Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (11)

plakát

Transcendence (2014) 

Osobně jsem se nezamýšlela nad obsazením nebo režií. Čímkoli. Rozhodla jsem si pustit náhodný film. Po zhlédnutí jsem zavítala zde a velice mě překvapili názory některých uživatelů. Předem chci říct, že ač je to nemožné, mě se film opravdu líbil. Cením si názory ostatních, ale možná hledají negaci, tam kde ji tolik není. Samozřejmě, že ve filmu jsou chybičky, ale ve kterém je nenajdete? U filmu jsem se především zamýšlela, upřímně, nad sobeckostí lidstva. O mně samotné někteří tvrdí, že jsem sobec a já toto potvrzení nemohu vyvrátit, ale zůstával mi rozum stát nad tím, proč si někteří jedinci nedokázali uvědomit, že evoluce lidstva musí dopředu. Když se podíváme okolo sebe, kolik se toho děje.. Je jasné, že pomalu ničíme, jak sebe, tak i naši planetu. Ve filmu bylo znázorněno řešení tohoto problému, sice nahánělo strach, ale s každou změnou se vydáváme do neznáma. Takto tuto příležitost jedině zadupali do země a posunuli se zas o příčku níž, typické pro nás lidi. :)

plakát

Walter Mitty a jeho tajný život (2013) 

Na tenhle film jsem se opravdu hodně těšila. A musím říct, že plně naplnil moje očekávání. Je opravdu úžasný. Představa všech těch dobrodružství, snů a všeho okolo mi vyráží dech. Euforie. Krásný pocit, doporučuji všem! Prostě jestli potřebujete nějaký pořádný odvaz, vtipný, dobrodružný - Jděte do toho! Já film miluji a vás určitě taky nezklame.

plakát

Temné stíny (2012) 

Vskutku srandovní film. Já nevím jak vy, ale já si celkem užila. Chvilka odpočinku, trochu optimismu do toho života a mít důvod se čemu pousmát. Strašná pohádka. Jen mi tam neseděla vlkodlačí role, nebyla to ta tradiční. Z těch klasických schopností nic neměla, maximálně tak chlupaté nohy. Tak když už dají ty schopnosti upírovy, tak proč ne vlkodlakovy?

plakát

Máslo (2011) 

Pěkný pohled na dnešní svět v nadnesené formě. Můžeme tu najít lásku rodičů k dítěti, rivalitu nešťastné, opomíjené manželky, z komediální stránky i nešikovné vlezdoprdelky, velkou odvahu malé holčičky, tvrdý svět dětí bez domova.. a spousty dalších aspektů. Nevím proč, ale mně se tato komedie hodně líbila. Připomíná nám, že i malé věci dokážou zázraky. Taky musím pochválit originální nápad s máslem. Kdo by tušil, že něco takového opravdu existuje. Ale v dnešní době se sochy dělají opravdu ze všeho. :)

plakát

Misery nechce zemřít (1990) 

Úžasný film od úžasného autora. Stephena Kinga. Všeobecně zbožňuji všechny jeho zfilmované příběhy a Misery není vyjímkou.Knihu jsem nečetla, teda aspoň zatím. (Film mně totiž úplně nadchl svým příběhem.) Takže nemůžu soudit, co je lepší. Každopádně každému doporučuji, jestli váháte nad tím jestli si ho pustit určitě kingovkou neprohloupíte. Moc pěkné zpracování střihu a kamery. Chvíle napětí a zatajování dechu.

plakát

Legie (2010) 

Nemůžu si pomoct, ale andělé, co se navzájem střílí a bojují proti lidstvu? To, kdo zas vymyslel? Nehledě na to, že vůči věřícím je to opravdu odporné. A kdo kdy viděl takovou apokalypsu, když v hlavní roli jsou andělé? Není na místě ta biblická se sedmi morovými ranami? Chápu, že fantazii se meze nekladou, ale čeho je moc toho je moc. Příběh si mě vůbec nezískal. Ten koho to napadlo toho neměl asi moc pohromadě.. Bůh by měl odpouštět všem, kteří svých hříchů litují a jsou si jich vědomi a ne snažit se pozabíjet celé lidstvo. Snad na tom nejsme tak příšerně jako to bylo, když měla podle Bible nastat světová potopa. Zpracování pěkné, chválím ztvárnění postav, protože při klasickém hororovém scénáři je všem jedno, kdo vyloženě "zdechne" hlavně, když přežijí oni. Tady jde vidět, jak bych si představovala povahy postav ve všech filmech. Slzy až skoro šílenství kvůli milované osobě. Myslím si, že je to na místě a každý by se obětoval pro svého.

plakát

Cabin Fever (2002) 

Klasický začátek a to, parta mladých lidí se vypraví někam propařit víkend. Jak už to hold bývá to nedopadne, tak hezky, jak to zní. Všechno skončí, když je navštíví chlapík nehezky nakažený kožní chorobou. Choroba se překvapivě po čase rozšiřuje. V tomhle filmu platí asi jedno jednoduchý pravidlo: ,,Každý si za všechno může sám, jsi nakažený? Starej se. Já ti nepomůžu." Jinak krve a krve. To mi ani, tak nevadilo, když se díváš na horor, tak to i očekáváš. Co mě, ale nejvíc překvapilo bylo, že film je z roku 2002! Pořád uvažuji o tom, jestli jsem si opravdu nespletla film. Kvalita totiž odpovídá, tak roku cca 1980. Tím neříkám, že filmy z této doby jsou nekvalitní, ale přece jen technika jde dál. A tenhle mi opravdu přišel, jako by byl natočen asi před čtyřiceti lety. Kamera, střich, efekty, .. Hrůza.

plakát

Nenarození (2009) 

Musím říct, že jsem se i pobavila. Chvílemi jsem si musela klepat na hlavu. Třeba, když jsem si všimla nenápadně propašované reklamy na Apple. Film mi nic zvláštního nedal. Tak trochu ztráta času.

plakát

500 dní se Summer (2009) 

,,Toto je příběh o chlapci, co potká dívku." První věta vystihující celý film. ,,Ale od začátku byste měli vědět, že to není milostný příběh." To není, je to příběh ze života. To se mi na něm líbí. Nezahrává si, na nic si nehraje. Zkráceně nedá vám žádné falešné iluze o lásce. O tom, jak je život tak strašně dokonalý, jako ve většině romantických komedií. Protože život není jen o tom dobrém, ale taky o těch horších chvilkách, kdy si připadáme na dně. Něco skončí a něco začíná. Film se nese ve vtipném duchu. Nejde, aby jste se aspoň nepousmáli. Já osobně jsem se nejvíce zasmála u hlášky: ,,Drahoušku, nevím, jak ti to říct, ale v naší ložnici je čínská rodina." Můžu říct, že tenhle film si snadno oblíbíte. Mně tam sice něco malého chybělo, s čím si nejsem do teď jistá, ale i tak hodnotím plným počtem. :)

plakát

Smrt jí sluší (1992) 

Zábavné a vtipné pojetí pohledu žen na svůj věk. Co by byla taková žena schopna udělat jen proto, aby byla krásnější, vrátily se jí zpátky její křivky z mládí a celkově o pár let omládla? Vše. Opravdu všechno. Tohle se mi na tomto filmu líbí. Upřímně, baví mě se dívat, jak se mezi sebou lidé předhánějí.