Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (90)

plakát

Trojúhelník smutku (2022) 

Skvěle zpracovaná satira dnešní společnosti, při které jsem se mnohokrát zasmál i chytil za nos. Skvělý soundtrack s písničkou New Noise od Refused, která formovala můj hudební vkus v době mého mládí, je jen hezkou třešničkou na dortu. Tento film ve mně asi bude ještě nějakou dobu rezonovat!

plakát

Duna (2021) 

Nemohu říct, že bych se nudil. Když si ale uvědomím, co všechno se vlastně v 2,5 hodiny dlouhém  filmu stalo, říkám si, jak je to vůbec možné? Ač jsem nečetl knihu, o filmu jsem nic nevěděl a ani mě prostředí planety Arrakis nijak nevystřelilo z trenek, musím říct, že konec mě nechal příjemně natěšeného na druhý díl. Takže se těším, co pokračování přinese. :-)

plakát

Batman (2022) 

Obrovské zklamání. Na nového Batmana jsem se opravdu těšil, ale očekávání zůstala nenaplněna. Mnoho recenzentů uvádí, že tři hodiny utekly jako voda. Já jsem měl tedy chuť film vypnout už po první hodině. Možná to bylo stupidními dialogy, šnečími pohyby Batmana v každé scéně, nebo skutečností, že Nolanovu verzi považuji za nepřekonatelnou klasiku. Ať je to tak, nebo tak, dávám dvě hěvzdičky a případné pokračování od pana Reevese vynechám.

plakát

Po životě (2019) (seriál) 

Po první sérii jsem byl nadšený. Kudy jsem chodil, tam jsem seriál chválil a hojně jej doporučoval. Potom jsem si to ale vyčítal. Měl jsem si raději vzpomenout na známé české rčení "neříkej hop, dokud nepřeskočíš" a počkat na další série. Ty pro mě byly totiž velkým zklamáním. V hodnocení jsem jim nezaklikl "odpad!", ale ve srovnání s první sérií k tomu nemají daleko. Mnoho vtipů se totiž opakuje, nebo je nahrazují sprosté výstřelky, které možná nějakou část publika zasáhnou, ale mě míjí na míle daleko. Pokud tedy bude čtvrtá série, raději vynechám.

plakát

Ratchedová (2020) (seriál) 

Po vizuální stránce hodně dobrá podívaná. Co se ale týče příběhu a charakteru postav, tak to už na mě bylo trošku moc. Druhou sérii tím pádem velice rád vynechám.

plakát

All or Nothing: Tottenham Hotspur (2020) (seriál) 

Jedná se o dokument, nebo spíš reality show? Nemůžu si pomoct, ale tento žánr mě opravdu hodně oslovil. Neuvěřitelně mě bavilo nahlížet pod pokličku jednoho z nejslavnějších anglických fotbalových klubů a sledovat, jak se reální fotbaloví hráči a členové realizačního týmu chovali a co říkali v době, kdy oni sami psali klubovou historii. Více takových sérií!

plakát

Zoufalé manželky - Prásk! (2006) (epizoda) 

STROP! Tenhle díl byl pro mě zatím nejlepší díl Zoufalek vůbec. Měl všechno - vtip, napětí, akci a na konci i dojímal. Prostě naprostá pecka, ze které jsem naprosto odpálenej.

plakát

Dycky Sunderland (2018) (seriál) 

Seriál, který jsem hrozně dlouho odkládal. A to hlavně z toho důvodu, že jsem celou dobu věděl, jak dopadne. A věděl jem, že to nebude happy end. Upřímně ale říkám, že takový konec jsem nečekal. Bylo to hrozně silný. Mám rád opravdu hodně snímků se sportovní tematikou, ale tohle je strop.

plakát

Dobré místo - Série 1 (2016) (série) 

Po shlédnutí pilotního dílu jsem neměl moc chuť na další. Dal jsem tomu ale šanci a pokračoval dál. Nakonec se ze seriálu vyklubal "dost dobrej" bizár plný výstředního humoru, který mi (během apokalypsy) dokázal značně polechtat bránici. Jsem proto zvědavý na druhou sérii.

plakát

MINDHUNTER: Lovci myšlenek (2017) (seriál) 

Před prvním dílem jsem si o seriálu moc nezjišťoval a nic moc jsem ani neočekával. Po úvodních titulcích se ale situace radikálně obrátila. V tu chvíli jsem totiž zjistil, že na režisérském křesle seděl David Fincher. Najednou jsem se těšil na to, co přijde. Bohužel rozjezd první série je na můj vkus až moc pomalý. Navíc se mi ze začátku pletly některé postavy a obecně se mi zdálo, že se sám seriál tak nějak hledal, než našel správnou provozní teplotu. Když se do ní ale v polovině série dostal, ze svých standardů už neslevil a vzestupný trend si podle mě držel až do konce druhé série. V krátkosti řečeno - slabší začátek, potom pecka, konec druhé série naprostý strop, opravdu mě mrzí, že nebude třetí.