Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Sci-Fi

Recenze (837)

plakát

Čtvrtý protokol (1987) 

russácký vojáci který nemaj čepici velikosti záchodovýho prkýnka a ještě jí maj trapně naraženou štítkem dolu fakt nejsou russácký vojáci. Tam kostyméři tu hru na Sovětský svaz dost podělali. Mizerná výprava, příšerný dialogy ve špionážním thrilleru? Ne to nezachrání ani Michael Caine ani Pierce Brosnan. Akce někde na úrovni nízkoropočtových televizních profesionálů z roku raz dva.

plakát

Šógun - Podvolen cizí pěsti (2024) (epizoda) 

Asi nejlepší epizoda co se zápletky a dramatičnosti týče. Konečně se mohli naplno projevit všechny záludnosti života v Japonské společnosti a osudy jednotlivých postav. Začnou s vámi smýkat emoce a to je znamení že jste vtaženi do děje a to je dobře. Jediný co mi to kazí na ten přitroublý herecký výkon i výraz Andžina. Ten z toho trčí jako kůl z plotu.

plakát

47 róninů (2013) 

47 statečných jde pomstít bezpráví a čáry. Velká výprava, ale dialogy a hraní jsou jak z ochotnickýho vyprávění.

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! - Ostře sledované UFO (2024) (epizoda) 

Zajímavej námět, ale je to jen klikbajt k fantasmagoriím lidí, který si myslej že jejich bakalářský historky vás zaujmou víc, než to co se v tom ústavu za socíku opravdu řešilo. Ten jejich televizáckej scénář bych ještě tak 10x poslal k přepracování a tu zoufalou rádoby komediálnost, která čpí toporným klišé a snaží se být pitoreskní bych si odpustil. To nemá vejšku. Ty debilní obleky s trychtýřem jak ze sovětskýho pionýrskýho scifi filmu mě serou úplně nejvíc. Ten mlaďas je napsanej, obsazenej a zahranej otřesně. Ještě že Macháček to trošku zachraňuje. Jediný kdy to funguje je moment když se vykašlou na to šaškování a začne to bejt detektivka. Jenže to by se člověk nesměl bát jakou trapností to zase podělaj a muselo by to vydržet až do konce. No prostě je to režijně nevyzrálý. Potenciál tam je, ale to by musel bejt majstrštyk a ne tedle pokus o třeskutou prču lehce cáklou detektivkou. Rád bych se na to díval, ale ta nedotaženost mně odrazuje. Asi to mělo bejt český knedlíkový MiB, ale zůstalo to jen u těch knedlíků s uhem.

plakát

Poslední opravna hudebních nástrojů (2023) 

Nejdřív si říkáte co to zase bude, ňáká opravna, ok. Ale pak tam začnou zaměstnaci s tím story of my life. To už jsem se trochu cukal, protože toho už mám plný zuby, zvlástě od amíků. První dvě jsem překous, ale pak přišli zajímavější a to už stálo za to. Muziku měli potlačit, ta byla moc nahlas a místy rušila. U kamery taky mohli ubrat s tou uměleckostí. No není to kousek který si pustíte a pak na něj s úžasem koukáte až do konce. Ale snažej se o to. Ale jo, amící se dojali, tak to prdli na Oskary. Ke zhlédnutí zde: https://youtu.be/xttrkgKXtZ4?si=KLgSU2n-ODDXwDCy

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Příběhově za 3,5* efekty za 4*. Cameron stále posouvá hranice možného dál a dál a to se mi líbí. Podvodní virtuální efektové záběry opravdu točené pod vodou, donutili trikaře vyvnout novu techniku aby omezili rušívé odlesky světel nad hladinou a hladiny samotné. Sigourney Weaver hraje svou 17 dceru a výsledkem je že důchodkyně Sigourney dosáhla nejdelších časů ponoření na nádech ze všech herců!

plakát

Piano (1993) 

Viděl jsem to necelé a je to paráda a síla. Nějak jsem to ani nechtěl vidět, ale teď si to budu muset dát celý. :)

plakát

The War on Children (2024) 

Ke zhlídnutí na jeden týden zdarma zde: https://x.com/elonmusk/status/1759049663917838659?s=20To jsem zvědav jak moc toto bude racionálně podané nebo manipulativní?

plakát

V říši Stříbrného lva (1965) 

Mayovka z Kurdistánu natočená ve Španělsku. Film už nahlodal zub času, kvalita scének a dialogů je dost mizerná, někde na úrovni dětských béčkových seriálů. A je to čím dál tím horší. Místy už je to na úrovni ochotnickýho divadla. Děti by to nadchnout mohlo.

plakát

Flashdance (1983) 

Chytlavej song, super přitažlivá svářečka, která vodletí i flexou jen co jí zapne, na obyčejný striptérský pajzly neobyčejně vyšpekulovaná dance show a k tomu limonádovej příběh s pracháčem. 99 % lidí to ke štěstí stačit bude. Klidně na to juknu znovu.

Ovládací panel
4 body