Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (42)

plakát

Sinister (2012) 

Pro hororového panice možná krutopřísně epický mega trhák, pro průměrného fanouška tohoto žánru postiženého jednoduchým a dokola se opakujícím konceptem 21. století dobrý film na krácení pondělního večera. Sinister má jednoduchý vzorec : Paranormal activity + Incidious + The Inkeepers + The Grudge + Shutter (apod.) = Sinister. Jedna velká slátanina (od)mocněná slepým pokrokem filmařiny 2012 a režisérovou impotencí. Čekal jsem, že připosrané kino bude předvádět mexické vlny, kokakoly budou oblévat rozkroky z pořádné hororové atmošky a ono nic. Jen dva lidi před náma podivně hopsali, pravděpodobně Parkinsoni. Občas vyletěl někomu popkorn z huby, ale spíše byl slyšet smích než jek. Lidé s fekální inkontinencí si v klidu mohou nechat plíny doma, protože lekačky jsou opět snadno předvídatelné. A teď pozitiva. Jeden z mála hororů odproštěný od demence, ba naopak příběh má své ústa a řitní otvor. Teda hlavu a patu. K největší plusům patří konec. Konec, který je od kvalitního hororu očekáván. /Něžný spoiler/ Žádný princeznovský hepy end, ale pořádná jatka, za která si ode mě Sinister zaslouží poctivou jágrovu šedesát osmičku %.

plakát

Upíří deníky (2009) (seriál) 

Vykrádačka mozků pro : 1.) mozek téměr postrádající nakynuté vepřovky, které nikdy nezjistí, co znamená slovo láska, protože lalok přetékající z jejich legín neodradí jen perverzní fetišisty, 2.) pitomé uječené neodpaněné namejkapované fifleny, které hledají ještě větší a vyzrálejší ideál než mají doma, 3.) všechny ostatní, kteří maj hovno co na práci, protože zrovna skončila sérka HIMYM, Big Bang, Dexter, Californication apod., a chcou se podívat na hezký baby, dobrý kozy (v případě dívek a homoklacků na uhlazené vyholené nagelované svalouny s vythraným obočím) a předvídat minutu po minutě, co se v tom uboze napsaném scénáři zase zkurví. I tak to má své prazvláštní kouzlo.

plakát

Tajemství starého hotelu (2011) 

Půlnoc + home alone + koss porta pro = čtyřhvězdičkový zážitek zaručen. Zvýšený přítok adrenalinu, rozšíření zorniček, dilatace cév, rozpulzovaný myokard, rampouchy na zádech. To je to, co by měl člověk čekat od dobrýho hororu. A od The Innkeepers se toho dočká. Netřeba se hlouběji a dál zamýšlet nad stupidnostmi. Horor Oskara nikdy nedostal a snad ani nedostane (vyjma dokonalých Mlčení jehňátek). Takže bych tento žánr tolik nepodceňoval.

plakát

Blue Valentine: Milostný příběh (2010) 

Obraz kruté reality a učebnicový příklad párku, ve kterém se chytrá ambiciózní ženská bezhlavě zamiluje do pathetic losera a dutého, na první pohled (bohužel) sympatického, bezmozka. Jak to může dopadnout? Párek zhnije a už se nedá žrát. Ženský, podívejte se na tenhle film a přemejšlejte o tom, jestli vám stojí za to spustit se s pštrosí hlavou a nebo si počkat na prince na bílým koni, i když by to čekání mělo být dlouhý. A chlapi, zvětšujte své mozkovny, protože vidle v ruce vám nepomůžou získat ženskou zpět. Je to hodně poučnej film.

plakát

TRON: Legacy 3D (2010) 

jako 3Dčko možná pecka, ale jako 2D film naprostá vymývárna mozků.. nemůžu věřit, že se Jeff upsal této hovadině pro malé děcka.. chce se mi blejt

plakát

Souboj Titánů (2010) 

Dosti nepovedená a osekaná verze originálu z roku 1981. Počítačové efekty dělají film hloupým a jenom jej przní. Méně takovýchto adaptací !

plakát

BrainStorm (2008) (TV film) 

Po dlouhé době konečně dobrý český film, který mi úplně vyrazil dech.

plakát

500 dní se Summer (2009) 

Dovoluji si tvrdit, že tento film dostane minimálně nominaci na Oscara, protože je prostě nádherný, inteligentní a hlavně reálný. Hra s emocemi, mixér pocitu radosti a štěstí, happy unhappy end, pro mě zatím nejlepší film roku 2009. " Penis ! "

plakát

Seventh Moon (2008) 

Velký potenciál se vydal na 100km trasu. V půli cesty sešel z cesty a zabloudil. Narazil na krčmu a v krčmě na Neila Marshalla. Ten mu poradil, kudy má jít a dodal mu trocha motivace. Ač motivovaný, vytrvalému potenciálu došly na 80. km síly a výlet tak pro něj skončil. Nicméně předvedl důstojný výkon a poučil se, že si má vzít příště mapu. Po delší době opět skvělý horor bez větších viditelných hloupostí a zbytečností. Nepasuje mi tu Amy Smart z teenage komedií. Jinak bezvadná podívaná takhle na noc, co budu povídat, tepová frekvence mi pěkně vystoupla, i když ještě více baf-scén by nebylo na škodu. 80%

plakát

Prison Break: The Final Break (2009) (TV film) 

Sedím, koukám na film a v hlavě se mi promítá, kolik času jsem strávil u celého seriálu, co všechno se za tu dobu stalo, co všechno si Michael s Lincem a ostatníma museli prožít, a i přesto že dějová línie postupem času značně degraduje, přibývají shody náhod a nereálnosti, lidi si lámou hlavu, jak se hlavní hrdinové dokáží vyhnout tisíci kulkám, jak perfekntě mají zmapovanou každou budovu v LA, Miami apod., i přesto ve mně Prison break zanechal hodně a zařadil se do TOP 5 nej seriálů vůbec. A poslední díl a i tento film je jen skvělou ačkoliv nešťastnou tečkou za celou sérii. Michael Scofield je king.

Ovládací panel
6 bodů