Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Romantický
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (143)

plakát

Hrabě Monte Cristo (1979) (seriál) 

Tak tohle je dárek!!!! Snad 15 let jsem televizi prosila, aby tenhle skvost reprízovala a ono to vyšlo! Kdysi dávno, jako malá holka jsem na to v 80. letech koukala, párkrát to běželo, po revoluci už nikdy. Dokonalé a nejvěrnější zpracování knihy A. Dumase. Díky této verzi jsem si Monte Crista - 3 tlusté svazky - ještě jako holka na základce přečetla. Nádherně napínavá kniha, dokonale vymyšlená pomsta a tady to je vše zachyceno. Ne jako ve všech ostatních novějších i starších verzích. Skvělý český starý dabing! Díky za tuto reprízu!!!!

plakát

Božena - Epizoda 3 (2021) (epizoda) 

Možná by si lidé, kteří tady kritizují "zálety" Boženy měli najít, že všichni tam jmenovaní milenci jsou opravdu i skutečně uváděni jako milenci Boženy Němcové. Takže nevím, s čím mají diváci tady problém. Rozhodně to byla určitě kontroverzní osoba, ale její význam pro českou kulturu je nesporný a mně se moc líbí, jak to televize pojala. Má to spád, je tam i dost řečeno o době, v které B. N. žila, skvělé kostýmy a celá výprava a kouzelná a dramatická hudba, která vše skvěle dobarvuje. Na televizní počin neskutečně kvalitní zpracování  a když to srovnám s televizním Brabcovým filmem o A. Dvořákovi, tak je to nesrovnatelné, to byl paskvil a pomluva Dvořáka.

plakát

Dynastie Nováků (1982) (seriál) 

Strašný budovatelský paskvil, který nám stále dokola ČT cpe do vysílání. A jak mám hudbu P: Hapky ráda, tak tady při té melodii se mi otvírá kudla v kapse, strašně otravná a vlezlá odrhovačka.

plakát

Šťastně až na věky (2022) 

Jedna hvězda za to, že je dobře toto občas shlédnout, aby se člověk utvrdil v tom, že to, co se mu dnes předkládá jako normál a vzor toho, co je vlastně běžné a mělo by se bez výhrad přijmout, je jen nesmysl a rozklad hodnot dnešní společnosti. A ne, nejsem věřící. Jen si myslím, že lidský život má mít nějaká pravidla a člověk by měl v nich být nějak zakotvený, jinak vzniká zmatek a zmar. A teď nereaguji na osudy té milenky, opuštěné manželky nebo té katolické dvojice, i když to je také síla. Mám na mysli hlavně tu skupinu v mlejně a tu podivnou trojku, která pravděpodobně přes své komplexy a divnosti není schopná vnímat podstatu života a jejich děti v tom musí vyrůstat. Ne, opravdu si nemyslím, že toto je lepší než rozvedené manželství.

plakát

Maestro (2023) 

Na tenhle film jsem se těšila skoro 5 let. Leonard Bernstein byl velikán klasické hudby i muzikálové hudby a jeho nesmrtelnost mimo jeho skladatelství a dirigenství tkví i v tom, že byl velkým a veleúspěšným popularizátorem klasické hudby. Na jeho "výchovňáky" chodili lidé napříč generacemi, včetně těch nejmenších, ty pak byly zaznamenány na filmový pás a patří k pokladům dodnes. Bradley Cooper je Leonardovi neskutečně podobný a jeho řeč těla je strašně přesvědčivá, je potěšující koukat se na to, že ve filmu o hudebním skladateli hlavní hrdina opravdu hraje na klavír to, co my slyšíme, a že perfektně diriguje, to je balzám. Ale já se těšila, že ve dvouhodinové poctě tomuto velikánovi uvidím průřez jeho životem, že se dozvím, jak studoval, o jeho začátcích, o tom, jak tvořil třeba West Side Story, prostě něco nového a zajímavého. Místo toho jsem se dvě hodiny dívala na to, že byl slavný hlavně svými homosexuálními vztahy. Ano je mi známo, že byl bisexuál, ale to opravdu není to hlavní, co by v tom filmu mělo neustále být připomínáno, lidé takového talentu a vyjímečnosti bývají často výstřední, ale dnes to není lidem podáváno jako zvláštnost, ale jako něco, co je třeba dát do popředí zájmu, to je to, co se dnes nosí, vyzdvihovat tyto detaily. To je "netflixovská" ideologie. Film mě strašně zklamal, jelikož z celé velikosti Bernsteinovy osobnosti vidíme jen člověka, který se zmítá mezi láskou k ženě, s kterou si rozumí po duševní stránce, láskou k dětem a potřebou tělesného vztahu k mladým studentům mužského pohlaví. Trochu málo na tak zajímavý život. Zůstává tedy jen krásná hudba a skvělý výkon Coopera jako herce, po režijní stránce hodně zklamal a slavní producenti taktéž. Smutný pohled na dnešní USA.

plakát

Láska a sex v Japonsku (2016) (TV film) 

Zajímavá sonda do života japonského národa. Docela mě šokovalo, že jsou to až takoví roboti. Šílená představa života tam :-(.

plakát

Nikdy neříkej nikdy (2023) 

Čekala jsem šedý průměr a byla jsem mile překvapena. Ne, že by to nikde nedrhlo, na sladkou romantickou komedii, to bylo chvílemi až moc přeslazené na můj vkus, ale první půlka filmu byla vážně docela dost zábavná. Na té chatě už to bylo horší a role pro O. Sokola bohužel opravdu nic moc. Dala bych mezi 3 a 4 hvězdami, ale za to, že se současný film nedotkne ani náznakem ras, genderů a sexuální orientace jdu s hodnocením nahoru. Netušila jsem, že ještě někdo natočí něco, co se těchto otázek ani nedotkne. Díky za to. A Kostková s Maštalírem byli v pohodě. Jen mě zaráželo, proč všechny děti "vo filme hovorily po slovensky". Bývá to většinou tak, že děti mluví s rodičem jeho jazykem, tudíž děti Kostkové měly s ní mluvit česky, ale to už je detail.

plakát

Emma. (2020) 

Horda nesympatických herců, včetně Emmy a Knightleyho. Děsná neúcta ke knize, dávám horší dvě hvězdy.

plakát

Láska nebeská (2003) 

Filmu je letos dvacet let a já ho mám čím dál tím raději. Čím dál víc se směju vtipným konverzacím, čím dál víc se dojímám a pláču a ne jen proto, že stárnu, a že je to místy opravdu dojemné. Ale mě poslední dobou v takových filmech dojímá to, jak "normální" je to film se spoustou příběhů a osudů a je jedno, jestli reálných. Neřeší se tam rasové otázky, ani genderové, třídní, prostě to, čím je dnešní filmová tvorba doslova narvaná. Vše je dnes sterilní, vypočítané podle nějakých nemožných norem. Toto je čistá krása a pohlazení....

plakát

Betlémské světlo (2022) 

Tak po tomto díle, které jsem se odhodlala shlédnout až po více než roce po premiéře, jelikož jsem se prostě bála, opravdu nechápu Jana Svěráka, proč měl problém u Vratných lahví se scénářem. Neříkám, že jsem se asi 3x nezasmála, ale výsledek pro mě celkový dooost špatný. Nuda, zmatek a křeč, nezajímavé postavy. Už nikdy si toto nezopakuji.