Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Co k němu říct? viděno "tisíckrát". A nikdy se nekoukal ani neokouká. Skvělý výkon T.Hankse. Žádný film nemůže být u mě právě před Forrestem.

Adamova jablka

Adamova jablka (2005)

Co dodat...geniální film s ještě lepšími výkony herců a ne zrovna obvyklým dějem. Dánská kinematografie ve své nejlepší podobě.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Kultovní snímek od mého nejoblíbenějšího režiséra. Skvělý příběh, skvělé prolínání děje, v neposlední řadě skvělé výkony herců.

Rodinná oslava

Rodinná oslava (1998)

Další skvělý kousek z Dánské kinematografie. Film založen na dialozích u kterých nevíte zda se máte smát, nebo brečet. Rodinka jak se patří...

Kokuhaku

Kokuhaku (2010)

Tak takový filmový zážitek jaký jsem zažil u tohoto filmu, jsem opravdu dlouho nepocítil. Jeden z nejlepších filmů co sem v poslední době viděl. Člověk jen zíral s otevřenou pusou a hltal a hltal a když už si člověk myslí, že ví jak to skončí, nemá pravdu. Opět se potvrdilo, že asijská kinematografie má hodně co nabídnout.

Blikající světla

Blikající světla (2000)

Černá komedie, která působí místama velmi bizarně a úsměvně. Není to pro každého, ale troufnu si říct, že milovník severské kinematografie si přijde na své...hlavní postavy si člověk musí okamžitě zamilovat. Hlavně Madse Mikkelsena, který opět perlí:) pro mě film u kterého si odpočinu a zasměju se. Jak proběhlo na konci, "i když to bylo nejhorší jídlo jaké jsem kdy jedla, musím dát 4 hvězdy - jednu pro Stefana, jednu pro Petera, jednu pro Arna a jednu pro Torkilda. No a já přidávám tu pátou za sebe!

Noc na Zemi

Noc na Zemi (1991)

Nádherných 5 příběhů o taxikářích z různých koutů Země. Každý příběh je originální a nepředvídatelný. Skvělé dialogy...hlavně povídka z Říma nemá chybu. Los Angeles 4/5, New York 5/5, Paříž 5/5, Řím 5/5, Helsinky 4/5.

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Pro mě velmi emotivní snímek. Slzy smíchu, pak slzy něčeho, kdo ví čeho:) Každopádně nádherná podívaná od začátku do konce. Největší překvapení roku 2011.

Neviditelné děti

Neviditelné děti (2005)

Nádherné příběhy o dětech o které nikdo nestojí, no název napovídá víc než dost. Další snímek, u ktrerého není problém uronit nákou tu slzu že. Samozřejmě i smích. Hlavně povídka od Kusturici stojí za to.