Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Oblíbení herci
Oblíbené herečky
Oblíbené seriály
Oblíbení uživatelé

od nejnovějších    podle abecedy    podle hodnocení    podle roku vzniku filmu

<<       >>

Percy Jackson: Zloděj blesku (2010)  * 09.03.2010

Řečtí bohové v Americe je jednoznačně asi největší WTF celého tohohle filmu. Nechápu kdo dostal až takhle bizardní nápad, ale zasadit příběh do Ameriky která má se starověkým Římem společného úplné prd je ta nějvětší blbost co kdo mohl vymyslet. Všude jsem četl, že by se Percy Jackson mohl stát novým Harrym Potterem, mno a výsledek je podle mě úplně jasný, ani náhodou. Celý film je plný neskutečných klišé a ač se námět zdá poměrně originální, je to prostě jenom dobře zamaskovaný lineární příběh ve stylu dojdi z bodu A do bodu B. Prakticky od začátku mi bylo naprosto jasné jakým směrem se film bude ubírat, ono totiž nejde o dobrodružnou fantasy, ale taky teen romantickou komedii, takže zjevení osudové lásky na sebe (jak uz jsme ostatně zvyklí) nenechalo dlouho čekat. Podobných naprosto jasných kliček je v celém filmu neskutečné množství a film se tak stává průhledným jako prázdná sklenice od piva. Když si k tomu připočtete ještě docela špatné herecké výkony ústřední trojice, naprosto debilní motivy ústředního záporáka a výpravu co se jen tak tak drží, dostaváte naprosto podprůměrný snímek. Kdybych to měl nakonec srovnat s oním Harrym Potterem, tak v něm se tvůrcům fantasy a moderní svět podařilo hodně dobře zkloubit, tady to bohužel neskutečně skřípe a prostě nevěříte, že by se něco takového mohlo vůbec dít. A co bych řekl k efektům, mno na dnešní dobu standardním možná až druhoředé, nenaštvou vás, ale z židle padat z toho taky nebudete (mimochodem co se efektu u takzvaného svazku blesků týče tak ten mi připomínal spíše kus svítícího klacku nežli nějaké blesky). Závěrečné resumé bych shrnul do věty, starověké Řecko aka novodobá Amerika nechceme a ani se nelíbí, je to jednoznačně neskutečná slátanina, jen se bojím druhého dílu který může být už jenom topornější a topornější. Mimochodem chci odpověď na otázku proč proboha Řečtí bohové osídlili Ameriku?
     From Paris with Love (2010)  ** 08.03.2010

Nic zvláštního, ale pár hlášek bylo opravdu vytříbených. Mimochodem holohlavý Travolta s turkem se mi fakticky nelíbí.
     Divadlo Járy Cimrmana: Dobytí severního pólu (1991)  ***** 04.03.2010

Jednoznačně jedna z nejlepších her divadla Járy Cimrmana. Hláškama se to jenom hemží takže se smějete od samého počátku až do konce. A herecké duo Smoljak & Svěrák opravdu nezklame.
     Killer Bean 2: The Party (2000)  *** 03.03.2010

Už jsem viděl lepší kraťasy ale uznávám, že nápad to má.
     Divadlo Járy Cimrmana: Záskok (1997)  ***** 01.03.2010

Jedu Cimrmanovky zase jednou pěkně postupně a všechny. Prozatím tohle vede. Neskutečně vtipná komedie.
     Banditi (2001)  *** 28.02.2010

Skvělé duo (Thoton & Willis), dobrý příběh a zajímavý závěr. Jinými slovy nebylo to vůbec špatné.
     [Rec] 2 (2009)  ** 26.02.2010

Jako pokračování REC musím usoudit, že je to slabší. Nápad je stále poměrně originální, protože rozplétá jakousi nitku nedořešených otázek z prvního dílu. Bohužel, tedy alespoň já to tak cítím, se příběh ubírá né příliš dobrým směrem a to náboženským. Každopádně i tak je to lepší než většina moderních hororů. Co se zpracování týče to je na chlup stejné jako jednička, což není špatně, ale ani dobře očekával bych nějakou inovaci. A na konec bych snad dodal, že jednička byla přecijenom mnohem napínavější, ve dvojce už tak nějak celý ten děj očekáváte. A co mi přišlo už opravu jako WTF bylo "viděni" jenom pomocí nočního režimu, to si mohli tvůrci opravdu ušetřit.
     Divadlo Járy Cimrmana: Blaník (1998)  **** 26.02.2010

Výměna mečů! Některé hlášky jsou nezapomenutelné některé naopak ano, na poli české komedie opravdový nadprůměr. Už se těším na to až zkouknu další díly.
     Circle of Eight (2009)  *** 24.02.2010

Z tohohle filmu mám rozporuplné pocity. Buď jde o geniální záležitost nebo o naprostou hovadinu a takový pocit mě nepřešel ani u závěrečných titulků. Jeden fakt je, že zajímavé to bylo jen ten závěr na mě působil tak nějak podivně. Každopádně DJ Qualls mě ve filmu neskutečně štval což připočítávám jako plus k jeho hereckému umění.
     High Life (2009)  *** 22.02.2010

Netypická komedie o čtyřech sjetých "magorech" co se pokusí vykrást banku. Myslím, že to samo o sobě mluví za vše. Timothy Olyphant to zvládl bravůrně.
     Ninja Assassin (2009)  *** 21.02.2010

Vypněte mozky nebo cokoli co by mohlo pozvedávat vaši inteligenci, ať už přemýšlíte hlavou nebo tím co máte v kalhotech. Pokud tak učiníte tak si tuhle ninja rubačku dokonale užijete.
     Upírův pomocník (2009)  *** 21.02.2010

Bohužel to nefunguje tak jak bych si představoval, že by to fungovat mohlo. Kdyby se to bralo trochu víc vážně bylo by to precijenom lepší.
     Skrytá identita (2006)  **** 21.02.2010

Co na to říci, úžasné herecké trio.
     Legie (2010)  ** 20.02.2010

Hodně a tím myslím opravdu hodně béčkové, ale na zábavnosti to neubírá a jako jednohubka se to dokonce dá.
     Justice League: Crisis on Two Earths (2010)  ** 18.02.2010

Já budu oponovat. Prvně bych chtěl všechny odradit od mého názoru, protože nejsem odborník na DC Comics svět, to mi ovšem nebrání vyjádřit se k tomuto dílku. Nemůžu říci, že bych byl kdy nějakým komixovým nadšencem a tenhle svět u mě vždycky začínal Batmanem a končil Supermanem, každopádně k tomuto "filmu" bych měl vážné výtky. Nejdříve ale zabředněme do trochy teoretizování, nikdy jsem totiž nepochopil, proč něco takového jako je skupina Justice League vlastně vznikla. Tenhle film je naprostou ukázkou, že to je naprostá zhovadilost, čím víc jich bude tím horší budou nepřátelé tím debilnější a přehnanější bude příběh. Já jsem jednoznačně zastáncem názoru, že stand alone hrdinové vždy byli a budou lepší než jakési rádoby skupiny. Když si to totiž nějak přerovnáte a připustíte-li svět ve kterém existují hrdinové tohoto ražení, je pro mě osobně přívětivější vcítit se do role relativního smrtelníka, než do člena téměř nepřekonatelné skupiny. Příběh v tomhle filmu je opravdu naprosto stupidní a hloupý, na nějaké motivy se tady moc nehraje a v závěru se mění strany jako fusekle. Skoro jsem se začal mlátit do hlavy proč na tohle vlastně koukám, nebylo by přecijenom lepší udělat animáč postavený na jedné postavě s reálně vyhlížejícím hrdinou a relativně reálnou zápletkou? Zastávám heslo, že méně je prostě a jednoduše někdy více. Co se příběhu a scénáře jako takového týče nebojím se to označit za naprostou kravovinu. Teď k samotnému zpracování, to si u mě nějakou tu hvězdičku zaslouží, protože animace i hudební doprovod je opravdu výborný, co se animace týče tak snad ani lepší být nemohla. Druhou hvězdu dávám za Batmana, protože ten jako jediný není v tomhle filmu uber super extra cool borec co de do všeho bezhlavě, ale je to jediný rozumně vyhlížející charakter, který se nechová jako nezničitelné střevo, ale jedná pěkně s rozmyslem. Víc k tomu nemám co řící a tvůrcům bych řekl, ať už se vykašlou na tyhle pseudofilmy a raděni natočí 8 rozdílných vždy s jedním hrdinou, určitě bych to ocenil více. Jo a když už tady tak moralizuju, abych taky uvedl nějaký ten příklad. Takový Gotham Knight je pro mě o hodně příjemnější pokoukaná o mnoho řádů lepší a to o něm s rukou na srdci mohu prohlísit, že šlo o solidní průměr.
     Collector, The (2009)  **** 17.02.2010

Po hodně dlouhé době hodně zajímavý horůrek. Kašlu na to, že tu bylo krve jako v Saw a že nějaké motivy nám jsou prakticky úplně neznámé. Hodně se mi to líbilo a připouštím, že jde po hodně dlouhé době o horor kdy jsem nefandil záporákovi ale hlavnímu hrdinovi.
     Agora (2009)  **** 16.02.2010

Hodně pěkný příběh a hodně pěkné provedení. Tenhle film vás rozhodně kulturně povznese.
     Na hraně temnoty (2010)  **** 16.02.2010

Mě osobně to přišlo jako docela hodně dobrý thriller, sic se nekonala žádná uber cool akce. Gibson je zpět a vůbec nezvolil pro začátek špatně.
     Nenarození (2009)  ** 15.02.2010

Ale jo nebylo to až tak hrozné, zápletka by se dala označit za standardní. Škoda, že to kazil konec. Velmi smutné je také ono kopírování všeho možného co jsme na hororovém plátně mohli vidět za posledních několik let.
     Mrtvý sníh (2009)  *** 15.02.2010

Je to teda spíše komedie než cokoli jiného. Připouštím, že začátek je poměrně hodně nudný ale posledních 20 minut jsem se řezal smíchy co to šlo.
     Saturnin (1993)  **** 15.02.2010

Výborná česká komedie se skvělým hereckým obsazením super hláškami.
     Kamarádova holka (2008)  ** 14.02.2010

Okoukaná klasika, co víc na to říci. Nic zvláštního podobných filmů jsou milióny. Příběh, zpracování ani herecké výkony vás neoslní.
     Triangle (2009)  *** 14.02.2010

Poutavý a poměrně napínavý horor a to i přes to, že vám je chvíli před koncem již vše jasné. Bohužel vyskytuje se v něm i dost logických chyb ale jinak rozhodně pobaví.
     Oni (2008)  *** 09.02.2010

Ale jo docela napínavá to řežba.
     Chceš mě, chci tě (2009)  ** 09.02.2010

Mno nevím, jsou zde hlášky kterými se člověk baví, jsou zde hlášky které jsou pořádně trapné. Na jeden večer to de, na více zkouknutí by to byla sebevražda.
     Turnaj zabijáků (2009)  *** 08.02.2010

Bezduchá akční vyvražďovačka, co na to víc říci. Na dlouhý večer ovšem poměrně zábavná.
     Svítání (2009)  * 07.02.2010

Ať už jsem tedy čekal cokoli tak takovouhle slátaninu teda ne. Je to pro mě obrovským zklamáním, moje očekávání byla zápletka ve stylu sílené akční jízdy lidského komanda proti upírům, ale co do háje bylo tohle to? Naprosto bezduché dialogy, šílené akční sekvence které prakticky nemají žádný smysl a celkové jakože rozuzlení s naprosto divným zvratem. Proboha takhle teda raději ne. Příběh je jedna věc, ten byl opravdu na špatné úrovni. Zpracování je druhá a tím chci říci druhá špatná věc. Při sledování jsem se cítil spíše trapně a pochybuji, že tohle byl záměr. Chtěl jsem hustou strašidelnou atmosféru a ta se jenom tmavým filmovým filtrem neudělá. Mno a v neposlední řadě herci, ti byli vybráni opravdu hrozným způsobem. Kdybych už pominul Sama Neilla, který se do této role vůbec nehodí, tak kde proboha vyhrabali Williema Dafoea a hlavně čí to byl nápad, že by mohl hrát desperáda je mi naprostou záhadou. Tohle je prostě nehorázně promarněná šance, v průběhu sledování jsem u toho usnul a to samo o sobě něco vypovídá.
     Výplata (2003)  *** 28.01.2010

Minority Report potkal Jasona Bourna a tak nějak se zapletli, jinak řečeno oddychovka u které se nenudíte.
     Hitch Hikers Guide to the Galaxy, The (1981)  ** 28.01.2010

Mno nevím nevím, patřím mezi velké fanoušky sci-fi ale Stopařův průvodce mě vždycky nějak míjel. Dalo by se říci, že na poli sci-fi mě stopař míjí účinkem úplně stejně jako na poli fantasy Zeměplocha. Prostě mi tenhle druh humoru dvakrát nesedí. Ano dalo by se namítat, že je to suchý břitký britský humor, ale když to položím vedle skvostu jakým je Red Dwarf tak Stopař naprosto projíždí na celé čáře. Je to vlastně spíše taková studie jak budou lidi vnímat film plný absurdit a naprostých nereálností a o to tady vlastně celou dobu jde. Pokud tedy máte rádi lehce surrealistický pohled na věc tak směle do toho, mě to prostě nic neříká. Ještě musím připustit, že seriál jsem viděl až po shlédnutí modernější filmové verze a nejsem si zcela jist jestli je lepší nebo horší, seriál prakticky natahuje děj na 6 dílů zatímco ve filmu je vše odvyprávěno během asi 90 minut. Pro mě byl film mnohem zábavnější, i když připouštím, že nemalou zásluhu na tom měla i vizuální stránka se kterou se seriál z roku 1981 opravdu nemůže rovnat, když teda pominu tu neskutečnou hromadu papundeklových kulis. Stopař povětšinou staví na základech naprosto absurdního vtipu který je prostě až příliš inteligentní na to, aby utáhl celé dílo. Mě osobně neoslovil a raději zůstanu u takových anglických skvostů jako je Red Dwarf nebo Black Books. Pokud jste ovšem fanoušky knižní předlohy určitě se vám to bude líbit, v seriálu je zmíněno o dost víc detajlů nežli v pozdějším filmu a tím se vlastně stává poměrně komplexním dílem. Pro ostatní to až tak záživné nebude, ale co už tohle je jednoznačně zaměřeno jenom na určitou skupinu lidí. Před shlédnutím bych asi doporučoval přečíst si knihu, kterou jsem já osobně nečetl a proto mi spousta narážek nejspíše nic neříkala.
     Čtvrtý druh (2009)  **** 26.01.2010

Hodně (ne)příjemné mrazení v zádech. Mě se tohle bání prostě líbilo a způsob odvyprávění. Jednu výtku bych však měl k Mille Jovovich, přestože ji mám jako herečku rád, pořád v ní vidím tu hrdinku z Resident Evilu než do takhle přímočarého hororu.
<<       >>

Provozovatel, Reklama, Redakce  /  FAQ  /  Přidej obsah  /  wap.csfd.cz