Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Pohádka

Oblíbené filmy (10)

Zuřící býk

Zuřící býk (1980)

Do sebemenšího detailu propracovaný precizní film, jak je u Scorseseho ve zvyku. De Niro exceluje jako vždy, Pesci taky a v doprovodu výborné hudby a černobílé kamery, máme možnost vidět asi nejlepšího Scorseseho ze všech.

Kmotr

Kmotr (1972)

Jedna velká mafiánská klasika, která nemá konkurenci. K tomuhle filmu není potřeba nic psát, snad jen, že je to film století.

Mechanický pomeranč

Mechanický pomeranč (1971)

Jeden z nejzvláštnějších a nejzajímavějších filmů, co jsem kdy viděl doprovázen fantastickou hudbou a režíí génia Stanleyho Kubricka. Jasných 100% .

Na sever Severozápadní linkou

Na sever Severozápadní linkou (1959)

Největší dobrodružná klasika ze všech. Podle mě nejlepší Hitchcock a jedna z životních rolí Granta. Na tenhle film se můžu dívat několikrát za sebou a nepřestane mě dál bavit.

Kmotr II

Kmotr II (1974)

Nejlepší pokračování, jaké kdy bylo natočeno. Dvojka není o nic horší než jednička, možná jen o Marlona Branda, ale toho zdatně zastupuje tehdy vycházející hvězda Robert De Niro. Al Pacino je minimálně stejně dobrý jako v jedničce a předvádí nám v životní roli jednoho z největších záporáků v historii filmu, nechtěl bych být jeho bratrem, větší strach v gangsterkách už jsem měl jen z Joea Pesciho v Mafiánech. Tříhodinová stopáž nevadí ani v nejmenším, protože vám Coppola stejně jako v jedničce připravuje tak perfektní a zároveň zábavnou podívanou, že se prostě nemůžete nudit. Když si zpětně vzpomenu na své pocity, když jsem film poprvé viděl, tak si říkám, jestli se mi vážně tak změnil vkus na filmy, protože, nemůžu říct, že by se mi tehdy nějak extrémně líbil. Holt na takové filmy asi musíte nejdřív dozrát...

Mafiáni

Mafiáni (1990)

Až po čase jsem si uvědomil jak moc je tahle gangsterka skvělá a bezchybná. Tady se psaly filmové dějiny, když Scorsese napsal jeden z nejlepších a nejvtipnějších scénářů vůbec. Celý film, jak je u něj ve zvyku, perfektně zrežíroval a vykreslil postavy do detailů.Do své životní role byl obsazen Joe Pesci, který zde exceloval jako nikdy. V Mafiánech není jediná scéna, která by mě nudila nebo by mě nezaujala a přítomnost Roberta De Nira jen podtrhuje už tak nezapomenutelný filmový zážitek.