Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Zajímavosti k filmům (29)

Černý hřebec

Černý hřebec (1979)

Cass Ole (představitel Černého hřebce) měl vystříhanou hřívu za ušima. Při natáčení musel mít příčesky, aby jeho hříva vypadala jako hříva divokého koně. Měl také bílé odznaky na nohou (čtyři ponožky) a hvězdu na čele, které mu musely být maskovány černou barvou na vlasy.

Černý hřebec

Černý hřebec (1979)

Scéna s kobrou se natáčela dva dny, jelikož kobra odmítala rozšířit svůj krční límec na delší dobu. Kelly Reno (Alec Ramsey) byl od kobry oddělen pomocí tabule skla.

Černý hřebec

Černý hřebec (1979)

Na Sardinii se natáčely ostrovní scény a Toronto bylo využito k natáčení scén východního pobřeží.

Jappeloup

Jappeloup (2013)

V roce 1997 Jappeloupa časopis L'Année Hippique v hlasování expertů označil za druhého nejlepšího skokového koně po druhé světové válce.

Jappeloup

Jappeloup (2013)

Jappeloupu roli hrálo deset různých koní, zejména to byli Welcome Sympatico, Incello a Playboy.

Věc

Věc (1982)

Se slovy: "Tady to vypadá na zcela normální vnitřnosti," vytahuje doktor z dutiny břišní jedné z mrtvých osob ledviny krávy. Lze je rozpoznat podle jejich typických laloků, které člověk nemá.

Dosáhnout na měsíc

Dosáhnout na měsíc (2013)

Elizabeth Bishopová je nositelkou Pulitzerovy ceny a dalších prestižních ocenění. Poezii také překládala, mimo jiné několik básní svého přítele mexického básníka Octavia Paze, který naopak přeložil její básně do španělštiny. Posmrtně vyšla také kniha jejích prozaických textů a obsáhlý výbor z korespondence. (Zdroj: iliteratura.cz)

Dům života

Dům života (2001)

V původním scénáři měla být ve scéně v autě použita píseň od Guster "All the Way up to Heaven", ale nakonec byla použita píseň "Rainy Day".

Dům života

Dům života (2001)

Lindsay Lohan, které bylo v době natáčené 14 let, byla zvažována pro roli Alyssy. Filmaři byli Lohan ohromeni, ale nakonec obsadili Jenu Malone z důvodu, že chtějí někoho trochu staršího.

Dům života

Dům života (2001)

William Russ byl obsazen jako důstojník Kurt Walker a natočil jednu scénu, ale než stačil natočit zbytek jeho role, zranil se při nehodě na motorce a byl nahrazen Scottem Bakulou.

Dům života

Dům života (2001)

Scenárista Mark Andrus je fanouškem kapely Guster, pojmenoval proto psa ve filmu po kapele a další dvě postavy Ryana (Scotty Leavenworth) a Adam (Mike Weinberg) po členech kapely. Dvě písně od skupiny Guster jsou uvedeny ve filmu.

Dům života

Dům života (2001)

Video George (Kevin Kline) a malého Sama (Hayden Christensen), jak si hrají si ve vlnách, bylo natočeno manželkou Kevina Klinea Pheobe Cates. Natáčela tehdy Kevina a jejich syna Owena na pláži v Bermudách.

Vražedná terapie

Vražedná terapie (2001)

Brad Anderson byl inspirován k využití Denverské psychiatrické léčebny, protože kolem ní projížděl každý den.

Vražedná terapie

Vražedná terapie (2001)

Téměř celý film byl natočen v administrativním komplexu Kirkbride v křídle F, ale mnohé scény byly natočeny v tunelech  na střeše a v křídlech B, C, D a E.

Vražedná terapie

Vražedná terapie (2001)

Scénář byl přesně napsán pro natáčení v Denverské státní nemocnici.

Vražedná terapie

Vražedná terapie (2001)

Hroby na hřbitově a dveře márnice byly vyrobeny z polystyrenu. Márnice byla dávno vyklizena, a tak musely být přineseny rekvizity.

Helen

Helen (2009)

Původně měla Helen ztvárnit Gillian Anderson, ale odstoupila z natáčení kvůli nevyhovujícímu termínu.

Reklama