Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Pozemšťan

Pozemšťan (2007)

Nebudu hodnotit to, ze je to jednoduche me osobne uchvatil ta myslenka kdy si clovek vsechno musi predstavit sam v hlave. Pro me jde o experiment ktery u me osobne zapusobil na plne care.

Velká ryba

Velká ryba (2003)

Už si ani nepamatuji kdy jsem poprvé viděl tento úchvatný film, ale až nyní dospívám k názoru, že si zaslouží mnohem delší komentář než mou původní jednu větu. Neříkám to často, vlastně to neříkám nikdy, ale byl to pro mě osobně jeden z nejdojemnějších filmů co jsem viděl. Ukončení celého příběhu na mě osobně působilo opravdu hodně, ale začněme od začátku. Tenhle film není Burtonovský skoro vůbec, není zde přehršel barev na temném pozadí, nepohrává si se světly a té bizardnosti je zde tak nějak rozumné množství. Burton dokázal namíchat dokonalou směs všeho v čem je tak dobrý a přidat k tomu i něco nečekaného. Na plátně se rozjíždí příběh opravdu nečekaných rozměrů a já od prvních minut žasnu. Neskrývám svoje sympatie k fantasy světům a podání které je nám servírováno v Big Fish bych dokázal sledovat celou věčnost. Když nad tím tak přemýšlím rád bych viděl zfilmované i některé další povídky z života Edwarda Blooma. Vraťme se k příběhu o kterém lze říci mnohé, ale hlavně to, že se nese v příjemném dobrdružně romanticky laděném duchu a tempu, které mě osobně prostě vyhovuje. Možná se to nezdá, ale je zde využito tolik skvělých nápadů, že by to někomu stačilo k natočení aspoň tří filmů a přesto v tom je pořádek a přehled. Občas by mi nedělalo problém prozradit část z děje, ale tady nikoho nechci připravit o ten zážitek co jsem vnímal já a to dokonce i při druhém promítání. Nechci upadnout do stereotypu, ale nevytknul bych tomu filmu vůbec nic, herecké výkony na neskutečné úrovni a to ať jde o hlavní roli Ewana McGregora, nebo jenom jakousi miniroli Steva Buscemiho. K tomu si ještě přičtěte hudební doprovod, který téměř nevnímáte a přesto dokáže podkreslit emoce každé scény přesně tak, jak byly autorem od začátku zamýšleny. Nechci nadále nudit superlativy na adresu tohoto filmu, každý má jiný vkus a já to respektuji, pro mě osobně jeden z TOP10 filmů.

Lola běží o život

Lola běží o život (1998)

Lola je jasa ukazka filmu kde je vsechno udelano tak jak by melo. Jedno z velkych plus je to, ze nejde o nejaky megaomansky projekt Hollywoodu nybrz o ciste evropsky film s nizkym rozpoctem. Tema typu Co kdyby kdyby je vskutku poutave a i kdyz filmu na podobne tema uz par bylo, tenhle je necim vyjmecny. Sceny jsou dotazeny do posledniho konce a herecka dvojice Franka Potente a Moritz Bleibtreu rozehravaji velke divadlo. U filmu jste napnuti az do zaverecnych titulku, nemalou mirou ma na tom zasluhu i hudebni doprovod ktery presne sedi k danym pasazim a velice dobra je i kamera ktere neunikne zadny detajl. Tohle je proste krasna ukazka toho jak se ma film delat. Po dlasim shlednuti musim rici ze stale neztraci na krase a klidne na nej kouknu znova.

Master & Commander: Odvrácená strana světa

Master & Commander: Odvrácená strana světa (2003)

Jeden z mála historických filmů o námořních bitvách který je vskutku dokonalý. Neodpustím si malé srovnání s další hotovkou (teda aspoň pro mě) televizním seriálem Hornblower. Oba si jdou svou cestou a přesto oba jsou naprosto vyborní. Já prostě tuhle dobu můžu a v tomhle podání asi dvakrát tolik. Tleskám jak režiséru, tak scénáristovi tak většině herců. Jeden z nejlepších filmů natočených po roce 2000.