Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Sherlock Holmes

Sherlock Holmes (2009)

Podle mě nejpovedenější filmové zpracování mé oblíbené knižní serie od A.C. Doyla. Vtipné, hravé, napínavé. Robert Downey Jr. byl skvělá volba pro tak rozmanitou postavu jako je Sherlock Holmes. S kterým se může rovnat výkonem a charismatem jen Benedict Cumberbatch. Ale ani ostatní postavy za nim nezaostávají v dálce. Prostě film, co potěší a okouzlí.

Výměna

Výměna (2008)

Skvělé drama a skvělý výkon Ageliny Jolie v hlavní roli. Srdceryvné drama vyprávějící o neschopnosti a zkorumpovanosti Los Angelské policie při hledání ztraceného chlapečka. Co všechno je schopný udělat zkorumpovaný policista pro vylepšení pohledu občanů na policii? To se dozvíte. Hodně. Boj ženy, která se nikdy nezdala, ani když už byla v koncích. Rozhodla se bojovat až do úplného konce. Ať to stojí, co to stojí a nikdy nepřestala doufat. Inspirující. 5/5

Čokoláda

Čokoláda (2000)

Pokud nezapadáte a nechováte se jako ostatní, jste škodná, která musí být odstraněna nebo při nejmenším vyhnána do jiného rajonu. Ať se o vás postarají jiní. Skvělý výkon hlavní herečky Juliette Binoche a Alfreda Molina. Silná a nezávislá žena v době, kdy se to nehodilo. Svádí obyvatele svými čokoládovými neřestmi a ještě k tomu není katolička. To je na obyvatele malého městačka hodně, zvlášť pod přísným dohledem místního šlechtice. Krásný příběh o ženě, která se nevzdá a bojeju až do sladkého konce. Johny Deep, který si sice střhnul pouze malou roli, ale i v ní vynikl svým osobním šarmem. Film si plně zaslouží mých 5 hvězdiček.

Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek (2005)

Jedna z mých nejoblíbenější knih od skvělé spisovatelky Jane Austen. Její knihy vždy přečtu s nadšením a jedním dechem. Byla jsem zvědavá na filmovou tvář knihy a nezklamala mě. Keira Knightley je pro mě dokonalou volbou pro roli Elisabeth- chytré, charismatické a neméně pěkné dcery, i když však nikdy nebyla považována za nejhezčí či nejmilovanější. Stejně jako kniha i film vypráví děj o rodiny, která chce provdat své dcery, co nejlépe to jde. Není to typycký romantický film a ne každého zaujme. Já tento film zbožňuji, protože mé knižní představy ožily.