skvělej koncept titulek jak po vizuální stránce, tak i uvádění jednotlivých dní životů hlavních protagonistů v reálném čase. Styloví kluci, krásný holky. Dlouhé close-up záběry na nedokonalej make-up, problematickou pleť, chloupky nad rty, pár dní nemyté vlasy, mezery mezi zuby - tvůrcům velký bravo, pokud v teenage věku vzhlížet k mediálním osobnostem, tak jsou tyhle opravdový děcka ze Skam těma pravýma role models, v kontrastu ke všudypřítomný vyretušovaný "dokonalosti". Dotažením do 100% reálnosti je skutečnost, že každá ze seriálových postav má svůj osobní instagramový profil, kde je možné v reálném čase v průběhu vysílání sledovat jeho/její příspěvky z tohoto "fiktivního" života stejně tak, jako lze sledovat profily našich skutečných přátel. Nabízí-li se mi zde srovnání s nepřekonatelnými Skins, Skam chybí typicky britská syrovost, zkaženost, bezvýchodný situace a šokující momenty, jsou víc naivní a idealističtí, víc cool kids. Norsko nasazuje laťku v tomto žánru hodně vysoko. K mání online v původním norském znění (ach!) s anglickými nebo českými titulky. A nakolik britskou angličtinu nadevše zbožňuju, doufám, že ostrovany nenapadne Skam předabovat. PS: Follow @skam_cz_sk na Instagramu ;) 1. série 85% (přesto však chytne jak blázen a závislost úspěšně začíná), 2. série 100% (#william), 3. série 75% (sorry, Even není můj typ), 4. série 100% (My na ty hloupý otázky ale musíme odpovídat, Sano. To je hrozně důležitý. Jinak si na ně lidi začnou odpovídat sami a to je to, co je fakt nebezpečný. A... #yousef, pochopitelně).

plakát

Než jsem tě poznala (2016) 

Abych to vzala z lepšího konce - překrásné prostředí města Pembroke, moje oblíbená "britská" atmosféra na jedničku. Pro mě bohužel zbytečně přeceněný film. Na jedno podívání. A to mám romantické záležitosti ráda. Týpek měl sice kolenapodlamující úsměv, jeho postava však pro mě byla abnormálním blbcem. Nekoukejte (nebo alespoň nic moc neočekávejte), pokud nemáte rádi lidi, co si neváží života, lásky a šťastných náhod.

plakát

Nezlomný (2014) 

Jack O'Connell, Jack O'Connell, Jack O'Connell... pres dve hodiny zatatych pesti, jak jsem tomu klukovi fandila a trpela s nim! Uz jsem rikala, ze miluju Jacka O'Connella?

plakát

Tajemství jejich očí (2015) 

A me to bavilo! Takova klasicka krimoska na nedelni odpoledne. Skvela a krasna Julia ala "zestarla jsi o milion let" a #nomakeuptoday a parchant Joe Cole, kteryho nesnasim uz od Skins (muze takovej clovek kdy hrat vubec kladase?). Zaver prekvapivy a... jeste jednou prekvapivy.

plakát

Papírová města (2015) 

A to jsem se na to po nadhernym The Fault In Our Stars tak tesila. A to mam Caru normalne za The Queen of the Queens. Rada zde vsak pouziju slova meho tatky - nuda o tom, jak parta nesympatyckejch kluku hleda nesympatickou holku. A ta bandicka trech wierdos az prilis napadne kopirovala me oblibence z The Girl Next Door. Dve hvezdy za docela hlubokou pointu a treti, velmi vyznamna, za nekolikavterinovyho Ansela Elgorta na benzince.