Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Rodinný
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (38)

plakát

Kráska a zvíře (2012) (TV film) 

A dám tomu pět, ať nežeru. :-) Prostě mám ráda Krásku a zvíře ve všech možných verzích a podobách. Tahle verze byla překvapivě milá, prostá, leč hezky udělaná. Německým pohádkám většinou vůbec nedávám šanci, protože těch pár, co jsem viděla, mě nikdy neoslovilo. Tahle se povedla.

plakát

Čarovný les (2014) 

Jsem velký milovník pohádek. Hraných, animovaných, českých i zahraničních, hudebních i bez písniček, ovšem tohle... Tohle bylo vskutku bizarní. A ne v dobrém smyslu jako třeba Alenka v říši divů. Bizarní tak, že jsem na to koukala s pokrčeným obočím a říkala si, co to sakra je? První půlka ještě šla, ačkoli jsem místo hezkých písniček obdržela jen zběsilé drmolení bez nádechů, zamíchané do nepřehledné změti. Sníte o pohádce s krásnou hudbou a vskutku působivými písněmi? Svěřte svou duši prověřené Krásce a zvířeti, uděláte mnohem lépe. To byla jen vložka, ale zpět k tomuto podivnému čemusi - od chvíle, kdy z nebe sestoupila obryně, to začalo být ještě šílenější. Děly se tam věci, co neměly žádný význam a smysl, byly snad jen výsměchem klasice. (Teď přijde spojler!) Princ třikrát pronásleduje Popelku a všem ženám v království zkouší obout střevíček jen proto, aby Popelce vzápětí zahnul s pekařovou ženou? Která se konečně dočká vytouženého dítěte a pak se zřítí z útesu? Polovina postav včetně těch jediných, které za něco stály (čarodějnice), tu umře a sbohem. Žádná pointa, jen ujištění, že nikdo nezůstane úplně sám - i když vám teda umřou ti nejbližší. Myslím, že jsem s těmi dvěma hvězdičkami byla ještě moc mírná - jsou za Meryl Streep a Johnnyho Deppa (který se tam ovšem taky moc neohřál) a za samotné pohádkové prostředí, efekty apod. Jinak to vážně nepotřebuji vidět znovu!

plakát

Avatar (2009) 

Zřím tě ;)

plakát

Ozvěna smrti (2005) 

Já nevim proč, ale absolutně nemám štěstí na dobrý horrory.. přitom toho nechci moc.. jen se prostě pěkně bát!!!! Chci krvavej, napínavej příběh s dobrým dějem a za každým rohem nečekanej zvrat, abych se až půjdu v noci na wc, musela neustále ohlížet po temným baráku, ve strachu, že někde cosi číhá.. tohle asi už nezažiju.. přijde mi, že horrory jsou čím dál tím horší a že dosud jsem měla největší hrůzu snad z Halloweenu.. a ten už si taky moc nepamatuju. Vždycky o prázdninách jezdívám za rodinou na Slovensko, kde s bratránkem dycky v noci koukáme na horrory.. když už je tma a všichni ostatní dávno spí.. a já si od toho slibuju, jak skvělá podívaná to bude.. a ono.. guvno.. nedávno jsme koukali na jakejsi horror japonské výroby, který neměl absolutně žádnej děj, mizernej příběh, všechny hlavní postavy nevysvětlitelně pochcípaly, protože zlotřilá mstící se mrtvá dívka se prostě nedala zastavit.. pointu sem naprosto nepochopila a bratránek v polovině filmu usnul.. musela jsem ho i budit, protože začal chrápat.. tohle byl nejhorší horror v mém životě.. spíš mě rozesmál než vyděsil.. u Ozvěny smrti (mimochodem takhle bych "boo" zcela určitě nepřeložila..) jsem měla podobné pocity.. nebylo to už tak zlý, chvílemi celkem good.. ale možná to říkám jen proto, že jsem předtím shlédla takovej odpad.. (tohle mi dokonce přišlo děsivější, než Závan smrti, který má o trochu lepší hodnocení, ale taky žádná sláva..) páni, sem se rozepsala,.. tohle těžko bude někdo číst ;-)

plakát

Zlatý kompas (2007) 

Ehm.. mnoho lidí tenhle film kritizuje (ačkoliv nechápu proč) a osobně si myslím, že k tomu vážně není důvod. Vždyť má prakticky vše, co by každé dobré fantasy mělo mít! Tajemné, dobrodružné, kouzelné, plné akce a napětí, ačkoliv předvídatelné, prostě.. řadím ho spíš k těm dětským ve stylu Narnie. Neuzavřený konec otevírá dveře pro další díl (tak jak to mám ráda), ale teď konečně k věci. Na tento film jsem se dívala den poté, co jsem shlédla Probuzení tmy.. věřte nedá se to srovnat.. Probuzení tmy radši nechte v klidu spát a nebuďte ho, radši si pusťte tohle! Strašně moc se mi líbili "daemoni" a to, jak byl proveden jejich vztah k jejich "nositelům" (nenapadá mě zrovna lepší slovo), k lidem. Všichni daemoni byli neskutečně roztomilý, hlavně ten Lyry.. jeho jméno mi opět vypadlo. Prostě byl neskutečně zlatej a medvídci zrovna tak.. což mě přivádí k tomu, že efekty byly naprosto dechberoucí.. tenhle názor mi nikdo nevymluví. Ta.. závěrečná bitva či co to bylo, se mi také líbila.. ne že by to bylo hezké, ale umírali lidé a s nimi i jejich daemoni a to bylo.. nevim, smutné, ale prostě kouzelné.. příběh mě celkově oslovil a tak trochu lituju, že my ubozí pozemšťané nemůžeme mít své vlastní daemony ;-) zkraťme to! 100%

plakát

Speed Racer (2008) 

Tak teď nevim jestli je to tím, že mě připravili o všechny zuby moudrosti, nebo něčím jiným, ale za boha nedokážu pochopit tak vysoké hodnocení.. tak barevnou a neuvěřitelnou slátaninu sem už dlouho neviděla.. snad nikdy.. ne, tolik barev teda ne.. dívala jsem se na to s taťkou (prej film pro celou rodinu a tudíž každou věkovou skupinu..) no dobře.. taťka to vydržel ani ne deset minut.. já se překonala a vydržela jsem považte celých 45 minut, než jsem to vypla a bez díků vrátila do půjčovny.. nikdy víc! Od začátku nehorázná nuda, závody měly být asi akční a napínavý, ale to jsem nějak nepostřehla.. šimpanz byl roztomilej, ale jeho úlohu ve filmu jsem zatím nestačila pobrat. Navíc jména hrdinů mi přišla vcelku.. "trapná".. kde na to proboha choděj? Nakonec jsem byla nucena přepnout program na Simpsony.. to byla ta nejrozumnější volba.. a odpad nedávám jen proto, že je mi líto kazit tak nepochopitelně vysoký hodnocení.. jedna hvězdička.. to je u mě maximum..

plakát

Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008) 

Zabte mě! Je mi 16, nejsem malý dítě.. a tenhle film se mi líbil. Je fakt, že zrovna nemusím Willa Moseleyho a celkově byly ty děti dost.. no řekněme, že svěřit jim do rukou armádu a kralování by bylo dost naivní, pošetilé a.. neuvěřitelné. A oni to podali tak, jakoby to byla samozřejmost a nebylo na tom vůbec nic divného. Když Will v souboji porazil toho šéfika protivníků, celkem jsem žasla. Ve škole měl potíže s menší rvačkou (ačkoliv byl možná proti tříčlenné přesile.. bo tak nějak), hle! Ocitl se v Narnii a náhle je z něj mistr soubojů a meče.. hmm.. no ale jinak se mi film moc a moc líbil a nechápu, že ho každý hodnotí tak kriticky. Jak už tu bylo zmíněno, stačí aby jeden hodnotil záporně a ostatní se bez rozmyslu připojují. Tak to vidím já. Rozhodně to nebyl odpad!!! Mysleme na to, že Narnie byla natočena pro děti, ne pro nás! A mimochodem.. ten myšák byl neuvěřitelně sladkej!!! ;-)

plakát

Eragon (2006) 

Vzhledem k té úžasné bezkonkurenční knižní předloze, bych čekala daleko DALEKO víc... Vždyť je to nepochopitelně sestříhané, příliš krátké a dějově naprosto nesrozumitelné. Kdo četl knihu, ten tam všechna ta fantastická dobrodružství musí hledat s lupou pod nosem. A ten kdo ji nečetl a vůbec neví o co jde, si rovnou může vzít mikroskop. A když už si tvůrci nedají práci s příběhem, mohli by alespoň dodržet vzhled postav. Tmavovlásku Aryu jsem hledala bohužel marně.. Je mi líto Chrisi, že jsi propůjčil autorství knihy takovému "zpracování"...