Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (2 461)

plakát

Absolvent (1967) 

Scénář: Calder Willingham, Buck Henry .. Jó, tenkrát poprvé… Trochu banální úvod/vstup do zápletky, ale jinak luxusní podívaná. Režie je na mistrovské úrovni - bezchybné dlouhé záběry v niž herecky excelují tři hlavní postavy v zajímavém trojúhelníku lásky a chtíče. Kontrast první poloviny s polovinou druhou, která chtě nechtě sklouzává k drobnému romantickému klišé není až tak velký. Přesto je ta první polovina mnohem, mnohem zábavnější, nabitá konverzačním vtipem a lehkostí. Calder Willingham jako hlavní scénárista odvedl opět dokonalou práci a zadaptoval na jedničku knižní předlohu. Ty brilantní dialogy, lahůdka. Vše umocněno (už se budu opakovat) mistrovskou režii. Mike Nichols byl od začátku své kariéry prostě machr! Stejně jako Dustin Hoffman! 90%.

plakát

...a bude hůř (2007) 

Scénář: Petr Nikolaev .. Když makovičky zrály, tak všichni hašiši vesele se smáli. A když pak fetovali, zpívali Viktoria...

plakát

Acid House (1998) 

Scénář: Irvine Welsh .. Výpovědní hodnota slušná (jak se na dílo Irvine Welsch patří), ale zpracování nic moc, když budu taktní.

plakát

Adaptace (2002) 

Scénář: Charlie Kaufman, Donald Kaufman .. Největším devízou tohoto snímku je scénář, respektive scénárista a Charlieho perfektní schizofrenie, i když ke konci jsem se místy nudil a částečně byl zklamán vyústěním.. 70%.

plakát

Adikts (2024) (seriál) 

Vydatná dvoudílná dávka je skutečná a nápaditá jízda, které poté spadne řetěz a dojed zbytku je dost průměrný. Mám v piči, přesně před rokem viděný Banger byl větší šlehá. Ale na iVysílání bych tohle nečekal...

plakát

Adresát neznámý (2001) 

Scénář: Ki-duk Kim .. VI. Výtečný počin. A rozhodně nejlepší Kim Ki-duk (pozn. viděno 8 filmů ze 14). Všechny neduhy, které mi na některých už viděných filmech Ki-duk Kima vadí, se nedostavují. Ať už trapně mlčící postavy nebo nelogické a samoúčelné jednání. Jistá brutalita sice zůstala, ale její role je opodstatněná. Adresát neznámý má především skvěle propracovaný scénář. Je zasazený do počátku sedmdesátých let na jihokorejském venkově a mísí do sebe tradici venkova a politické problémy té doby. Místní postavičky žijí svůj každodenní drsný život ve stínu nedaleké americké vojenské základny, která do děje také promluví. Právě na postavách odráží mnohé tehdejší korejské traumata a nemožnost nějak je vyřešit. Přes osvěžující přítomnost černého humoru je film náležitě depresivní, tudíž přesně v takovém duchu a atmosféře, kterou mám nejradši. 90%.