Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (491)

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Jednohubka. Popcornovka. Bez invence. Tržní ekonomika na prvním místě. Předaleká galaxie ztratila duši.

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Ocitl jsem se ve světě ke kterému bych potřeboval příručku jeho univerzia, protože jsem netušil, která bije. Ve scénáři se asi na něco zapomnělo, protože z toho vyšel takový slepenec bez hlavy a paty. Jediné plus tak zůstává, že po vizuální stránce, to bylo fajn.

plakát

Budoucnost nejistá (2013) 

Příběhu podle mě scházelo větší tempo. Především té části, ve které holky putují domů. Chválím je, že umějí pracovat s mapou a buzolou, ale jelikož nejsem trenér orientačního běhu, tak nechápu, co mi má, jako divákovi, přinést to putování mechem, trávou, vřesem.

plakát

The Divide (2011) 

Jestli jste někdy ve svém příbytku zažili se svojí drahou polovičkou ponorkovou nemoc, tak nezoufejte, určitě to může být horší. Italská domácnost, kde lítají vidličky a nože, je oproti tomu, co se děje v tomto krytu, procházka rajskou zahradou. Na relativně malém prostoru vznikne velké množství nechutností. Na své si příjdou i milovníci fekálního humoru. Izolace, zoufalství, nedostatek jídla, ztráta sebeúcty, pudy, strach. Enormní tlak na členy skupiny logicky vygraduje v selhání morálky, lidé se mění v divou zvěř, kde silnější přežívá, slabší poslouchá nebo umře. Vzhledem k podmínkám, které panují venku, to sice vypadalo na ubytování v pětihvězdičkovém apartmánu s polstrovanou postelí, vířivkou a plnou penzí, včetně večeře o pětichodovém fazolovém menu. Nakonec se však ukáže, že spíš než běžet do krytu, by bylo lepší namazat svoje tělo Rainhardovým říšským protektorem, v klidu se usadit na lehátko, vypít poslední drink, pokochat se pohledem na oblohu ozářenou stovkou sluncí a umřít jako člověk.

plakát

Hlasy (2014) 

Vnitřní svět chronického psychotika se všemi jeho bludy a halucinacemi mě velmi bavil, byl andělský krásný a čistý jako lilie, ovšem skutečnost byla krutá a mrazivá. Souvisle s tím, jak se realita prolínala s fikcí, tak se měnila i moje nálada. Vřele tleskám za nápad a provedení. K plnému hodnocení snad chybí jen závěr, ve kterém si Jerry se svým zvráceným přítelem Whiskasem pořídí větší a výkonnější mrazák.

plakát

Zombeavers (2014) odpad!

Jak drůbež vyrazila do přírody. Vtipné na tom nebylo vůbec nic, trapné bylo všechno.

plakát

Signál z neznáma (2014) 

Příběh tří mladých lidí, začíná zdánlivě nevinně, když se snaží vystopovat jakéhosi Nýmanda. Vypadá to na poklidný roadtrip tří přátel napříč pouští a prérií. Od chvíle, kdy máte pocit, že zažíváte deja vu, v podobě Záhady Blair Witch, se to ale dějově zamotává čím dál víc. Zároveň se zvyšuje pocit napětí a strmě narůstá počet záhad. Škoda, že jich bylo tolik, až se v tom člověk znatelně ztrácí. Na druhou stranu, bylo zábavné pozorovat sám sebe, jak si v duchu říkám, co se to herdek děje a jak tohle skončí. Musím říct, že v tom nemám zcela jasno ani po závěrečných titulcích. Otázek bylo tolik a odpovědí tak málo, jestli vůbec nějaké byly, že si to každý musí přebrat po svém.

plakát

Teorie všeho (2014) 

O teoriích Stephena Hawkinga vím asi tolik jako o vaření svíčkové. Přesto nepochybuji o tom, že je to velký člověk. A to nemyslím jen po stránce vědecké, ale také o stránce lidské. Jsem přesvědčený, že je to věčný bojovník, který rád zašprýmuje. Je fajn, že jsem se dozvěděl něco z jeho osobního života, z jeho boje nad zákeřnou nemocí. Ale vzhledem k tomu, že se jedná o zřejmě největšího vědce naší doby, tak bych čekal, že nahlédnu pod pokličku jeho vesmírného guláše, který do dneška stačil umíchat. Určitě to stojí za pozornost. Herecký výkon hlavního protagonisty je bezvadný, podle mě to je na zlatého plecháče.

plakát

Kolonie (2013) 

Když se dneska podívám z okna, tak si říkám, že by trochu sněhu neškodilo. Zatímco, tady kluci z kolonie mají úplně jinčí starosti. Za trochu tepla by nejspíš dali celou svojí úrodu kouzelných fazolí (mají totiž ještě rajčata). Dole pod sněhem si lebedí ve svém příbytku, pěstují zeleninu, chovají včelstvo, hotová pohádka, kterou jen občas narušuje hnidopich Mason. Rozený vůdce Briggs si nepochopitelně neváží toho co má a společně s dalšími dvěma nadšenci nasadí pohorky, obleče kulicha a vydá se vstříc zimním radovánkám. Na svojí zasněžené cestě narazí na lechtivý časopis a holohlavého magora s jeho smečkou hladových psů. Od té chvíle je veselo a horko, i když venku pořád sněží.

plakát

Pride (2014) 

Pride je jako celek plný optimismu i když se to tak nemusí zdát. Takový ten film, který má jasné poselství, že i malými skutky můžete dosáhnout velkého vítězství.