Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (21)

plakát

Asterix a Obelix: Říše středu (2023) 

Po dvou nejstarších dílech od Claude Zidiho a Chabatově Mise Kleopatra rozhodně nejlepší díl. Trochu mi vlastně nesedí změna nastavení Asterixe, protože Clavier byl jak z komiksu, a Cannet, byť je fajn, netrefuje tu mojí představu. Ale jinak dobrý!!! Mise Kleopatra je ale u mě pořád top 🙂✌️

plakát

Pánský klub (2022) 

Dávám pět, nikoliv, že by to na pět bylo, ale jako reakci na míru humusu, co film dostal.  Pánský klub nevzbuzuje velká očekávání a o to víc umí překvapit. Je to film vtipný, milý, dobře vyvážený a především divácký, který nikdy nesklouzne za hranici vkusu. Prostě fajn oddychovka se skvělými hereckými výkony, hláškami a fajn muzikou. Je to film pro všechny generace. Nebál bych se říct, že překonal i svou divadelní předlohu. Za sebe bych dal čtyři a poslal ho do party k Vlastníkům, někdy možná Svěrákům a pak super francouzské sérii Co jsme komu udělali.

plakát

Pánský klub (2021) (divadelní záznam) 

Divadelně to má rezervy, ale textově a herecky totální špička! Jednoduchá konverzačka se spoustou nečekaných životních mouder a parádní písničkou nakonec.

plakát

Betlémské světlo (2022) 

Podle mého od Láhví nejlepší Svěráci. Upřímně nechápu kritiku ani malou návštěvnost. Zábavné, hezky natočené a jiné…možná TO někomu může vadit. Já to vnímám jako plus. 🙂

plakát

Mimořádná událost (2022) 

Skvělý a originální český film. Jiří Havelka podruhé dokazuje, že kvalitní komedie jde vytvořit i na malém prostoru. Dokonalí herci, parádní dialogy, vtipná původní hudba, zkrátka super úlet. Jediné, za co strhávám pátou hvězdičku je délka. Být film o 15 minut kratší, je to dokonalost. Takhle jsem se v poslední třetině párkrát díval na hodinky, protože tomu docházel dech. Ale vše zbylé tenhle malý nedostatek přebylo. Gratulace tvůrcům a jestli má být tohle budoucnost českého diváckého filmu, jsem rád.

plakát

Casting na lásku (2020) odpad!

Za každým filmem je hodně úsilí a častovat ho odpadem se už pro tu námahu nemá. Ale tady je špatně opravdu všechno od scénáře, přes kameru, zvuk, make up až po naprosto děsivou nerežii. Paní Toulová by měla změnit řemeslo, protože už nejmíň třikrát dokázala, že režisérkou není. Je mi líto těch herců, kteří se s tím spojili. Velký vykřičník pro Bonton a Primu, že se s tímhle spojili. Takhle se český film zdiskredituje natolik, že na něj za chvíli nikdo nepřijde.

plakát

Vlastníci (2019) 

Konečně český film a navíc komedie, která se trochu liší. Dobrá předloha, skvělé herecké výkony, výborná režie a ta syrovost. :-) No pobavil jsem se. Hvězdičku dolů jen za ztrácející tempo těsně před krásným finále. Ale utáhnout celovečerní film na jedné lokaci a navíc téměř bez detailů, to už chce umět. Klobouk dolů před střihačem!

plakát

Řachanda (2016) 

Příjemné překvapení. Nic jsem nečekal a o to víc jsem byl potěšen. Skvělá kamera, pohodová hudba, nápady, vtip, něco mezi českou pohádkou, Avatarem a Shrekem. Líbilo se mi to. Místy lehce vachrlatý scénář drželi vynikající herci, s výjimkou paní Bezouškové (královna), jejímuž obsazení nerozumím. U Ládi Polívky škoda jednotvárného přehrávání, které pro mě bylo lehce přes hranu. Nicméně lidé se bavili. ****

plakát

Kam s ním? (2015) 

Nic hlubokomyslného, vlastně docela kravina, ale pobavila. Jeden z nejlepších filmečků na 48 hours film project Prague 2015 ;-) Za dva dny, slušný výkon.

plakát

L. H. (2013) (studentský film) 

Na studentský film velice dobře vystavěné, zábavné a svěží! :-) Co se "hoven" týče, bylo s nimi zacházeno se vkusem a rozhodně nepohorší. Kupodivu jsem byl tedy i přes skeptická očekávání výsledkem velice potěšen. Tvůrcům přeji hodně úspěchů v další tvorbě!