Profil Hodnocení (7040) Komentáře (4493) Zajímavosti (13) Obsahy (61) Kšefty (5) Filmotéka (1362)
Oblíbení uživatelé
Moje komentáře |
End After 9 (1966)
05.03.2010 |
01:04 // Tohle Fluxuské čerpání z dadaismu mě silně míjí. |
Stoning of Soraya M., The (2008)
04.03.2010 |
| |
Souhlasím, brutalita ukamenování se dá přirovnat opravdu snad jen k Umučení Krista. Drsné, silné, nesmírně působivé, bolestné, lítostivé. Tvůrci nás nechali se v tom topit a je to jedině dobře, jinak by to bylo zbytečné. Film je sondou do světa chování mužů k ženám v Iránu kdesi ve vesničce. Chování, které v oné zemi, v oné vesnici, je pro okolní svět nepochopitelné. Pátá hvězda za ten konec. |
Zahrada (1968)
02.03.2010 |
| |
16:54 // Pepa s Františkem jedou autem k Pepovi domů, zastaví, oba si odskočí a stále si povídají. Poté František v autě usne a probudí se až před živým plotem Pepy, který autem jede parkovat za dům a poté jde ke králíkům. Hláška "Františku, pojď se na něco podívat. To budeš koukat. To jsi ještě neviděl..." tady zní opravdu parodicky, neboť František je vytřeštěn už od té doby, co otevřel oči a chování Pepy ho zaráží, neboť ho nějací králíci nezajímají, to, co určitě nikdy neviděl je zcela jistě právě hned ten plot... Nesmírně atmosferický černobílý snímek, který vyráží dech už svým námětem. |
Historia Naturae, Suita (1967)
02.03.2010 |
| |
08:36 // 1. AQUATILIA, foxtrot: Mušle, překrásné schránky korýšů, domečky, které ten, kdo byl u moře, nejednou našel na pláži, raci, krabi. Klepeto sem, klepeto tam... HAM! 2. HEXAPODA, bolero: Motýli, vážky, chrousti, kudlanky a všerůzní brouci... HAM! 3. PISCES, blues: Ryby, rybičky a jejich kostičky, šupiny a ostny... HAM! 4. REPTILIA, tarantela: Želvy, hadi, mloci, žáby... HAM! 5. AVES, tango: Vejce, ptáci, peří... HAM! 6. MAMMALIA, menuet: Tygr, žirafa, zebra, mravenečník a tak dále... HAM! 7. SIMIAE, polka: Opice, opičky... HAM! 8. HOMO, valčík: Člověk všechnožravec... a nakonec si pochutná kostra! HAM! |