Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Serenity

Serenity (2005)

Joss Whedon je (stejnně jako Nathan Fillion) jednoduše boží! Je snad potřeba ještě něco více dodávat?

Avengers

Avengers (2012)

Jednoznačně jeden z nejlepších nejen komiksových filmů posledních let. Celou dobu jsem sledoval plátno doslova s otevřenou pusou a nechal se pohltit Whedonovou nádhernou exhibicí, která jen potvrdila správnost jeho volby do pozice režiséra a scénáristy. Nikdo jiný by nedokázal Avengers zvládnout s takovou lehkostí a zároveň jasným tahem na branku, chemie mezi jednotlivými hrdiny je více než nakažlivá a v některých okamžicích mi to připomnělo nejlepší chvíle s Buffy. Je až neuvěřitelné jak rychle mi to celá uteklo a moc bych si přál, aby tady už byl další díl.

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Jeden z nejlepších sci-fi filmu co v tom to žánru vzniknul, jeho neopakovatelná atmosféra a celé pochmurné zpracování je natolik silné, že mě dokáže, pokaždé když si najdu na tento film čas pohltit a tak se vždy nechám unášet strhujícím dějem, kde se posádka vesmírné lodi Nostromo musí vypořádat s tím nejvražednějším šmejdem s vesmíru, že je to souboj dosti nerovný netřeba připomínat. Vetřelec snad ve všem funguje dokonale a ani po tolika letech od svého vzniku neztratil nic ze své jedinečnosti, ať už se jedná o režii Ridleyho Scota nebo dokonalí výkon Sigourney Weaver, více snad není potřeba dodávat.

Velmi nebezpečné známosti

Velmi nebezpečné známosti (1999)

Ano přiznávám, miluju Sarah Michelle Gellar a jako pořádnou mrchu Kathryn snad ještě o něco více než jako Buffy, přemožitelku upírů, ta role jí totiž neskutečně sedla. Celkově se mi tento film velice líbí a vždy když mám možnost tak si ho rozhodně nenechám ujít.