Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Frank Darabont se pro zpracování vězeňských dramat prostě narodil. Film vás pohltí od první minuty a nepustí až do závěrečných titulek. Tento snímek který pojednává o síle lidskosti, kamarádství a hlavně naději, musí chytit za srdce snad každého filmového fanouška. Pro mě osobně je toto dílo už víc než film, nebudu to dále rozvádět a v klidu s čistou hlavou říkám, že Vykoupení z věznice Shawshank je nejlepší film v historii pro mne zcela nepřekonatelný.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Nejspíš nejtěžší komentář, který píšu. Jak vystihnout tu mytologii, kterou nesl Tolkien v hlavě a jak jí Jackson přenesl na plátno je opravdu složité. Zkusím to jinak, Pán Prstenů má jednoznačně nejlepší soundtrack a výpravu jakou jsem kdy viděl. Že se jedná o nejlepší fantasy nebo trilogii to je snad bez debat. Kdykoliv se znovu a znovu ponořím do knih a filmů středozemě a vím, že si to pokaždé neskutečně užiju. Jsem opravdu rád s jakým respektem ke knihám se toho Peter zhostil jelikož předchozí pokusy o natočení Tolkienova díla čtenáře ujistili, že se jedná o nezfilmované dílo. Tento komentář platí pro celou trilogii protože ji nijak nerozděluji, je to jeden kolosální snímek, který si střihnu klidně na jedno shlédnutí. Nikdy nepochopím jak tohle mohl ten génius nosit v hlavě a přenesl to na papír. Nejlepší a nejsilnější příběh všech dob.

Kokain

Kokain (2001)

Příběh George Junga je moje srdeční záležitost. Můžu ho vidět znovu a znovu a pořád budu cenit jeho ctižádost s jakou v tomto snímku vystupuje. Johnny Depp se do role drogového dealera hodí naprosto skvěle, Penélope Cruz bych nejradši umlátil krumpáčem, což znamená že svoji roli vystihla taky na jedničku. Skvělá režie a soundtrack, který si pouštím do dneška dělá z tohoto snímku jeden z mých nejoblíbenějších vůbec.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Robert Zemeckis už ve své trilogii "Návrat do budoucnosti" ukázal že je výborný režisér. Ovšem to, co přinesl na plátna roku 1994 je opravdu vyjímečný film. Forrest Gump vás svým přístupem k životu dokáže rozesmát ale za 10min vás může donutit k slzám, to by ale nedokázal kdyby tuto nabídku nepřijal fenomenální Tom Hanks. Forrest nás provede americkými dějinami, ale takovým stylem který je dle mého vrcholem filmařiny, od bezchybné hudby Silvestriho přes režii a především herecký výkon Toma Hankse dokázal vytvořit jeden z nejlepších filmů vůbec. Ještě jednou díky Tome že si nepřijal nabídku zahrát si Andyho (vykoupení z věznice Shawshank) a vzal si Forresta Gumpa, děkuji.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Je zbytečné sem ještě něco psát protože zde již všechno bylo řečeno. Ovšem něco musím znovu vyzdvihnout a to geniální scénář Quentina Tarantina, tento mistrovský kousek bych dokázal celých 154min pouze poslouchat bez obrazu a pořád bych se náramně bavil, ovšem přišel bych o výborné herecké výkony všech zúčastněných. Rád bych zakončil komentář nějakou klasickou hlášku z tohoto filmu ovšem to sem rovnou můžu přepsat celej scénář.

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

Protože nejsem zrovna westernový fanda, pamatuji si když jsem se rozhodoval že tomuto oblíbenému žánru dám šanci. To sem ovšem netušil co si na mě Sergio Leone připravil, už od úvodních titulek sem si oblíbil hudbu od mistra mistrů Ennio Morriconeho. A když na řadu přichází trojka Eastwood, Cleef a Wallach byl jsem nadšením bez sebe, tahle trojice společně z hudbou a se skvělou zápletkou dává filmu přesně to, co potřebuje. Délka filmu mi vůbec nevadila, naopak. Jednoduše "Hodný, zlý a ošklivý" patří k tomu nejlepší co jsem kdy vůbec viděl.

Osvícení

Osvícení (1980)

Málokdy se mi stane aby mě film už od první minuty pohltil svojí atmosférou tak dokonale jako právě "Osvícení". Režie Kubricka je dokonalá, obzvlášť kamera, kdy jsem se bál při projížďce hotelem nakouknout za další roh a to ani nemluvím o hudbě ze které jde v některých scénách opravdu strach a beznaděj. Klasicky přesně vystižený Jack Nicholson jako vždy, ale zapomínat se nemůže ani na Shelley Duvall která se Nicholsonovi téměř vyrovnala. Celkově ponurá atmosféra opuštěného hotelu vás vtáhne už na začátku celý film graduje a ke konci skvěle vrcholí, prostě zde není co vytknout zasloužených ******...

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Když jsem viděl temného rytíře poprvé žasl jsem jak Nolan dokázal brilantně navázat děj z prvního filmu, žasl jsem, jak dokáže výborně pracovat s efekty, žasl jsem, jak neobyčejně vytvořil skutečnost komixového příběhu. Ovšem všechny tyto pocity přebil jeden a to herecký výkon Heatha Ledgera v podání šíleného Jokera. Temný rytíř je nabitý akcí jakou jsem dosud v žádném jiném snímku neviděl. První shlédnutí v dabingu se mi líbilo ovšem druhé v originále mě doslova přibilo do křesla. Uf ještě hodinu po shlédnutí rozdýchám co jsem právě viděl. BEST!!

Sedm

Sedm (1995)

David Fincher mě opět dostal tam, kam chtěl. Po skončení tohoto špičkového krimi filmu (možná nejlepší krimi vůbec) jsem nebyl schopný slova, ale věděl jsem že jsem právě dokoukal jeden z nejlépe zrežírovaných filmů za dlouhou dobu. Freeman a Pitt spolu fungují na jedničku, Kevin Spacey jako "záporák" mě přímo uchvátil no a když k tomu přidám scénář a dle mého jeden z nejlepších závěrů filmu vůbec, logicky jasných *****

Tajemství

Tajemství (2006)

Motivační orgasmus, nespočítám kolikrát jsem Secret viděl a kolikrát si ho ještě přečtu nebo pustím. Jsem vděčný, že jsem měl tu možnost ho tenkrát poprvé vidět. Je opravdu těžké (snad nemožné) myslet neustále pozitivně ovšem pokud něco opravdu chcete a věříte tomu, začínají se dít věci. Už mi tolikrát pomohl a to myslím vážně, o to víc se musím smát když čtu ty Vaše hovna o vymejvárnách mozků..je mi vás líto! Kdo neviděl nebo nečetl ať to okamžitě napraví. Jenom o tom píšu a už bych se na něj podíval znova. The Secret mi změnil pohled na svět :)